St Petersburg

S:t Petersburg är en av världens vackraste städer med sitt vatten, strama stadsplan och klassiska skönhet med många broar och gamla kulturbyggnader. En modern och levande storstad med ca 5 miljoner invånare. Inte långt borta – men ändå en helt annan värld…

Dag 1. Till Stockholm
Från Östergötland åker vi med buss till Silja Lines terminal i Stockholm där färjan avgår kl 17.00 Gemensam middag. (200 km)

Dag 2. Helsingfors – S:t Petersburg
Frukost. Vi följer Finska viken österut på utmärkta vägar genom södra Finland. Vid den finsk/ryska gränsen blir det kontroll av pass, visum och valutadeklaration.
Vidare mot Viborg, här utkämpades de bittraste slagen under vinter- och fortsättningskriget. Minnesmärken från kriget passeras samt den sk Mannerheimlinjen – Finlands försvarslinje mot ryssarna. Vi bor 3 nätter på Hotel Moskva. Gemensam middag på kvällen. (ca 350 km)

Dag 3. Stadsrundtur i S:t Petersburg
Frukost. Vi gör en rundtur i staden och ser ståtliga palats, katedraler och breda gator med stora öppna platser. Nevskij-Prospekt är stadens märkligaste gata som trots sina många stilar från klassiskt till modernt bildar en harmonisk bild. På den 4,5 km långa gatan finns hotell, restauranger, kaféer och affärer. Här finns också teatrar, konserthallar och den imponerande Uppståndelsekyrkan. Vi ser också Amiralitetsbyggnaden och Borgplatsen med den 47,5 m höga segerpelaren. Gemensam middag på restaurang under kvällen.

Dag 4. Eremitaget
Frukost. I dag besöker vi Eremitaget, ett av världens främsta konstmuseer, en skattkammare med över 2,5 miljoner. Mästarnas verk hänger på rad i de otroligt vackra salarna. Här finns bl a den största Rembrandtsamlingen i världen. Under eftermiddagen blir det egen tid på stan innan kvällens gemensamma middag.

Dag 5. Peterhof, till Narva
Efter frukost avresa till Peterhof, Peter den Stores enastående vackra palats, vilket byggdes under 1700 talet och skulle överträffa slottet i Versailles. Runt palatset finns en park med broar, terrasser, små gallerier och förgyllda fontäner. Under eftermiddagen åker vi mot Estland och Narva. Vi passerar gränsen och vårt mål är Narva-Jõesuu ute vid kusten, här öppnades första spaanläggningen redan under 1800 talet och nu finns otaliga spa- och semesteranläggningar. Vi bor på Spa Hotel Narva-Jõesuu där vi också har kvällens gemensamma middag. (ca 400 km)

Dag 6. Narva – Tallinn
Frukost. Färden går mot Tallinn och vi passerar Sillamää med Stalinkaserner, 60-tals höghus, övergivna fabriker – som var förbjuden zon och fanns inte med på kartan. I Tallinn får vi tid till en liten rundtur innan vi går ombord på Tallinks färja till Stockholm. Gemensam middagsbuffé. (ca 350 km)

Dag 7. Till Östergötland.
Frukostbuffé ombord innan färjan lägger till i Stockholm. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 14.00. (200 km)

Detta ingår

St Petersburg

Antal dagar: 7 dagar
Datum: 8/5, 8/8, 18/9 2017
Bussresa i helturistbuss. Del insideshytt, del i dubbelrum. 3 nätter, 6 middag och 6 frukost. Reseledare och lokalguide i S:t Peterburg, entré Eremitaget och Peterhof. (ev andra entréer och kvällsutflykter ingår ej)
Pris: 7.990:-
Tillägg: enkelrum 1.690:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro, Rubel
Pass: Ja - Visum krävs, ingår i priset.

Vårt hotell

St Petersburg: Hotel Moskva*** (officiell kategori****)
Stort hotell med drygt 700 rum, beläget i den östra delen av Sankt Petersburg precis nere vid Neva och med utsikt över floden. På hotellet finns SPA (tillägg), restaurang och bar. Alla rum

Narva: Spa Hotel Narva-Jõesuu***
Fint hotell med inomhuspool och SPA. Alla rum har hårtork och WiFi

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.

 

Ring för bokning av specifik plats i bussen.