Kroatien Primosten

Den slående vackra och skiftande naturen gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Kroatien sägs ha ett av Europas vackraste kustlandskap. Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet,  behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter som lockar folk hit.
Dag 1. Till Kroatien
Transferbussen avgår från Östergötland på morgonen till Landvetter för direktflyg till Split. (10.30-13.00) Där buss väntar för ca 1 timmes färd till primosten och hotell Zora***där vi ska bo 7 nätter med halvpension.


Dag 2-7
Nu väntar härliga lata dagar i Primosten  en av Kroatiens mest pittoreska små städer och ett av centrala Dalmtatiens mest populära turistmål. Denna bedårande vackra halvö är belägen ca 30 km från staden Sibenik i norr och ca 6o km från staden Split i söder. De soliga sluttningarna runt omkring staden är hem för vinet ”Babic” som är ett av dem mest berömda kroatiska vinerna. I staden finns det små mysiga gränder och en strandpromenad med ca 50 restauranger.

Utflykter som erbjud under vistelsen.
Krka Nationalpark.
Bussutflykt till Krka som är härligt grön med kullar och vattendrag  här finns en serie på 17 spektakulära vattenfall. De är mellan 200 och 400 meter breda, och den sammanlagda fallhöjden är 45 meter! Tag med badkläder det är tillåtet att bada och är en härlig upplevelse med vattenfallen som bakgrund. Vi  gör även ett stopp i staden  Šibenik som  ligger vackert beläget i hjärtat av Dalmatien. Under vår rundvandring bland stadens alla vackra stenhus och smala gränder ser vi bland annat den ståtliga katedralen Sankt Jakob som finns med på Unescos världsarvslista. Pris 225:-

Bussutflykt till Split med guide som är Kroatiens näst största stad och en av de vackraste.   Gamla stan domineras av Diocletianus mäktiga palats som är med på Unscos världsarvlista det byggdes i slutet på 200-talet av den romerska kejsaren . Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. I dag är palatset en del av staden. Den gamla delen av Split är bilfri och full med caféer, små butiker och restauranger. Den ena vackra byggnaden ersätter den andra och det bara kokar av historia i kvarteren och gränderna. Till centrala Split hör också Riva – hamnpromenaden som bjuder på en mängd restauranger, glassbarer och underhållning.

Reseledare kommer att ordna vinprovning en gång det bokas och betalas på plats. Pris beroende på arrangemang.

Dag 8. Efter Frukost hämtar vår transferbuss oss på hotellet för färd mot split och direktflyg till Landvetter (13.40-16.10) där vår buss väntar för vidare färd hemåt.

Detta ingår

Kroatien Primosten
Datum och pris 21/9, 28/9, 5/10 2017
Antal dagar: 8

Anslutningsbuss flygplatser t/r, flyg t/r, 7 nätter halvpension och reseledare.

Pris: 8.490:-
Tillägg: enkelrum 1.100:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: HRK
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotel Zora***
Hotellet har 325 rum och ligger med vacker utsikt över havet. Klapperstenstrand med solstolar som man kan hyra. Hotellet har 325 rum med balkong och sidohavsutsikt. Det finns en uppvärmd havsvattenpool med delvis öppningsbar kupol. Det finns bastu ångbad och relaxrum samt gym och sportanläggningar. Gratis Wi-Fi. Till Primostens gamla stadskärna är det ca 500m.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.