DonauX med Wien, Budapest och Bratislava

Häng med på det perfekta sättet att resa och upptäck Donau genom en flodkryssning. Njut av en härlig blandning mellan aktivitet och avkoppling. Varje dag vaknar man med nya vyer utanför hytten och gör spännande upptäckter. Utflykterna ger inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur i Wien, Budapest och Bratislava under vår resa - ”An der schönen blauen Donau” !

Dag 1. Till München
Tidig avresa med anslutningsbuss till Göteborg för direktflyg till München med Lufthansa. Buss tar oss till Passau, där vi får egen tid i staden. Under eftermiddagen går vi ombord på **** DCS Amethyst för 5 nätter. Välkomstdryck och välkomstmiddag serveras under kvällen, medan vi långsamt glider fram på Donau mot Wien. Ombord njuter vi det goda livet med alla scenerier som vi passerar förbi. I hamn kan man åka med på utflykter som anordnas av rederiet (tillägg) eller följa med vår reseledare som ger en kort introduktion (ingår) till varje stad vi stannar i, för att senare få tid på egen hand.

Dag 2. Wien
Vi ligger vid kaj i Wien mellan kl 12 – 18. Wien – födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader och slott med vackra trädgårdar. På kvällen fortsätter vi vår kryssning mot Ungern.

Dag 3. Budapest
Mellan kl 9.30-21 ligger vi i Ungerns huvudstad Budapest med Elizabeth bron, Gellert badet och den härliga stadskärnan som man även kan uppleva på en stadsrundtur. Söder om staden breder den vida stäppen Pustan ut sig. Rederiet har en trevlig utflykt dit om du vill se mer av Ungern.

Dag 4. Bratislava
Stopp i Bratislava kl 13-16.30. Upplev Slovakiens huvudstad under en stadrundtur eller få tid på egen hand. Vi glider mot Wachau under kvällen och natten. Ombord njuter vi av god mat och avkoppling.

Dag 5. Wachau
På morgonen kl 8-13.30 har vi kommit till Österrrike och det natursköna landskapet i Wachaudalen. Här kan du göra en vacker utflykt eller ha en vilodag ombord. Vi färdas åter till Passau under kvällen och natten.

Dag 6. Passau - Hemresa
Efter frukost är vi åter Passau - ”de tre flodernas stad” och det är dags att lämna vår flodkryssare och bege oss tillbaka mot Münchens flygplats för hemresa till Göteborg. I Sverige väntar anslutningsbussen som tar er till hemorten. Beräknad hemkomst till Linköping vid 22-tiden.

UTFLYKTER (förbokas när du bokar resan, utflykterna görs på engelska)
Stadsrundtur i Wien, Budapest eller Bratislava 350 SEK /stad
Utflykt Kulinariska Pusztan 490 SEK
Wachau´s skönhet 490 SEK

Vårt kryssningsfartyg: DCS Amethyst****
På vårt fartyg finns kafé, restaurang, soldäck, relaxavdelning och bubbelpool. Ombord blir du väl omhändertagen av personalen som gör shower, och olika framträdanden. En kväll bjuds vi på en trevlig galamiddag och varje kväll spelar farygets orkester upp i panoramabaren.
Hytterna (15m2 ) ligger utsides och är utrustade med dusch/wc, hårfön, TV, AC samt säkerhetsbox. I standardhytten som ligger på nedersta däck, i det gröna området vid vattenytan, går det inte att öppna fönstret. Rheinhytter på mellandäck och Donauhytter på översta däck har har fransk balkong med öppningsbar glasdörr. 
Varje dag serveras frukostbuffé, lunch och middag ombord. Dag 2 - 5 serveras dessutom eftermiddagskaffe med kakor eller kvällssnacks.

Detta ingår

Donau kryssning

Antal Dagar: 6 dagar
29/9 2017
Anslutningsbuss t/r, Flyg München t/r, buss t/r till Passau, del i dubbelhytt på huvuddäck med fönster o båda sängar på golvet, 4 frukost, 3 lunch, 4 middag, 3 eftermiddagsfika, reseledare.
Pris: 12.490:-
Tillägg: enkelrum 3.290
Tillägg: hytt på Rheindäck med fransk balkong 3.000:-
Tillägg: hytt på Maindäck med fransk balkong 6.000:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro, HUF
Pass: Ja

Vårt hotell

De övre två våningar nås med en glaskupol försedd atrium stryker lysande och welllit atmosfär av DCS Ametist. På Donau däck hittar du exklusiva restaurangen, liksom vårt café med bibliotek. Vårt soldäck erbjuder dig tillräckligt med solstolar att slappna av i. De moderna och bekväma hytter (15 kvadratmeter) och sviter (22 kvadratmeter) med fransk balkong (vid Donau-och Rhen däck) är utrustade med två separata sängar, dusch, toalett, TV, radio, luftkonditionering (individualiserade lcontrol) , telefon, kassaskåp och hårtork.

Fakta om fartyget
Antal gäster: 178
Bruttovikt i ton: 3500
Jungfrufärd: 2004
Längd: 127 meter
Antal däck: 4

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.