Skip to main content

Drömmarnas Toscana

Toscana – en av Italiens vackraste regioner – bjuder på böljande kullar klädda med olivlundar och vinodlingar. Medeltida städer och borgar är också en del av landskapsbilden där gamla traditioner fortfarande hålls vid liv. Beundra de gamla mästarnas städer Siena och Florens, njut av välsmakande viner från trakten eller en espresso på en piazza mitt i folkvimlet.

Fritextsökning

Flyginformation

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.
Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

Utresa 19 september 2020
KL1178 Linköping - Amsterdam kl.06:05-07:45
KL1639 Amsterdam - Florence kl.08:45-10:40
KL1640 Florence - Amsterdam kl.11:20-13:30
KL1181 Amsterdam - Linköping kl.14:20-16:00

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

PASS
Ja

VALUTA
Euro

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Ingår och villkor

INGÅR
Anslutning/buss flygplatser t/r, flyg t/r, bussresa, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 6 frukostar, 5 middagar och reseledare. (Entréer och turen ”Chianti & Siena” ingår ej)

TILLÄGG
Enkelrum 890:-
Utflykt Chianti & Siena 690:-

VALUTA
EUR Euro

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR FLYG
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra utflykter

Florens (heldag)
En dag tar vi tåget till konstens och skönhetens Florens - en fantastisk stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstsamlingar. Många skaparbegåvningar levde och verkade här, såsom Donatello, da Vinci, Giotto, Botticelli och inte minst Michelangelo. Under vår promenad ser vi bl.a. guldsmedernas bro, kyrkan Santa Maria del Fiore och Dopkyrkan, känd för Paradisets Portar. Det ges också tid på egen hand.

San Gimignano (eftermiddags- och kvällstur)
”Tornens stad” ligger vackert beläget på en höjd med vacker utsikt ut över det toskanska landskapet. Under medeltiden blev staden rik tack vare sin hantering av tyger, saffran och sitt läge utmed en känd pilgrimsled. Efter en promenad genom vindlande gränder kantade av pittoreska stenhus sätter vi oss till bords för en god middag på en av stadens mysiga restauranger.

Chianti & Siena (heldagstur)
Idag är det dags att äntligen få förkovra sig i vinets fantastiska värld. Vi besöker en av vindistriktet Chiantis vingårdar där vi får veta mer om vinböndernas vardag och provsmaka deras viner. Turen går vidare till Siena där det känns som om vi vandrar in i medeltiden. Smala gator och gränder omger den solfjäderformade Piazza del Campo, som är ett av Europas vackraste medeltida torg. Il Duomo är en av Italiens mest praktfulla katedraler där man kan beundra en mängd målningar, skulpturer och en fantastiskt snidad predikstol.
Pris: 690:-

Pisa och Lucca (heldag)
Mirakelplatsen gör själ för sitt namn. Här finner vi den marmorklädda kyrkan, dopkapellet med sin enastående akustik och inte minst det lutande tornet. Ett fuskbygge på lösan grund och den största sevärdheten i Pisa. Puccinis unika stad, Lucca, med sin över 4 km långa försvarsmur. Vi utforskar staden vars lugna smala gator vindlar sig fram mellan medeltida byggnader, kyrkor och piazzor.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Montecatini Terme

  Anslutningsbuss till Linköpings flygplats. I Italien väntar en inhemsk buss som tar oss genom ett vackert landskap till den kända kurorten Montecatini Terme. Vi bor sex nätter på centralt belägna Hotel Ambrosiano.
  Gemensam middag serveras på hotellet alla kvällar utom en då vi äter middag i San Gimignano.

 • Dag 2-6 Montecatini Terme

  Orienteringstur i Montecatini, orten med gamla termal anläggningarna i jugendstil och parker som imponerar.

  Se vad vi erbjuder för utflykter under, Våra utflykter

 • Dag 7 Montecatini Terme - hemorten

  Så var det dags att säga "Arrividerci" Vi åker med vår buss tillbaka till flygplatsen i Florence för incheckning i god tid. Väl tillbaka i Sverige väntar anslutningsbussen för att köra oss tillbaka till hemorten

Resekalender
25/9Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-