Wien - allas drömmars stad

Följ med på resan till kaféernas, musikens och valsernas stad Wien!  Staden är födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader, slott med vackra trädgårdar, presidentpalatset i Hofburg, Sankt Stephanskatedralen! Wien innehåller mycket mer än Wienervals, Wienersnitzel, bakverk och Mozart!

 

Dag 1. Till Potsdam

Avresa på morgonen via Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Färden går ner genom gamla Östtyskland och frampå kvällen anländer vi till trakterna av Berlin och vårt hotell där middag serveras.  (840 km)

 

Dag 2. Potsdam – Wien

Söderut går färden förbi Dresden, Prag samt Brno med stopp för kaffe och lunch under dagen innan vi når resans mål Wien. Här ska vi bo i fem nätter på Hotel Prinz Eugen, centralt beläget vid Belvedereparken. Vi äter en gemensam middag. (650 km)

 

Dag 3-6 Wien

Nu väntar några sköna dagar i Österrikes pampiga huvudstad. Passa på att njut av några turer:

 

Stadsrundtur  

Utmed Ringstrasse dyker storslagna palats upp från fornstora dagar då kejsardömet stod på sin topp. Parlamentet med grekiska influenser liksom Habsburgarnas enorma palats, Hofburg är bara några exempel. Till fots tar vi oss en närmare titt på innerstaden med såväl Stefansdomen och Café Sacher. 

 

Båttur på Donau till Bratislava I Slovakiens huvudstad möter vi en helt annan atmosfär. Casanova kallade den för “Europas vackraste stad”. Här ser vi kröningskyrkan, Sankt Martins dom, där många österrikiska kejsare kröntes till ungerska kungar. Bron till stadsdelen Petržalka är sovjetarkitektoniskt intressant och inhyser ett café i toppen av pylonerna och Bratislava slott, som är byggt på 900- och 1800-talet. Bussen tar oss tillbaka till Wien.

 

Schönbrunn

Färden går vidare till Schönbrunns Slott som är skyddat av UNESCO:s världsarvslista. Det nuvarande slottet stod färdigt i början av 1700-talet och bjuder på en enorm prakt. Slottsparken är en av de vackraste I Europa.

 

Avslutningsmiddag – Ett besök för provsmakning i Österrikes äldsta Sektkällare samt middag på mysiga restaurang Augustinerkeller.

 

Dag 7. Wien – Berlin

Vi styr kosan norrut upp genom Tjeckien till Tyskland och stannar för kaffe och luncher på lämpliga ställen under dagen. Vi bor i trakterna av Berlin och gemensam middag serveras på hotellet. (680 km)

 

Dag 8. Berlin – Hemorten

Via Rostock-Gedser färjan är vi i Danmark där vi åker Helsingör-Helsingborg färjan innan vi når Sverige. Beräknad ankomst till Linköping ca kl 21.30. (840 km)

Detta ingår

Wien - allas drömmars stad
Antal dagar: 8 dagar
Datum: 13/5, 25/8 2018


Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 4 middag, alla utflykter enl program, reseledare.


Pris: 8.990:-
Tillägg: Enkelrum 1750:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro, CZK
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotel Prinz Eugene ****

Hotellet är centralt beläget med närhet till centralstationen och Belvedere-parken. Rummen är rymliga och har såväl aircondition som hårtork.

www.novum-hotels.com

 

 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.