Tjeckiska Pärlor - pilsnern och kurorternas hemland

Resan för dig som vill uppleva mer av Tjeckien och göra ett besök i Prag. Vi bor norr om Prag. Härifrån tar vi oss till Pilsners hemstad, provar tjeckiskt vin på ett slott, får en heldag i Prags härliga stadskärna med den fantastiska Karlsbron över Moldau och kurorten Karlovy Vary med sina källor.

 

Dag 1. Till Berlin

Avresa på morgonen mot Helsingborg via de danska öarna till Gedser. Vi åker färja till Rostock i norra Tyskland. Vi övernattar i trakterna av Berlin där vi också äter en gemensam middag på vårt hotell. (ca 790 km)

 

Dag 2.   Berlin - Slaný

Vår resa går söderut och gränsen till Tjeckien passeras. Därefter fortsätter vi in bland Böhmens skogsklädda kullar och fram till dagens mål Slaný. Staden har många byggnader som är mer än 150 år gamla bl a det gamla stadshuset med stadens symbol, en stjärna! Vi bor fyra nätter på Hotel Hejtmansky Dvur. Gemensam middag. (ca 370 km)

 

Dag 3. Utflykt Plzen

Idag gör vi en intressant tur till staden som är känd som hemstad till Pilsner Urquell. Det populära ljusa ölet har bryggts på Plzensky Prazdroj i över 170 år. Vi får utforska bryggeriets gamla källare och lära oss om traditionell öltillverkning. Vi får även provsmaka den läskande, beska drycken och äta en lunch (ingår) på bryggeriet. Gemensam middag serveras på hotellet.

 

Dag 4. Utflykt Prag

Prag är en av Europas vackraste huvudstäder med sina dekorerade husfasader, kullerstensgator, astronomiska ur, judiska kvarter, palats, broar, torg och inte minst Pragborgen. Vi gör en rundtur i staden och får även tid för egna aktiviteter. Gemensam middag serveras på hotellet.

 

Dag 5. Utflykt Slottet Melnik med vinprovning

Tjeckien producerar inte bara öl utan även vin vilket vi får lära mer om idag på vår tur till Melnik, i hjärtat av Böhmens vinodlingsdistrikt. Vinodling blev stadens huvudsakliga näringskälla när Karl IV lät importera druvor från Bourgogne i längtan efter sin ungdoms franska vin. Rundvisning på slottet, vinprovning samt lunch ingår. På kvällen har vi folkloreafton med buffémiddag, musik och upp-trädande på vårt hotell.

 

Dag 6. Slaný – Karlsbad - Oranienburg

Innan vi lämnar Tjeckien stannar vi till i Karlovy Vary som är en kurort med varma bad. De mineralrika källorna är mer än två kilometer djupa och temperaturerna varierar mellan 30–72 grader, man dricker vattnet i speciella muggar. Staden producerar även den tjeckiska likören Becherovka, porslin och kristall. Vi fortsätter upp genom Tyskland och i trakterna av Oranienburg checkar vi in på vårt hotell där vi också äter en gemensam middag. (ca 560 km)

 

Dag 7. Hemresa

Vi åker till Rostock för att ta färjan till Gedser, genom Danmark och färjan Helsingör-Helsingborg. Vi beräknas vara i Linköping ca kl 21.30 (ca 790 km)

 

Detta ingår

Tjeckiska Pärlor - pilsnern och kurorternas hemland

Antal dagar: 7 dagar
Datum: 5/5  2018


Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 6 frukost, 6 middagar, 2 luncher, alla utflykter enligt program,, reseledare.


Pris: 7 290:-
Tillägg: enkelrum 1.250:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: CZK, Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotel Hejtmanský dvůr ****
Hotellet är beläget i den kungliga staden Slaný. Hotellet ligger på det vackra historiska torget. På hotellet finns ett relaxcenter med bubbelpool och bastu.

Rummen är utrustade med hårtork och luftkonditionering. 

www.hhd.cz

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.