Magiska Prag

Förföriskt vacker är ”De hundra spirornas stad” belägen vid kullarna kring floden Moldau. En sakta promenad genom Gamla Stan och Lillsidan är som att vandra i en svunnen tid. Få andra städer i Europa är så vackra och ingen annan europeisk huvudstad kan visa upp en arkitektur så fullständigt oförstörd av naturkatastrofer eller krig som Prag. Det är på kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger som man förstår varför Prag också kallas för ”Den Gyllene staden”. Kärt barn har många namn.

Det är lätt att njuta och bli förälskad i Prag!

 

Dag 1. Till Oranienburg

Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Oranienburg strax norr om Berlin framåt kvällen och checkar in på vårt hotell samt äter en gemensam middag. (ca 780 km)

 

Dag 2. Oranienburg - Prag

Vår resa fortsätter och när vi passerar gränsen Tyskland – Tjeckien åker vi över de vackra Malmbergen – Erzgebirge. Väl inne i Böhmen är det

inte långt kvar till resans mål Prag! Vi bor i centrala Prag.(ca 400 km)

 

Dag 3 - 5. Prag

Det bästa sättet att lära känna denna fantastiska stad är att följa med vår reseledare på de olika utflykter som arrangeras gemensamt. Vi

gör två olika stadsrundturer – båda kräver bekväma skor då Prag är en stad att vandra i!

 

Våra utflykter:

 

Borgsidan – Hradcany - Vi åker bussen upp till borgområdet för att sedan promenera genom denna imponerande borgstad. Självklart besöker vi katedralen, kikar in i slottet och rummet där ”defenestrationen” som var upptakten till 30-åriga kriget ägde rum. Guldsmedsgränden – ett måste, är en trång liten gränd med färgglada små hus som fått sitt namn efter de guldsmeder som bodde här under 1600-talet men också kejsarens alkemister. Vi avslutar med att promenera ner och över en av världens vackraste broar – Karlsbron.

Pris: 200:-

 

Gamla stan och de judiska kvarteren Josefov – Idag är detta som en gång var trångbodda och mörka kvarter till viss del bebyggda med tjusiga hus från tidigt 1900-tal i vacker Jugendstil. I Nya Stan, som för övrigt är över 700 år gammal, finns bl.a. den gamla hästmarknaden Vaclavplatsen som idag är ett pampigt torg där folket samlades för att visa sitt missnöje mot regimen 1989. Vår reseledare förtäljer givetvis även historien bakom rådhuset med det berömda astronomiska uret och ger tips till er som vill fortsätta utforska staden på egen hand.

Pris: ingår

 

Tjeckiskt öl skall självklart provas! - Prags mest berömda bryggeri är Staropramen men det är absolut inte det enda i Prag.

En av eftermiddagarna finns möjlighet att följa med för att avsmaka denna kulturdryck. Tjeckien brukar ligga i världstoppen när det gäller ölkonsumtion, bli inte förvånad om kyparen oombedd ställer fram en ny sejdel öl så fort du bara har lite kvar i den gamla - i Tjeckien är ordningen omvänd - du måste säga till när du inte vill ha mera öl.

Pris beroende på arrangemang

 

Kvällsturer - för de som önskar, finns möjlighet att följa med på kvällsturer och middagar som vår reseledare anordnar.

Pris beroende på arrangemang.

 

Dag 6. Prag – Rostock

På morgonen lämnar vi Prag och åker tillbaka upp genom Tyskland förbi Berlin och vidare mot Rostock där vi bor på Intercity Hotel. Gemensam middag på hotellet. (ca 610 km)

 

Dag 7. Rostock - hemorten

Så var det dags att bege oss sista biten hemåt. Vi lastar in vårt bagage och rullar tillbaka samma väg som vi kom och beräknar vara åter i

Östergötland framåt 22-tiden.

Detta ingår

Magiska Prag

Antal dagar: 7 dagar

Datum: 5/5, 6/9  2018

 

Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 6 frukost, 2 middagar samt reseledarservice


Pris: 5/5   7.590:-

Pris: 6/9   7.790:-
Tillägg: enkelrum 1.500:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: CZK, Euro

Vårt hotell

På avgången i maj bor vi på Hotel Royal Esprit **** ligger i hjärtat av Prag. De luftkonditionerade rummen är stilfullt inredda i art déco-stil och gratis WiFi.

www.hotelroyalesprit.cz

 

 

På avgången i september bor vi på eleganta Embassy Prague Hotel**** inrättat i en omsorgsfullt restaurerad nyrenässansbyggnad med anor från 1880. Hotellet ligger på en lugn sidogata i centrala Prag, ca 1,3 km promenad till gamla stans torg. Detta hotell har ett avgiftsbelagt hälsocenter. 

www.hotelembassyprague.cz

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.