Kroatien Dubrovnik & Montenegro rundresa

Den slående vackra och skiftande naturen gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Kroatien har ett av Europas vackraste kustlandskap. Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter som lockar folk hit. Under vår rundresa besöker vi nationalparken Krka med sina fantastiska vattenfall, Duvbrovnik med sin medeltida stadskärna samt även grannstaten Montenegro med den vackra Kotorbukten.

Dag 1. Till Kroatien
Flyg från Arlanda till Dubrovnik där kroatisk buss möter oss. Vi bor 3 nätter i Dubrovnik på hotel Splendid, Vis eller Komodor som ingår i samma kedja. Gemensam middag.

Dag 2. Dubrovnik
Frukost. Vi börjar dagen med en stadsrundvandring med lokalguide i staden Dubrovnik.  Det anses vara en av världens vackraste platser på grund av sin ovanliga natur, historia och berömda arkitektur.  Den imponerande Pileporten är från början av 1500-talet och markerar Gamla stans början. Detta romantiska resmål ska upplevas i egen takt vilket vi kan göra under eftermiddagen. Gemensam middag.

Dag 3. Staten Montenegro - heldag
Frukost. En spännande tur till ”de svarta bergens land” – Montenegro står på dagens program. Denna lilla stat är knappt större än Uppland men erbjuder massiva berg, små kullerstensstäder och Europas sydligaste fjord - Kotor bukten.  Vi besöker den gamla staden Kotor – Budva som är Montenegros största turistort. Gemensam middag.

Dag 4. Dubrovnik – Cetina floden – Primosten
Frukost. Färden går norrut längst Makarska Rivieran till Omis som under medeltiden var känt som ett pirattillhåll vid den imponerande floden Cetinas mynning. Här gör vi en flodtur på bergsfloden och får se lite av fågellivet samt äter lunch (ingår).  Vidare tar vi oss till Primosten där vi bor 4 nätter på hotell Zora. Gemensam middag.

Dag 5. Primosten
Frukost. Dagen på egen hand vid den härliga kusten med sitt kristallklara vatten, vackra stenhus, smala gränder och lämningar från många år tillbaka som ger en mysig atmosfär. Primosten är en av Kroatiens mest pittoreska små städer på en vacker halvö, som från början var en fiskeby, men är idag mest känd för sin produktion av vin och olivolja. De soliga sluttningarna runt omkring staden är hem för vinet ”Babic” som är ett av dem mest berömda kroatiska vinerna. Gemensam middag.

Dag 6. Utflykt Krka Nationalpark
Frukost. Busstur till Krka Nationalpark med en serie på 17 spektakulära vattenfall längs med en sträcka på 800 meter. De är mellan 200 och 400 meter breda och den sammanlagda fallhöjden är 45 meter! Gemensam middag.

Dag 7. Utflykt Trogir med båttur i skärgården
Frukost. Vi beger oss till den vackra staden Trogir som är med på UNESCOS världsarvslista. Här har vi den fantastiska skärgården med 240 öar varav vi besöker tre, Drvenik Veliki, Solta, Ciovo med båt. På en av öarna stannar vi även och äter lunch som ingår innan vi åker tillbaka. Gemensam middag.

Dag 8. Primosten – Split - Dubrovnik
Frukost. Vi åker mot Dubrovnik men stannar först i Split för en rundtur. Den spännande staden är mest känd för sitt Dioclerianus palats från 200-talet. Lunch innan vi fortsätter resan tillbaka till Dubrovnik för flyg till Arlanda med många upplevelser i bagaget. I Sverige väntar anslutningsbuss som tar oss till våra hemorter. Vi ses igen!

Detta ingår

Rundresa Kroatien Dubrovnik & Montenegro

Antal dagar: 8 dagar
Datum: 6/9 2017
Buss till Arlanda, Flygresa t/r Dubrovnik, buss i Kroatien, vägskatter, vägavgifter, del i dubbelrum, 7 frukost, 2 lunch, 7 middag, alla utflykter enligt program, Cetina flodtur med lunch, inträde Krka nationalpark, reseledare.
Pris: 11.690:-
Tillägg: enkelrum 1.590:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Vårt hotell i Dubrovnik
Hotel Splendid, Vis eller Komondore***
Hotellen ligger strandnära 4 km, 15 min med buss från gamla stan. I området finns flera restauranger och barer. Det finns fritt WiFi i alla utrymmen, AC på rummen restaurang och bar. Splendid har privat badstrand de andra pool.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.