Schweiz med Glaciärexpressen och Matterhorn

Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer, vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi övernattar i underbara Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

 

Dag 1. Till Hannover

På morgonen åker vi söderut mot färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi kommer fram till vårt hotell i trakterna av Hannover på kvällen. (890 km)

 

Dag 2. Hannover-Feldkirch

På vår resa söderut passeras Würzburg, Ulm och slutligen Bodensjön innan vi når fram till Central Löwen Feldkirch Hotel (www.central-hotel-loewen.at). På kvällen tar vi en promenad upp till borgen och njuter av en middag med Wienersnitzel och fin utsikt över staden. (695 km)

 

Dag 3. Glaciärexpressen och Zermatt

Världens mest kända tåg, Glaciärexpressen tar oss från Chur till Brig. Den nästan fyra timmar långa resan bjuder fantastiska vyer. Frampå sen eftermiddag anländer vi Zermatt, en välkänd skid- och vandringsort, med pittoreska små hus och elbilar som trafikerar gatorna. Härifrån är Matterhorn som vackrast. Vi övernattar på Hotel Holiday (280 km). 

 

Dag 4. Zermatt – Interlaken

Vi spenderar en del av dagen på att utforska Zermatt på egen hand. Här finns möjligheter att strosa omkring, gå en vandringsled eller ta sig upp på glaciären med kabinbanan. På eftermiddagen åker vi vidare till Interlaken som ligger vackert belägen mellan de bägge sjöarna Thun och Brienz med alperna som kuliss. Vi ska bo på City Hotel Oberland. (ca 110 km)

 

Dag 5. Utflykt till Vierwaldstättersee och Luzern

Idag går turen till Vierwaldstättersee som är Schweiz populäraste alpsjö. Under vår tur väntar naturscenerier av högsta klass och vi stannar till i Altdorf där enligt legenden Wilhelm Tell sköt äpplet från sin sons huvud. Ett stopp görs naturligtvis också vid Drottningen Astrids minneskapell innan vi anländer Luzern, vars symbol är Kapellbrücke, där vi tar en promenad. 

 

Dag 6. Interlaken – Karlsruhe

Färden går vidare till Emmental och här blir det en rundvandring samt ostprovning av den ost som vi rätt och slätt kallar schweizerost i Sverige. På vår väg upp i Tyskland passar vi på att prova vin vid Badische Weinstrasse innan vi ankommer vårt hotell ACHAT Plaza i Karlsruhe. (ca 400 km)

 

Dag 7. Karlsruhe – Hannover

Vi förgyller vår färd norrut med ett stopp i Hannoversch-Münden, som är en av Tysklands bäst bevarade korsvirkesstäder. Här flyter källflödena Werra och Fulda samman och bildar Weser. Den sista natten tillbringar vi på ett hotell i trakterna av Hannover. (490 km)

 

Dag 8. Till hemorten

Frukost. Norr upp genom Tyskland till färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (ca 850 km)

Detta ingår

Schweiz med Glaciärexpressen och Matterhorn
Antal dagar: 8 dagar
Datum: 4/8 2018


Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 1 lunch, 5 middag, resa med Glaciärexpressen, besök osttillverkning med audioguide, besök chokladtillverkning, alla utflykter, reseledare.


Pris: 10 990:-
Tillägg: enkelrum 1.750:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Zermatt
Holiday Inn***

www.hotelholiday.ch

 

Interlaken

 

City Hotel Oberland***

Charmigt hotell i hjärtat av Interlaken. I rummen finns hårtork och tillgång till Wifi.

www.city-oberland.ch

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.