Schweiz med Glaciärexpressen och Luzern

Under den här resan kommer vi att uppleva stora delar av det lilla alplandet, njuta av den friska luften, pröva deras ost och choklad.  Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

Dag 1. Till Hannover
På morgonen åker vi söderut mot färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi kommer fram till Leonardo Hotel på kvällen. Gemensam middag. (890 km)

Dag 2. Hannover-Feldkirch
Frukost. Vi kör söderut förbi Ulm och Memmingen där naturen ändras och vi ser de mäktiga alperna. Vidare ner mot Bodensjön tar vi oss till Feldkirch där vi bor två nätter på Best Western Central hotel Leonhard. Gemensam middag. (695 km)

Dag 3. Utflykt Appenzell & Vaduz
Frukost. Halvdagstur till Schweiz minsta kanton Appenzell med sin ost, brodyr och vackert dekorerade hus. Vi åker genom alpområdet till Vaduz, Lichtensteins huvudstad där hertigen kan se hela hertigdömet från sitt sovrumsfönster! Resten av dagen på egen hand i mysiga Feldkirch med ett fantastiskt rådhus, domkyrka och borgen Schattenburg där vi äter en ca 30 cm (!) stor Wienersnitzel till middag!

Dag 4. Feldkirch - Glaciärexpressen – Martigny
Frukost. Till schweiziska Chur för ombordstigning för en 4 timmars lång tågresa över alperna då vi färdas genom Schweiz otroliga landskap!  Under eftermiddagen stannar vi till i Sion med sin slottsruin Tourbillon från 1300-talet. Vidare till kantonen Valais huvudstad Martigny vid floden Rhône där vi bor på Hotel Forclaz-Touring Gemensam middag. (ca 140 km)

Dag 5. Martigny – Luzern
Frukost. Vi stannar till i Montreux vid Genevesjön innan vi beger oss till osttillverkning i grevskapet Gruyère. Osten omtalades redan 1151 och är idag den mest producerade hårdosten i Schweiz och här gör vi en rundvisning. Självklart äter vi ostfondue till lunch! Schweiz är även känd för sin chokladtillverkning och mer om detta lär vi oss hos Maison Callier där vi prövar choklad till dessert! Vidare tar vi oss till Luzern, där vi bor två nätter på Hotel Drei Könige. Middag på egen hand. (240 km)

Dag 6. Utflykt Vierwaldstättersee
Frukost. Vi gör en tur runt den vackra Vierwaldstättersee som är Schweiz populäraste alpsjö med små byar som ett pärlband runt vattnet. Vi stannar vid Drottning Astrids minneskapell vid Küssnacht och Altdorf i kantonen Uri, där enligt legenden Wilhelm Tell sköt äpplet från sin sons huvud. Väl tillbaka så gör vi en gemensam promenad i Luzern.  Middag på egen hand.

Dag 7. Luzern – Hannover
Frukost. Nu beger vi oss norrut i Schweiz mot Schaffhausen med Europas största Rhenfall, 23 meter högt och 150 meter brett. Vi når Hannover på kvällen där vi bor på Leonardo Hotel. Gemensam middag. (785 km)

Dag 8. Till hemorten
Frukost. Norrut genom Tyskland till färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (ca 850 km)

Detta ingår

Schweiz med Glaciärexpressen och Luzern
Antal dagar: 8 dagar
Datum: 5/8 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 1 lunch, 5 middag, resa med Glaciärexpressen, besök osttillverkning med audioguide, besök chokladtillverkning, alla utflykter, reseledare.
Pris: 9.990:-
Tillägg: enkelrum 1.890:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Best Western Plus Central hotel Leonhard****
Beläget i den gamla stadsdelen i Feldkirch. På hotellet finns Pool och gratis WiFi. På rummen finns hårtork och luftkonditionering.

Forclaz-Touring Hotel***
Beläget i centrum av Martigny. WiFi i allmänna utrymmen.

Hotel drei Könige***
Centralt beläget i Luzern. Alla rum har hårtork.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.

 

Ring för bokning av specifik plats i bussen.