Bangkok med Hua Hin

Hua Hin med Bangkok och svensk reseledare
Vi börjar vår vistelse med att utforska landets huvudstad Bangkok som är en myllrande storstad. Här möts vi av fantastiska tempel i samspel med skyskrapor och shoppinggallerior. När vi har mättats av storstadspulsen tar vi oss vidare till semesterparadiset Hua Hin.  Här lockar de vackra stränderna med mjuk fin sand och vattnet skimrar i turkosblått. Orten har behållit sin småstadscharm och här möter vi en genuin Thailandsatmosfär. Det finns möjligheter till total avkoppling som kan kompletteras med några utflykter för den som vill utforska omgivningarna lite till.

Dag 1 Hemorten – Landvetter
Vår anslutningsbuss kör oss till Landvetter flygplats där vi går på planet mot Bangkok, med en mellanlandning i Frankfurt.

Dag 2 Bangkok
Vår Thailändska buss upp för transfer till vårt Furama Silom Hotel****(www.furama.com/silom) i centrala Bangkok, här bor vi under 3 nätter. Under kvällen äter vi middag med uppvisning på Silom Village.

Dag 3. Bangkok
Dagen bjuder på Wat Phra Kaew, det vackraste och viktigaste buddisttemplet i Thailand, kungaresidenset Grand Palace. Intill Grand Palace ligger templet Wat Po, hem för den 47 meter "vilande" buddhan i bladguld. Lunch (ingår) på lokal restaurang innan vi sätter oss till rätta i en karaktäristisk ”Long-tail-boat” på Chao Phraya-floden. Vi besöker dessutom Wat Arun, Gryningens tempel, vars fasad är klädd med porslin och syns på långt håll. Middag på egen hand eller följ med reseledaren som ordnar middag för de som önskar.

Dag 4. Bangkok
Idag är det tid för egna upptåg. Upptäck Chinatown, utsikten från Baiyoke tower, de jättelika varuhuskomplexen vid Siam Square, Jim Thompsons hus med thaisilkets historia, nattmarknaden och det enorma utbudet av restauranger från jordens alla hörn. På kvällen avnjuter vi en god middag medan vi glider fram på floden Chao Praya i skymningen.

Dag 5 Bangkok – Hua Hin
Vi lämnar Bangkok för att ta oss till Hua Hin. Ända sedan 1920-talet har Thailands kungligheter och aristokrati semestrat här och nu är det vår tur. Här finns ett brett utbud av aktiviteter eller varför inte bara total avkoppling. På nattmarknaden i Hua Hin kan du med fördel fynda kläder och en hel del souvenirer och elektronik. Här ingår det frukost och middag varje dag.

Dag 6-13
Utflykter under vistelsen.
Hua Hin & Cha Am
På ”apberget” besöker vi buddisttemplet och utsiktsplatsen. Färden går vidare till den kungliga järnvägsstationen där kungen hade ett eget väntrum. Vi besöker också det kungliga ”Teakwood Palace” innan det är dags att lära sig mer om den viktiga silkesindustrin.
Pris: Ej klart

Den flytande marknaden och Petchaburi
Ett besök i en liten ”sockerrörsfabrik” inleder vår tur. Därefter sätter vi oss i de traditionella ”long-tail-boats” genom kanaler, byarnas frukt- och grönsaksodlingar och kommer slutligen till höjdpunkten, den flytande marknaden. I Petchaburi besöker vi det kungliga sommarresidentet.

Pris:  Ej klart


Frukt och vintur
Idag besöker vi de tropiska fruktträdgårdarna där det odlas bl a Aloe Vera, bananer, ananas, mango, papaya. Efter en rundtur får vi uppleva hur frukt smakar som allra bäst. På vägen mot vår vingård är utsikten magnifik. För att besiktiga vinfälten sätter vi oss till rätta i jeepar och avslutningsvis blir det naturligtvis provsmakning.
Pris: Ej klart

Dag 14
Idag är det utcheckning från hotellen. Ni har en stor del av dagen till förfogande i Hua Hin innan vår transfer går till Bangkok och vårt flyg hem.

Dag 15
Vår anslutningsbuss möter oss på flygplatsen och tar oss till vår hemort.

Detta ingår

Hua Hin med Bangkok

Antal Dagar: 15 dagar
Avresa: 2/2 2018
Transfer till Landvetter - flyg t/r – mat ombord på flyget - del i dubbelrum på hotell – utflykter, entréavgifter, 12 frukost, 1 lunch och 11 middagar enligt program - lokalguide och svensk reseledare.
Pris Loligo: 22.990:-
Tillägg: enkelrum 5.990:-

Pris Wora Bura: 24.990:-
Tillägg: enkelrum 7.800:-
Valuta:
Pass: Ja

Vårt hotell

Loligo****
Rum med terrass eller balkong, pool, gym, spa & jacuzzi. Läge 100 m från stranden. (www.loligoresort.com). Det är ett modernt boutiquehotell i thailändsk stil. Här finns en utomhuspool med en swim thru-bar.

Wora Bura*****
Fantastiskt hotell med förstaklassig service och läge 75 m från stranden. Stor pool med bubbelbad, 5 restauranger och barer. Gratis Wifi. Poolområde, gym, spa och hälsocenter. Läge vid havet, 4 km in till centrum och
hotellet har fri transfer. Middag ingår varje kväll. (www.worabura.com)

Furama Silom Hotel ****
Centralt läge i Bangkok. Hotellet har pool och på taket och en generös frukost På takterrassen finns även en restaurang, Sky Garden, som erbjuder ett urval av västerländska och asiatiska rätter. Härifrån har du fantastisk utsikt över stadens silhuett.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.