Östersjöns pärlor - Litauen, Lettland och Estland

Resan för dig som vill uppleva våra Östersjö grannar. Lettland är ett grönt land med vida skogar, orörd natur, sandstränder och städer med gammal historia och rik arkitektur. Vilnius är en av de vackraste städerna i Östeuropa: barockkyrkor, trånga gränder, medeltida gårdar och torg gjorde Vilnius till världsarv 1994. Estland tillhörde Sverige under nästan 150 år och gamla staden i Tallinn rymmer många spår från denna tid.

Dag 1. Hemorten – Karlshamn
Vi reser söderut vid lunchtid mot Karlshamn för att gå ombord på DFDS färja till Klaipeda. Vi bor i utsides hytter med båda sängarna på golvet. Vi äter en 3-rätters middag, innan det är dags att sova. (310 km)

Dag 2. Klaipeda – Vilnius (Litauen)
Frukostbuffé ombord. Vi besöker Kuriska näset, en 100 km lång smal landtunga av sand i sydöstra Östersjön som är delad mellan Litauen och ryska Kaliningrad-exklaven. På den Litauiska delen av Kuriska näset ligger sommarbyn Nida, nära den ryska gränsen, vars stränder är kända för att ha de högsta stranddynerna i Europa. Gemensam lunch. Vidare genom det lettiska landskapet kommer vi till huvudstaden Vilnius här bor vi 2 nätter på Crown Plaza hotel. Gemensam middag. (325 km)

Dag 3. Vilnius och dess omgivning
Frukost. Idag får vi se en av de vackraste UNESCO städerna i Östeuropa. Trots att Vilnius kallas för en barockstad finns exempel på gotisk arkitektur, renässans och andra byggnadsstilar. Bland de främsta sevärdheterna i staden finns Gediminastornet och Katedraltorget. Under eftermiddagen fortsätter vår tur till medeltidens huvudstad med kungaborgen Trakai, tre mil från Vilnius. Slottet  har genom åren använts både som militärt försvar, palats, kunglig reträtt samt även som fängelse och rymmer idag Historiska museet. Gemensam middag.

Dag 4. Vilnius – Riga (Lettland)
Frukost. Under resan till Riga stannar vi vid pilgrimsmålet Korskullen som pryds av mer än 200 000 kors till minne av Litauens hjältar. När vi kommer till Lettlands huvudstad Riga får vi uppleva staden med en lokalguide. Vi ser bla. Svenskporten, Gamla torget och Frihetsmonumentet innan vi kommer till Radisson Blu Hotel Latvia. Gemensam middag. (350 km)

Dag 5. Riga – Tallinn (Estland)
Frukost. Idag beger vi oss utmed kusten till kurorten Pärnu i Estland där vi har möjlighet att kolla in staden, innan vi under sen eftermiddagen når Tallinn. Vi bor på Sokos Hotel Viru. Gemensam middag. (ca 310 km)

Dag 6. Tallinn
Frukost. Dagen börjar med stadsrundtur med buss och till fots. Sen har vi eftermiddagen på egen hand. Staden har Nordens bäst bevarade medeltida kvarter och man får inte missa Hantverksgatan med Katarinagången som synts i många filmer med medeltida tema. Det medeltida försvarstornet Tjocka Margareta med Estlands sjöfartsmuseum och Gamla stans hjärta Rådhustorget med fullt av restauranger. Den shoppingintresserade finner många butiker i trendiga Kalamaja eller Estonia Design House. Under sen eftermiddag samlas vi för att ta oss till Tallink där vi bor i insideshytt. Kväll ombord med musik, shopping och middagsbuffé.

Dag 7. Stockholm – hemorten
Frukost ombord. Under förmiddagen anländer vi till Stockholm och går ombord på vår buss som tar oss sista biten till hemorten efter en fantastisk upplevelse runt Östersjön. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 15. (ca 200 km)

Detta ingår

Östersjöns pärlor - Litauen, Lettland och Estland

Antal dagar: 7 dagar
Datum: 8/5, 8/8 2017
Bussresa i helturistbuss, vägskatter, vägavgifter, färjor enligt program, del i dubbelrum/hytt, 6 frukost, 1 lunch, 6 middag, inträde och guide Trakai slott, reseledare.
Pris: 7.990:-
Tillägg: enkelrum 2.000:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Vilnius: Crown Plaza hotel****+
Beläget i centrum. Alla rum har WiFi, AC och hårtork. SPA med pool på hotellet.

Riga: Radison Blu Latvia****+
Centralt beläget lyxhotell. På hotellet finns en Skybar med makalös utsikt. Alla rum har WiFi och hårtork.

Tallin: Sokos hotel Viru****+
Tallins landmärke! Ligger mitt i centrum, nära gamla stan. På hotellet finns bastu med bubbelpool, flera barer och restauranger. Missa inte KGB museet som finns på hotellet Alla rum har WiFi och hårtork.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.

 

Ring för bokning av specifik plats i bussen.