Irland

Failte gu Eirann! – Välkommen till Irland! Kom med på vår resa till den gröna ön där naturen är imponerande med sin omväxlande natur, charmiga små byar, herrgårdar, slott och vackra trädgårdar. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel på landet och dess historia. Huvudstaden Dublin är en trevlig och livlig stad med många sevärdheter och här kan man göra många spännande upptäckter. Vår resa tar dig med på en omväxlande och upplevelserik inblick i legendernas förlovade land.

Dag 1. Till Galway
Resa med vår anslutningsbuss till Arlanda där vi tar flyg direkt till vikingastaden Dublin. Här möter vår irländska buss och chaufför oss. Vi åker västerut mot den irisktalande staden Galway, som en gång i tiden kontrollerades av 14 köpmansfamiljer. Floden Corrib rinner genom staden som är mest känd som landets kulturella hjärta. Vi checkar in på hotell i Galway för två nätter. Gemensam middag. (ca 215 km)

 

Dag 2. Utflykt Connemara
Frukost. En tur ut i det vilda landskapet med Maumturk bergen, hedar och mossar, stengärdsgårdar och långa sand- och korallstränder. Killary Harbour är Irlands enda fjord och vi följer den in genom den 2 000 hektar stora Connemara National Park. Här betar de berömda Connemarahästarna! Hela området är ett paradis för botaniker med många sällsynta växter. Middag på egen hand eller följ med till Dunguaire, 1500–1600 tals slott ute på en udde för en medeltidsbankett med 4 rätters middag, vin, sång, musik och irländsk poesi. En suveränt trevlig afton! BOKAS I SAMBAND MED RESAN! Pris 650:-

 

Dag 3. Galway-Tralee
Frukost. Vi lämnar Galway och åker vidare längs omsjungna Galway Bay ner till The Burren som är ett märkligt Kalkstenslandskap med unik flora. Här finner vi subtropiska och arktiska arter som växer i bergsskrevorna. Vi tar oss ut till den mer lättillgängliga delen av atlantkusten där vi stannar vid de hisnande 213 meter höga klipporna ”Cliffs of Moher”. En fantastisk upplevelse! Vi bor två nätter i Rosornas stad Tralee, på Grand Hotel i Tralee. Gemensam middag. (ca 270 km)

 

Dag 4. Utflykt Ring of Kerry
Frukost. Idag går turen till Iveragh-halvön, vi följer de smala vägarna runt ”the Ring of Kerry” med de fängslande berg- och kustlandskapet med fiskebyar. Irlands högsta bergskedja Macgillycuddy´s Reeks och Killarney National Park med vilt växande Rhododendron och Fuchsia. Gemensam middag.

 

Dag 5. Tralee - Waterford 
Frukost. Vi inleder dagen genom att åka häst och vagn för ett besök i nationalparkens vackra trädgård med sjö och växthus. Vidare tar vi oss till Cork för att utanför staden besöka, Old Midleton Distillery för rundvisning & whiskeyprovning av den irländska whiskeyn Jamesson. Vi avslutar dagen i Waterford, Irlands äldsta stad där vi övernattar på Treacys Hotel. Gemensam middag. (ca 250 km)

 

Dag 6. Waterford – Dublin
Frukost. För de som önskar går vi en promenad i Waterfords vikingakvarter innan vi åker buss mot Irlands huvudstad Dublin. Vi börjar med en stadsrundtur då vi passerar kända Trinity College, Dublin slott, Gregorianska huslängor och vi gör även ett besök vid Irlands största kyrka där minnesmärke över Gullivers resors författare Jonathan Swift finns. Vi bor två nätter på Academy Plaza Hotel. Gemensam middag. (ca 215 km)

 

Dag 7. I Dublin
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter och strövtåg. Vår reseledare kommer erbjuda trevliga promenader under dagen. Du kan även hänga med till Guiness Storehouse, där vi får lära oss om irländsk öltillverkning. Pris: ca 20 Euro. Middag på egen hand.

 

Dag 8. Dublin - hemorten
Frukost. Vi kör från Dublin till flygplatsen där vi tar flyget mot Sverige under förmiddagen och ankommer till Arlanda där vår anslutningsbuss möter upp och tar oss hemåt. Fyllda av upplevelser längtar vi redan tillbaka till den gröna ön – på återseende! (ca 220 km)

Detta ingår

Irland

Antal dagar: 8 dagar
Datum: 12/8 2017
Anslutningsbuss t/r, flygresa t/r, flygskatter, irländsk buss, vägskatter, vägavgifter, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 7 frukost, 5 middag, utflykter med bussen enl. program, häst & vagn, inträde Kylemore Abbey, inträde Cliffs of Moher, whiskeyprovning, reseledare
Pris: 13.190:-
Tillägg: enkelrum 2.150:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Galway - hotellnamn ej klart vid katalogens tryckning.

 

Grand hotel*** - Tralee
Centralt beläget hotell. Alla rum har hårtork och WiFi.

 

Treacys hotel & SPA*** Waterford
Hotell med pool, alla rum har hårtork och WiFi

 

Academy Plaza hotel*** Dublin
Centralt beläget hotell med gratis WiFi.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.