Östersjöns pärlor - Litauen, Lettland och Estland

Resan för dig som vill uppleva våra Östersjö grannar. Lettland är ett grönt land med vida skogar, orörd natur, sandstränder samt städer med gammal historia och rik arkitektur. Vilnius är en av de vackraste städerna i Östeuropa: barockkyrkor, trånga gränder, medeltida gårdar och torg som gjorde staden till världskulturarv 1994. Estland tillhörde Sverige under nästan 150 år och gamla staden i Tallinn rymmer många spår från denna tid.

 

Dag 1. Hemorten – Karlshamn

Under dagen reser vi söderut mot Karlshamn för att gå ombord på DFDS färja till Klaipeda. Vi äter en 3 rätters middag innan det är dags att sova. (ca 310 km)

 

Dag 2. Klaipeda – Vilnius (Litauen)

Frukostbuffé ombord. Vi besöker Kuriska näset, en 100 km lång smal landtunga av sand i sydöstra Östersjön som är delad mellan Litauen och ryska Kaliningrad-exklaven. På den Litauiska delen av Kuriska näset ligger sommarbyn Nida nära den ryska gränsen, vars stränder är kända för att ha de högsta stranddynerna i Europa. Framemot eftermiddagen kommer vi till huvudstaden Vilnius här bor vi 2 nätter på Crown Plaza Hotel. Gemensam middag på kvällen. (ca 325 km)

 

Dag 3. Vilnius

Idag får vi se en av de vackraste UNESCO städerna i Östeuropa. Gamla stan är en av de största i Europa och här förkovrar vi oss bland de främsta sevärdheterna i staden som t ex  Gediminastornet och Katedraltorget. Gemensam middag.

 

Dag 4. Vilnius – Riga (Lettland)

Under vår resa till Riga stannar vi vid pilgrimsmålet Korskullen som pryds av mer än 200 000 kors till minne av Litauens hjältar. När vi kommer till Lettlands huvudstad Riga får vi uppleva staden med se-värdheter som; Svenskporten, Gamla torget och Frihetsmonumentet innan vi anländer Radisson Blu Hotel Latvia. Gemensam middag. (ca 350 km)

 

Dag 5. Riga – Tallinn (Estland)

Idag beger vi oss utmed kusten till kurorten Pärnu i Estland där tid finns att utforska en stad med en brokig historia, där inte minst vi svenskar var inblandade. Under sen eftermiddag når vi Tallinn och checkar in på Park Inn Radisson. Gemensam middag. (ca 310 km)

 

Dag 6. Tallinn

Dagen börjar med stadsrundtur med buss och till fots därefter är eftermiddagen fri för egna upptåg. Staden har Nordens bäst bevarade medeltida kvarter och man får inte missa Hantverksgatan med Katarinagången som synts i många filmer med medeltida tema. Under sen eftermiddag samlas vi för att ta oss ombord på båten där vi bor i insideshytt. Kväll ombord med middagsbuffé.

 

Dag 7. Stockholm – hemorten

 

Frukost ombord. Under förmiddagen anländer vi Stockholm och går ombord på vår buss som tar oss sista biten till hemorten efter en fantastisk upplevelse runt Östersjön. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 15. (ca 200 km)

Detta ingår

Östersjöns pärlor - Litauen, Lettland och Estland

Antal dagar: 7 dagar
Datum: 17/5, 12/8  2018


Bussresa i helturistbuss, vägskatter, vägavgifter, färjor enligt program, del i dubbelrum/hytt, 6 frukost, 6 middagar, utflykter enligt program, reseledare.


Pris: 8 490:-
Tillägg: enkelrum 1900:-
Avresa: 
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Vilnius

Crown Plaza hotel****+
Beläget i centrum. Alla rum har WiFi, AC och hårtork. SPA med pool på hotellet.

www.ihg.com


Riga

Radison Blu Latvia****+
Centralt beläget lyxhotell. På hotellet finns en Skybar med makalös utsikt. Alla rum har WiFi och hårtork.

www.radissonblu.com

Tallin

Park Inn by Radisson Central Tallinn

www.parkinn.se

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.