Tyrolen - Kirchberg, Grossglockner, Innsbruck och Örnnästet

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Vi njuter av härlig frisk luft, helt enastående naturvyer samt husens balkonglådor som prunkar av blomster. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på.

 

Dag 1.  Till Hannover

Vi rullar på morgonen söderut genom Sverige mot Tyskland och Berlin för övernattning på NH Berlin. Gemensam middag (ca 790 km)

 

Dag 2.  Hannover - Kirchberg

Efter en välsmakande frukost går färden vidare söderut mot Österrike och den mäktiga alpvärlden. Mitt inne bland alperna ligger Kirchberg omringad av 2 000 m höga alptoppar. Vi bor på ****Hotel Zentral som är ett trevligt familjeägt hotell, där alla är måna om sina gäster och vi blir väl omhändertagna. Vi packar upp och sedan är det dags för gemensam middag.   (ca 740 km)

 

Dag 3 - 6.  I Tyrolen

Vi befinner oss mitt i den majestätiska alpmiljön i Tyrolen och kan njuta av naturen, den friska sköna luften och det österrikiska gemytet. 

Med linbana kan man komma upp till 2 000 m ö h och där uppe finns fantastiska vandringsmöjligheter i olika svårighetsgrader.

Du kan även åka upp och bara insupa alpluften medan du har ett hisnande panorama framför dig.  

 

Grossglockner

Naturen talar för sig själv på vår väg upp mot Grossglockner, Österrikes högsta topp.

Väl uppe på Franz-Josefs-Höhe som är vårt mål, finns ett museum över glaciären och har vi tur får vi se de söta murmeldjuren.

Vi stannar till på storslagna utsiktsplatser för fotografering.  Pris: Ej klart vid publicering             

 

Kitzbühel

Vi åker in till Kitzbühel, som vintertid är ett riktigt ”Mecka” för skidåkare sedan början av 1900-talet. Här kan man strosa runt i typisk tyrolermiljö.

Den som vill tar linbanan upp till Hahnenkamm och njuter av en mäktig panoramautsikt - en upplevelse att minnas.

Här finns fantastiska vandringsleder att välja mellan.  Pris: ev kostnad för linbana.

 

Innsbruck

Följ med till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här väntar det gamla kejserliga palatset, hovkyrkan, det gyllene taket och anrika Hotel Goldene Adler. Den medeltida stadskärnan bjuder på vackra byggnader, trevliga caféer och möjligheter till shopping. Innsbruck stod som värd för OS 1964 och 1976 och uppifrån hoppbacken får vi en härlig utsikt över staden Pris:  Ej klart vid publicering

 

Örnnästet och Königsee

Turen går till Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger ”Örnnästet” som inte förstördes under andra världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt.

På vägen tillbaka njuter vi av den förtrollande, smaragdgröna Königsee.  Pris: Ej klart vid publicering 

 

Tyrolerafton

När man är i Tyrolen är en äkta tyrolerafton ett måste. Här brukar stämningen vara hög! Vi får se österrikiska folkdanser samt höra många av de glada tyrolervisorna med joddel. Pris: beroende på arrangemang

 

Dag 7.  Kirchberg – Hannover

Efter frukost lämnar vi alperna för att åka norrut genom Tyskland. Framåt kvällen når vi fram till vårt övernattningshotell i trakterna av Hannover där vi äter en gemensam middag (ca 740 km).

 

Dag 8.  Till hemorten

Färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg tar oss tillbaka till Sverige. På kvällen är vi tillbaka i våra hemorter, många trevliga minnen rikare. Det är dags att säga "Auf Wiedersehen" - på återseende!!! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 790 km)

 

Detta ingår

Tyrolen Kirchberg
Antal dagar: 8 dagar
Datum: 21/7, 25/8  2018


Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, ”all inclusive light” enligt hotellbeskrivningen och reseledare.


Pris: 8 990:-
Tillägg: Enkelrum 980:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotell Zentral****
Favorithotell sedan många år! Familjärt hotell med perfekt läge i Kirchberg. Trevliga gemensamma ytor och fina rum, de flesta med balkong.

På hotell Zentral ingår ”all inclusive light”
⁕ Riklig frukostbuffé
⁕ lunchpaket (ej dag 7)
⁕ 3-rätters middag
⁕ Grillkväll i trädgården om vädret tillåter annars en galamiddag

⁕ Fri dryck 12-20.30 (öl/vin vatten)
⁕ Musikafton med live-musik
⁕ Kaffe med hembakat en dag
⁕ 2x inträde på hotellets relaxavdelning

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.