Flygresor

För ganska exakt 105 år sedan, den 17 december 1903, skrevs världshistoria. För första gången lättade människan i en maskin tyngre än luften. Bröderna Orville och Wilbur Wright lyckades med det som otaliga föregångare försökt, och misslyckats med. Orville flög, om än bara 36,5 meter under 12 sekunder. Och Wilbur, som gjorde den andra flygningen samma dag, kom hela 60 meter. De båda bröderna hade lagt ned mycket arbete under många år innan de fick luft under vingarna. I sin cykelverkstad pluggade de flitigt all litteratur som fanns om flygning (det hade gjorts glidflygningar och obemannade modellflygningar tidigare). Och vid sekelskiftet ritade de sin första flygmaskin. De hann avverka åtminstone tre plan, åtskilliga experiment, många flygförsök och ett otal kraschlandningar innan de lättade från marken med ”The Flyer”.

Ny teknik

Gran Canaria

Datum: 7/3 2018   
Antal Dagar: 13
Lämna slask och vinterrusk hemma och följ med oss till  San Agustin. Vi bor på trevliga IFA Interclub Atlantic som ligger så att man kan se ut över havet, stranden ligger 500m bort.

New York

Datum: 16/5, 17/10  2018
Antal Dagar: 7
Hyllningarna är många till denna härliga, väldiga, underbara, enorma, lilla storstad. New York fängslar och fascinerar besökaren. Staden växlar ansikte hela tiden.

Kuba

Datum: 19/1, 6/2  2019
Antal Dagar: 13
Kuba förtrollar besökarna med vackra pastellfärger, turkost vatten och gamla amerikanska bilar från 50-talet. Tiden har i princip stått still sedan Castro tog makten vilket följdes av USA´s ekonomiska blockad. Nu börjar förhållandet mellan de båda grannländerna tina upp och Kuba blir ett av de hetaste resmålen i världen.


Sydstaterna

Datum: 1/4  2018

Antal Dagar: 13

Häng med på roadtrip i Sydstaterna.

Vi börjar i Atlanta, och kör till countrystaden Nashville. Självklart svänger vi klackarna på en countrybar innan vi far vidare till Memphis. Vi ser bl.a Graceland, Elvis hem, Beale Street och platsen där Martin Luther King mördades

Florida med Karibien

Datum: 13/3  2018    
Antal Dagar: 14
Kort beskrivning: Följ med på en underbar semester med ljuvlig avkoppling. Vi reser till Florida där vi får trevliga dagar i Fort Lauderdale.

Rom

Flyg från Linköping 

Datum: 13/5, 23/9, 21/10  2018    
Antal Dagar: 5
En underbar resa till ”la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter.


Thailand

Datum: 25/2 2018   
Antal Dagar: 18
Upplev mer av Thailand än bad och stränder. Var med om enastående natur, kultur och historia på plats.

Toscana

Datum: 20/5, 23/9  2018    
Antal Dagar: 7
Följ med till Toscana som är en alldeles speciell region – ett av Italiens vackraste - inramat av hav, kullar, dalar, vin- och olivlundar. Du kan beundra de gamla mästarnas städer Siena, Vinci och Florens, njuta av välsmakande röda och vita viner från trakten eller slappna av på någon piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig, vinet utsökt och maten himmelsk.

Sorrento

Datum: 27/4, 20/10  2018    
Antal Dagar: 8
Här kan du verkligen njuta det ljuva livet; La Dolce Vita! Sorrento är belägen på en bergsplatå sluttandes ner i Medelhavet. Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Följ med till denna romantiska syditalienska pärla där vi gör olika besök på vår resa.


Kroatien Rundresa

Datum: 27/9  2018
Antal dagar: 8
Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Under vår rundresa besöker vi nationalparken Krka med sina vattenfall, Duvbrovnik med sin medeltida stadskärna samt även grannstaten Montenegro. Primosten är en av Kroatiens mest pittoreska små städer på en vacker halvö, som från början var en fiskeby, men är idag mest känd för sin produktion av vin och olivolja.

Sicilien

Datum: 18/5, 13/10  2018  

Antal Dagar: 8
Sicilien är Italiens största region med växlande landskap, oändligt långa kuster, karga berg, vulkanen Etna och ett fantastiskt växtrike. Innan ön blev italiensk invaderades den av många erövrare som alla satte sina spår och bidrog till att skapa dagens kulturella mångfald.

Skottland med Tattoo

Datum: 5/8  2018   
Antal Dagar: 6
Vackra ljunghedar, höga berg, mytomspunna sjöar och medeltida slott erbjuder vi på denna härliga resa till oförglömliga Skottland. Här blandas historia med nutid och säckpipor med whiskydestilleri!
Irland

Datum: 10/7  2018    
Antal Dagar: 8
Failte gu Eirann! – Välkommen till Irland! Kom med på vår resa till den gröna ön där naturen är imponerande med sin omväxlande natur, charmiga små byar, herrgårdar, slott och vackra trädgårdar.

Portugal

Datum: 6/10  2018    
Antal Dagar: 8
En resa till Europas västligaste land, där vi upplever flera av Portugals pärlor.

Vi ser minnesmärken från landets stormaktstid som sjöfararnation och gör

bekantskap med dess traditioner – som den bekanta Fado-musiken.

Almuñécar

Datum: 3/3, 7/4, 22/4, 17/10, 24/10, 31/10 2018

Antal Dagar: 15 & 18 dagar

Följ med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året!Kinas Guldkorn

Datum: 16/3 2018

Antal Dagar: 11 

Kinas Guldkorn med svensktalande lokalguide & 9 hela dagar i Kina
Följ med på en spännande resa till ”Mittens rike”. Här får vi en mix av Peking med Kinesiska muren, Himmelska fridens torg och den Förbjudna staden.

Sri Lanka

Datum: 12/11  2018

Antal Dagar: 16 

Åk med oss till Sri Lanka och upplev något utöver det vanliga så som tusenårig kultur, färgstarkt folkliv, milslånga stränder och fantastisk natur. Vi får en otrolig blandning av regnskog, te, inblick i vanliga människors liv, dans och inte minst ett spännande safari och mycket annat.