Kalifornien – med Las Vegas & Grand Canyon

Hollywood produceras många filmer och de mest kända platserna är exklusiva Bel Air och kändistäta Beverly Hills som vi besöker. På änden av en halvö mellan Stilla havet och San Franciscobukten finner vi San Francisco med den kända Golden Gatebron! Las Vegas är sinnebilden för amerikansk verklighetsflykt med sina neonskinande kasinon och hotell. Längs med huvudgatan, den berömda ”strippen”, överträffar hotellen varandra med fantastisk arkitektur och högklassig underhållning.

Dag 1.  Till Los Angeles
Transfer till Arlanda. Flyg till Los Angeles – ”City of Angels” i södra Kalifornien. Transfer till Hilton Garden Inn Marina del Rey vid marinan för 2 nätter. Middag på egen hand.

Dag 2. Rundtur i Los Angeles
Frukost. Under 6 timmars stadsrundtur i LA med lokalguide då vi bl a ser Hollywoodskylten, Walk of Fame med sina 2 500 stjärnor, den berömda lyxgatan Rodeo drive och Bel Air. Promenad i de närliggande Venice kvarteren. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Los Angeles – Pismo Beach
Frukost. Buss till Santa Barbara, den charmiga kuststaden känd för sin gamla missionsstation och sin vackra arkitektur i spansk stil. Vidare till Solvang, danskstaden med korsvirkeshus och danska gatunamn. Dagen avslutar vi i Pismo Beach där vi bor på Oxford Suites, Här serveras ”happy hour” med dryck och snacks på kvällen. Middag på egen hand.

Dag 4. Pismo Beach - Highway 1 – San Francisco
Frukost. Vi reser utmed kusten på den berömda Highway 1. Vid första stoppet hoppas vi få se Sjöelefanter, i Monterey tar vi lunch innan vi kör den pittoreska kuststräckan 17 mile drive. Vi anländer San Francisco och vårt centralt belägna hotell Comfort Inn by the Bay och tar en kortare promenad. Vi äter en enklare kvällsmåltid innan det är sovdags.

Dag 5. San Francisco
Frukost. På rundturen ser vi bl a Golden Gatebron, Twin Peaks - varifrån vi får en fantastisk utsikt och det myllrande hamnområdet Fishermans. Kanske vill du njuta av den lokala krabbsoppan ”clam chowder” till lunch? Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och en tur med stadens berömda gamla kabelspårvagnar kan rekommenderas. Staden är berömd för de branta kullarna, stilblandningen av viktoriansk och modern arkitektur samt det vackra läget. San Franciscos Chinatown har den största kinesiska befolkningen utanför Kina, där vi äter gemensam middag.

Dag 6. San Francisco
Frukost. På förmiddagen gör vi en båttur ut till fängelseön Alcatraz som idag är en nationalpark. På sin tid ansågs Alcatraz vara ett av världens mest rymningssäkra fängelser. Den ökände Al Capone satt här fängslad. Eftermiddagen fri. För de som gillar shopping finns det obegränsat med butiker och varuhus. Middag på egen hand.

Dag 7. San Francisco
Frukost. I dag åker vi till Kaliforniens berömda vindistrikt, vid Napa Valley breder vinodlingarna ut sig i det vackra landskapet som är Nordamerikas främsta vindistrikt. Här tog vinodlingen ordentlig fart under mitten av 1800-talet och idag finns det mer än 300 producenter. Vi besöker några vingårdar med tillfälle att både provsmaka och köpa med sig vin. Turen avslutats med en lunch och traktens vin. Eftermiddagen och kvällen är fri.
Dag 8. San Francisco och flyg till Las Vegas
Frukost. Idag flyger vi till den världsberömda spelstaden Las Vegas. Vid ankomsten på kvällen gör vi en tur med bussen och får se ”Las Vegas by night”. Vi checkar sedan in på Excalibur Hotel, med fint läge på huvudgatan ”the Strip”.

Dag 9. Las Vegas
Vi äter en riklig frukostbuffé, ett måste när man är i Las Vegas. Sen blir det rundtur med en svensk lokalguide i denna smått overkliga stad mitt i öknen. På eftermiddagen får vi några timmar på egen hand och kanske vill vi ta en promenad och se mer av staden eller bara ta det lugnt vid poolen. Reseledaren kan ge tips inför kvällens middag t ex vid de berömda vattenspelen framför Hotel Bellagio eller besöka någon av de fantastiska showerna (ingår ej).

Dag 10. Extra utflykt Grand Canyon
Frukost. Dagen i Las Vegas på egen hand eller följ med på en oförglömlig resa med ett mindre plan till Grand Canyon. Från planen ser vi öknen, Hoover Dam, som är ett fantastiskt dammbygge och Coloradofloden. Grand Canyons nationalpark är sedan 1979 med i Unescos lista över världsarv och när vi landat åker vi busstur till några av de berömda utsiktsplatserna. Vi äter en enklare picknick lunch (ingår) under dagen. Resan hit ger oss stora fotograferingsmöjligheter och fantastiska vyer. Återresa med flyg och busstransfer tillbaks till hotellet. OBS! BOKAS I SAMBAND MED RESAN! Pris 2.970:- På kvällen äter vi en stor ”Las Vegas buffé”. 

Dag 11/12 Hemresa
Frukost. Vi har delar av dagen till vårt förfogande innan det är dags att åka till flygplatsen för hemresan till Arlanda. Middag serveras ombord på planet. På Arlanda möter vår anslutningsbuss upp och tar oss mot våra påstigningsorter. Vi har under dessa dagar många fantastiska minnen att smälta och vi hoppas vi ses snart igen! (240 km)

Detta ingår

Kalifornien – Las Vagas

Antal Dagar: 12 dagar
Datum: 29/10 2017
Detta ingår i priset:
Anslutningsbuss t/r Arlanda flyg Los Angeles, flyg Las Vegas, flyg Las Vegas – Stockholm, mat på flyg, del i dubbelrum, 10 frukost, 2 lunch, 4 middag, reseledare.
Pris: 29.990:-
Tillägg:  enkelrum på förfrågan
Avresa:Meddelas vid bokning
Valuta: Dollar
Pass: Ja
VISUM: Ja - ESTA (14 dollar) nödvändigt.

Vårt hotell

Hilton Garden Inn Marina del Rey
Oxford Suites
Comfort Inn by the Ba

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.