Igls - Österrike deluxe

Igls är sedan flera århundraden känd som rekreationsort med många vandringsleder och fantastisk natur. Vi bor på fantastiska Sporthotel Igls mitt i byn, och varje kväll serveras 5-rätters middag. Under våra dagar i Österrike väljer ni om ni vill stanna i Igls och njuta av hotellet och dess faciliteter, vandra i alperna, följa med på någon eller flera av de utflykter vi erbjuder. Valet är ditt!

 

Dag 1 Hemorten - Lübeck

Vi åker via Helsingborg-Helsingör- Rödby - Puttgarden. I Lübeck checkar vi in på Park Inn Hotel strax intill den gamla stadsporten Holstentor. Vi blir serverade en 2-rätters middag på restaurant Altstadt Bierhaus som ligger en kort promenad från vårt hotell mitt i gamla stan. (ca 700 km)

 

Dag 2.

Avfärd via Hamburg, Hannover och vi gör kaffestopp innan vi svänger av autobahn in till Harzområdets över 1000 år gamla stad Goslar.

Här blir det tid för lunch och lite sightseeing. Vidare mot denna dagens mål - den gamla Frankiska universitetsstaden Würzburg och fina Maritim Hotel.

Gemensam middag på hotellet. (ca 600 km)

 

Dag 3.

Idag fortsätter vi söderut förbi Bayerns huvudstad. När vi passerat München viker vi av från motorvägen och åker slingrande alpvägar som löper utmed ljuvligt turkosfärgade sjöar på vår väg ner mot Inn-dalen. Innan vi når vårt mål för resan – Igls – gör vi uppehåll i glas-staden Rattenberg. Vi beräknar anlända Sporthotel Igls vid 18-tiden. Vi äter en middag på hotellet. (ca 450 km)

 

Dag 4-7

Vi njuter av vårt underbara hotell och den natur som omger det. För dig som önskar motionera finns fantastiska vandringsleder. Det finns också en linbana en kort promenad från hotellet som går upp till Patscherkopfel, här är det en underbar utsikt över Innsbruck och dess omgivning.

Varje kväll serveras 5-rätters middag. 

 

Våra utflykter

-Vipiteno - norra Italien där kan man handla läderartiklar, vin, sprit.

-Innsbruck Gamla Stan, rundmålningen, hoppbacken Berg Isel

-Tyrolerafton i Innsbruck som kvällsutflykt.

 

Fler utflykter kommer att erbjudas under resans gång och priset beror på arrangemang.

 

Dag 8.

Så var det dags att lasta in bagaget och åka tillbaka norrut. Dagens etapp går upp till trakten av Berlin där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 750 km)

 

Dag 9.

Färden går norrut till den gamla hamn- och hansastaden Rostock varifrån vi tar färjan till Gedser. Vidare med färjan Helsingör-Helsingborg.

Åter i Östergötland framåt kvällen. (ca 850 km)

Detta ingår

Antal dagar: 9 dagar
Datum: 7//7  2018


Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 8 middagar, 8 frukost samt reseledarservice. Utflykter tillkommer.

 

Pris: 10 975:-
Tillägg: Enkelrum 2900:- 
Avresa: AVRESETABELL B
Valuta: Euro
Valuta: Ja

Vårt hotell

 

 

Lübeck

Park Inn hotel by Radisson****

www.parkinn.com

 

Würzburg

Hotel Maritim****

www.maritim.de

 

Igls

Igls Sporthotel****

Detta underbara hotell i chalet-stil med anor från 1889 har panoram

autsikt över Innsbruck och bergen, en privat golfbana och ett stort spa med inomhuspool.
De unikt inredda rummen och har elegant alpstil och minibar, sitthörna, satellit-TV och ett badrum med hårtork. WiFi är gratis i hela hotellet.
I restaurangen serveras klassiska österrikiska och tyrolska specialiteter tillagade av säsongsbetonade lokala råvaror. Här är det lätt att njuta!

www.sporthotel-igls.com

 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.