Wien - mina drömmars stad

Äntligen har vi en resa till kaféernas, musiken och valsernas stad Wien!  Födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader och slott med vackra trädgårdar, presidentpalatset i Hofburg, Sankt Stephanskatedralen! Wien innehåller mycket mer än Wienervals, Wienersnitzel, bakverk och Mozart!

Dag 1. Till Potsdam
Avresa på morgonen via Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock färjan. Ner på Autobahn till Potsdam och hotel Penta. Gemensam middag. (ca 840 km)

Dag 2. Potsdam – Wien
Frukost. Söderut går färden förbi Dresden, Prag samt Brno med stopp för kaffe och lunch under dagen innan vi når resans mål Wien. Här bor vi 5 nätter med frukost varje dag på Hotel Penta. Gemensam middag.
(ca 690 km)

Dag 3-6 Wien
Nu har vi några sköna dagar i Wien som är huvudstad i förbundsrepubliken Österrike och ett eget förbundsland. Vi gör spännande turer under vår vistelse.

Dag 7. Wien – Berlin
Frukost. Vi styr kosan norrut upp genom Tjeckien till Tyskland och stannar för kaffe och luncher på lämpliga ställen under dagen. Vi bor söder om Berlin på Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg. Gemensam middag. (ca 730 km)

Dag 8. Berlin – Hemorten
Frukost. Via Rostock-Gedser färjan är vi i Danmark där vi åker Helsingör-Helsingborg färjan innan vi når Sverige. Beräknad ankomst till Linköping ca kl 21.30. (ca 840 km)


VÅRA UTFLYKTER (ingår i resans pris)
Stadsrundtur med Schönbrunn – Vi ser de viktigaste sevärdheterna i centrum och åker även till Schönbrunns Slott som är skyddat av UNESCO:s världsarvslista. Slottet och dess park i barock stil är ett underbart ställe och här skrevs fredsavtalet mellan Frankrike och Österrike år 1809.

Båttur på Donau till Slovakiens huvudstad Bratislava. Väl framme tar vår guide med oss på sightseeing och vi ser bla Sankt Martins Dom där flertalet österrikiska kejsare blivit krönta till ungerska kungar. Staden har varit värd för många politiska debatter och händelser. Spåren från Österrike-Ungern tiden är många, bl a genom flera palats för hovet och den blå art-nouveau kyrkan. Efter detta spännande och intressanta besök  åker vi buss tillbaka till Wien igen.

Spanska Ridskolan – Här har man sedan 400 år vårdat den klassiska ridkonsten. Vi får se de vita Lipizzaner hästarnas morgonträning till musik! De vita hingstarnas balett kräver intensiv koncentration och träning!

Avslutningsmiddag – Ett besök för provsmakning i Österrikes äldsta Sektkällare samt middag på restaurang Augustinerkeller.

Detta ingår

Wien - mina drömmars stad
Antal dagar: 8 dagar
Datum: 26/8 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 4 middag, alla utflykter enl program, reseledare.
Pris: 8.990:-
Tillägg: 1.490:- enkelrum
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Pentahotel Vienna ligger i Wiens 5:e distrikt och erbjuder en trendig cafébar samt bastu, gym och gratis WiFi. Hotellets eleganta rum är formgivna av den italienske arkitekten Matteo Thun.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.