Polen runt

Polen har en turbulent historia. Vårt stora grannland i söder, med nästan 40 miljoner invånare, har upplevt blomstrande storhetsdagar och förödande motgångar. Nu har polackerna, genom mycket arbete, återställt landet till dess forna glans. Vi har mycket gemensam historia och minnesmärken från detta finns överallt. Följ med på en rundresa och upplev det nya såväl som det gamla Polen.

Dag 1. Till Prenzlau
Avresa tidig morgon för resa ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock.  Vi tar oss öster ut till Prenzlau för att bo på Hotel Uckermark. Gemensam middag. (830 km)

Dag 2. Prenzlau-Warszawa
Frukost. Dagen början med att vi reser in i Polen med målet inställt på huvudstaden Warszawa. Den under 2:a världskriget mycket förstörda staden, återuppbyggdes på 15 år av människor från hela Polen. Vi bor två nätter på Ibis Warszawa Stare Miasto. Gemensam middag. (600 km)

Dag 3. I Warszawa
Frukost. Sen en intressant rundtur i Warszawa, vi får se och höra om staden och dess historia. Här finns allt, konst och kultur, uteliv och prisvärd shopping. Kungliga slottet, Stalins kulturpalats mitt i stan är en del av det vi ser. En promenad i Gamla stan är ett måste, självklart blir det tid att utforska på egen hand. Middag på egen hand.

Dag 4. Warszawa – Auschwitz - Krakow
Frukost. Vår färd går söderut genom den polska landsbygden ner till Krakow. Under resans gång ändrar landskapet karaktär, slätterna övergår i bergslandskap och vi stannar för besök i Auschwitz och Birkenau, det nazistiska koncentrationslägret. Vi får en omskakande och gripande historielektion om en tid som ingen får glömma. Vidare till Krakow som är en pärla, belägen vid floden Wisla drar den med sin unika atmosfär till sig turister från hela världen. Vi kommer fram till Ibis Krakow Stare Miasto. Gemensam middag. (ca 380 km)

Dag 5. I Krakow.
Frukost. Vi följer med vår guide på en rundtur i Krakow som är en öppen och elegant stad, känd för att vara landets vackraste.  Mitt i Krakóws gamla stad ligger Stora torget. Här finns Saluhallen den äldsta stormarknaden i Polen där man kan köpa polskt hantverk, runt torget finns många caféer, restauranger och uteserveringar.
I stadsdelen Kazimerz fanns en gång i tiden Europas största koncentration av judisk befolkning - idag en konstnärsstadsdel med många små kaféer. Här kan man känna igen miljöer från filmen ”Schindlers list”. Hans fabrik finns kvar och är numera museum. Under eftermiddagen erbjuder vi en utflykt till saltgruvorna i Wieliczka, en oförglömlig sevärdhet! I den gamla gruvans fantastiska underjordiska salar finns bl a en hel katedral där allt är utmejslat i salt. Denna utflykt bokas i samband med er bokning: Pris 280:-  OBS! Man bör vara medveten om att det är mycket att gå och ett antal trappsteg på vägen ner.
På kvällen avnjuter vi en 3 rätters-middag på en restaurang i Gamla stan.

Dag 6. Krakow - Hennigsdorf
Frukost. Förmiddagen på egen hand i Krakow innan vi beger oss väster ut igen. Vi passerar spelstaden Katowice och kulturstaden Wroclaw som tömdes på tyskar och polackerna flyttade in när kriget var över. Under eftermiddagen kommer vi in till Tyskland och norr om Berlin övernattar vi på Wyndham Garden Hotel Gemensam middag. (620 km)

Dag 7. Till hemorten
Frukost. Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg.  Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (830 km)

Detta ingår

Polen runt - Warszawa & Krakow

Antal dagar: 7 dagar
Datum: 13/5, 30/9 2017
Resa i helturistbuss, del i dubbelrum, 6 frukost, 5 middag, rundtur i Warszawa och Krakow, entré, hörlurar och guide  i Auschwitz.  Reseledare
Pris: 6.590:-
Tillägg: enkelrum 1.500:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: PLN, Euro

Vårt hotell

Ibis Warszawa Stare Miasto***
Beläget ca 10 minuters promenad från gamla stan. Alla rum har WiFi, AC och hårtork. På hotellet finns restaurang och bar.


Ibis Krakow Stare Miasto***
Beläget ca 700 meter från marknadstorget. Alla rum har WiFi, AC och hårtork. På hotellet finns restaurang och bar.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.

 

Ring för bokning av specifik plats i bussen.