Salzburg - Sound of Music, St Wolfgang och Örnnästet

På den här resan får alla sina sinnen mättade. Mysiga Salzburg med klapperstensgator, vackra torg, Mozarts födelsehus och pampiga barockbyggnader. Vackra Salzkammergut med sitt sjödistrikt och små pittoreska byar som t ex St Wolfgang. Örnnästet där vi möts av historiens vingslag och en fantastisk utsikt över alperna och den smaragdgröna sjön Königsee.  Julie Andrews klassiker ”The Sound of Music” spelades till stora delar in i Österrike och under resans gång träffar vi på en del av inspelningsplatserna.

                     

Dag 1. Till Hannover

Avresa söderut till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgaden som tar oss till Tyskland. Frampå kvällen checkar vi in på vårt hotell i trakterna av Hannover och äter en gemensam middag (890 km)

 

Dag 2. Hannover – Abtenau/ Österrike

Nere i södra Tyskland möter oss den mäktiga alpvärlden innan vi anländer den pittoreska skid- och vandringsorten Abtenau. Vi bor 5 nätter på Hotel Lammertalerhof (avgång den 26/5) och Hotel Goldener Stern (avgång 4/8). Bägge hotellen ligger centralt, är familjeägda och har en bastuavdelning. Gemensam middag alla kvällar på hotellet (815 km)

 

Dag 3-6. Österrike

Under flera dagar njuter vi av allt vad Österrike har att erbjuda i form av vykortsvacker natur, uppfriskande alpluft, härlig Sound of Music atmosfär och gemyt! Här finns möjlighet att bara ta det lugnt eller prova på någon av de många vandringslederna i området. Vi erbjuder även följande spännande utflykter som ingår i resan.

 

UTFLYKTER

Hitlers Örnnäste – halvdags besök på Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger ”Örnnästet” som inte förstördes under andra världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt. Eftermiddagen ledig för egna upptåg. 

 

Salzburg – Stadsrundtur i Mozarts historiska födelsestad. Vi får se trädgården Mirabell där barnen sjöng "Do-Re-Mi" samt trädgården med vattenkonsterna vid slottet Hellbrunn. Vi får även tid att upptäcka staden på egen hand, ströva omkring i de gamla gränderna bland caféer, restauranger och butiker. Varför inte ta kugghjulsbanan upp till Hohensalzburg med sitt museum och en fin utsikt över staden och omgivningarna. 

 

Salzkammergut – Dagen bjuder på sagolik natur i Salzkammerguts sjödistrikt. Med båt tar vi oss från St Gilgen till St Wolfgang med värdshuset Vita Hästen, känt och älskat för operetten med samma namn. Vi tar oss vidare till ytterligare en vacker sjö, Hallstättersee med Hallstatt inklämt mellan sjön och Dachsteinmassivet där husen klänger sig fast på bergväggen, allt med på UNESCOS världsarvslista. 

 

Hallein – halvdags tur till de kända Saltgruvorna i Hallein. Saltet, det vita guldet, lade grunden till områdets välstånd och gav namn till staden Salzburg. Här får vi en unik inblick salthanteringen i världens äldsta gruva. Ett gruvtåg tar oss in i gruvorna och där blir vi guidade samt åker en tur på den underjordiska sjön. En stor del av dagen till eget förfogande. 

 

Dag 7. Abtenau – Hannover

Idag är det dags att vända norröver. Under dagen görs stopp för kaffe såväl som lunch och framåt kvällen anländer vi vårt hotell i trakterna av Hannover. Middag serveras på hotellet. (815 km).

 

Dag 8. Till hemorten

Upp till färjan i Tyskland över till Danmark. Genom Danmark till Helsingör-Helsingborg färjan och vi är på svensk mark igen. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (890 km/845 km).

Detta ingår

Salzburg - med toner av "The Sound of Music"
Antal dagar: 8 dagar
Datum: 26/5, 4/8  2018


Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, utflykter enl program, 7 frukost, 7 middagar och reseledare.


Pris: 7 990:-
Tillägg: Enkelrum 950:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

26/5

Hotel Lammertalerhof

en.lammertalerhof.at

 

4/8

Goldener Stern***+ Abtenau
Anrikt hotell med anor från 1592 som ligger i den bilfria zonen i Abtenau. Alla rum har gratis WiFi och hårtork. SPA-faciliteter inkluderar bastu, ångbad, solarium och en vitaminbar.

www.goldenerstern.at

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.