Tyrolen - Kirchberg

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den lata samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Vi njuter av härlig frisk luft, helt enastående naturvyer samt husens balkonglådor som prunkar av blomster. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på. En riktig önskeresa för Dig som älskar ÖSTERRIKE!!!

Dag 1.   Till Hannover
Vi rullar på morgonen söderut genom Sverige mot Tyskland och Hannover för övernattning på Hotel Leonardo. Gemensam middag. (ca 790 km)

Dag 2.   Hannover – Kirchberg
Efter en välsmakande frukost går färden vidare söderut mot Österrike och den mäktiga alpvärlden. Mitt inne bland alperna ligger Kirchberg omringad av 2 000 m höga alptoppar. Vi bor på Hotel Zentral som är ett trevligt familjeägt hotell, där alla är måna om sina gäster och vi blir väl omhändertagna. Vi packar upp och sedan är det dags för gemensam middag. (ca 740 km)

Dag 3 - 6.   I Tyrolen
Vi befinner oss mitt i den majestätiska alpmiljön i Tyrolen och kan njuta av naturen, den friska sköna luften och det österrikiska gemytet. Med linbana kan man komma upp till 2 000 m ö h och där uppe finns fantastiska vandringsmöjligheter i olika svårighetsgrader. Du kan även åka upp och bara insupa alpluften medan du har ett hisnande panorama framför dig. Under resan erbjuder vi flera fina utflykter!

Dag 7.  Kirchberg – Hannover
Efter frukost lämnar vi alperna för att åka norrut genom Tyskland. Naturen ändras under resans lopp och framåt kvällen är vi vid Hannover. Middag och logi väntar på H4 Hotel Hannover Messe. (ca 740 km)

Dag 8.  Till hemorten
Frukost. Sedan till Puttgarden och färjan till Rödby. Vi åker över de danska öarna och kommer tillbaka till Sverige med färjan Helsingör-Helsingborg. På kvällen är vi tillbaka i våra hemorter, många trevliga minnen rikare. Det är dags att säga ”Auf Wiedersehen” - på återseende!!! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 790 km)

VÅRA UTFLYKTER
Krimmlerfallen. Idag går färden till Europas högsta vattenfall Krimmler. Vi kommer att passera 2 st bergspass Pass Thurn och Gerslospasset, på någon utsiktsplats tar vi naturligtvis ett par fotostopp. På andra sidan väntar den vackra Zillerdalen som vi följer till Österrikes minsta stad, Rattenberg som är känd som Tyrolens glas och kristallstad. Pris: 250:-

Kitzbühel. Vi åker in till Kitzbühel, som vintertid är ett riktigt ”Mecka” för skidåkare sedan början av 1900-talet. Här kan man strosa runt i typisk tyrolermiljö. Den som vill tar linbanan upp till Hahnenkamm och njuter av en mäktig panoramautsikt – en upplevelse att minnas. Här finns fantastiska vandringsleder att välja mellan. Pris: ev kostnad för linbana.

La Bella Italia. Följ med till ”La bella Italia”. Via Brennerpasset och Europabrücke kommer vi fram till den italienska staden Vipiteno. Här finns många trevliga kaféer där man kan njuta av en cappuccino och vinhandlare som erbjuder sina drycker. Därefter stannar vi i Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi besöker den gamla medeltida stadskärnan, med det berömda ”Goldenes Dachl” – Det gyllene taket. Pris: 250:-

Tyrolerafton. När man är i Tyrolen är en äkta tyrolerafton ett måste. Här brukar stämningen vara hög! Vi får se österrikiska folkdanser samt höra många glada tyrolervisor med joddel. Pris: beroende på arrangemang

Detta ingår

Tyrolen Kirchberg
Antal dagar: 8 dagar
Datum: 15/7, 19/8, 23/9 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, ”all inclusive light” enligt hotellbeskrivningen och reseledare.

Utflykt till Örnnästet ingår i priset.
Pris: 7.990:-
Tillägg: enkelrum 850:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotell Zentral****
Favorithotell sedan många år! Familjärt hotell med perfekt läge i Kirchberg. Trevliga gemensamma ytor och fina rum, de flesta med balkong.

På hotell Zentral ingår ”all inclusive light”
⁕ Riklig frukostbuffé,
⁕ lunchpaket (ej dag 7)
⁕ 3-rätters middag
⁕ Grillkväll i trädgården om vädret tillåter, annars 4-rätterssupé
⁕ Fri dryck 12-20.30 (öl/vin vatten)
⁕ Musikafton med live-musik.
⁕ Kaffe med hembakat en dag
⁕ 2x inträde på hotellets relaxavdelning.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.