Kuba - Karibiens pärla

Kuba förtrollar besökarna med vackra pastellfärger, turkost vatten och gamla amerikanska bilar från 50-talet. Tiden har i princip stått still sedan Castro tog makten vilket följdes av USA´s ekonomiska blockad. Nu börjar förhållandet mellan de båda grannländerna tina upp och Kuba blir ett av de hetaste resmålen i världen. På vår rundresa upplever vi Kubas stora höjdpunkter som bl.a. Havanna, Pinar del Rio, cigarrer, Ernest Hemingways sommarbostad och självklart charmiga Trinidad. Resan avslutar vi med bad på en av världens finaste stränder – Varadero.

Dag 1. Linköping - Havanna
Transferbuss till Linköpings flygplats och flyg via Amsterdam till Havanna, transfer till vårt hotell.

Dag 2. Havanna
Frukost och sightseeing i Gamla Havanna som är upptaget på UNESCO’s världsarvslista. Här finns många vackra torg och byggnader. Vi besöker ett rom-museum och äter gemensam lunch innan vi är tillbaka på hotellet. På kvällen åker vi till en restaurang i Gamla Havanna där vi får middag och passar också på att provsmaka både cigarr och rom.

Dag 3. Pinar del Rio & Viñales
Idag gör vi en dagsutflykt till Pinar del Rio, ett område i västra Kuba som är känt för sina tobaksplantager. Här tillverkas landets bästa cigarrer. Vi besöker ett cigarrhus där vi får se hur tillverkningen går till. Vi åker vidare genom otroligt vackra Viñalesdalen där vi bland annat äter lunch. Vi besöker bergsmålningarna Prehistory Mural innan vi vänder åter till vårt hotell i Havanna för en ledig eftermiddag/kväll.

Dag 4. Ernest Hemingway
Utflykt till området strax utanför Havanna där Ernest Hemingway bodde och verkade. Här finns hans sommarställe Finca La Vigia, som nu är omgjort till ett museum och den lilla fiskebyn Cojimar där han hade sin båt. I Cojimar äter vi också lunch på berömda La Terraza som ligger vackert vid Cojimarbukten. Det var här han fick inspiration till Den gamle och havet. Ikväll finns det möjlighet att köpa till middag på Tropicana med dess berömda ”Tropical Show”, ett minne för livet! (tillägg 990,- reserveras vid bokning av resan). Showen börjar med
middag och sedan går man ut till den stora utomhusscenen där en explosion av färger, sång, dans och musik spelas upp i i en kabaré. På scen, under stjärnhimmeln, uppträder ca 100 proffisionella sångare och dansare. Till showen får man en flaska Cola och en flaska Rom, du blandar dina Cuba Libre´s själv!

Dag 5. Cienfuegos & Trinidad
Vi lämnar Havanna för att resa söderut till centrala delen av Kuba. Panoramatur och lunch på yachtklubben i staden Cienfuegos. Staden är känd för sina välbevarade kolonialbyggnader och är centrum för öns sockerproduktion. Vi checkar därefter in på vårt hotell som ligger strax utanför Trinidad, vid den härliga stranden. Här har vi all inclusive, dvs mat och dryck ingår under hela vistelsen på hotellet.

Dag 6 Trinidad – Utflykt till Topes de Collantes
Heldagstur till bergsområdet Topes de Collantes och fantastiskt gröna Guayanara Park. Vi äter en typisk lunch på den klassiska restaurangen Casa de la Gallega. Tillbaka till hotellet.

Dag 7. Trinidad – rundtur & fri dag i Karibiens vackraste stad

Idag måste vi njuta mer av underbara Trinidad, en av Karibiens mest välbevarade städer. Sockerboomen under 1700-talet gjorde Trinidad till en rik stad och alla vackra pastellfärgade hus och palats påminner om denna tid av rikedom. Men vi börjar dagen med en kort rundtur som bland annat inkluderar det romantiska museet och La Canchanchara Bar där vi självklart provar specialiteten Canchanchara, den lokala drink stället är uppkallat efter. Självklart hinner man med bad i det turkosa havet vid vårt hotell, och vi njuter av vår all inclusive.

Dag 8. Santa Clara & Varadero
Vi lämnar Trinidad för Varadero strax öster om Havanna och gör på vägen ett besök i Santa Clara. Staden har starka band till revolutionen och här finns bland annat Che Guevaras mausoleum och The Armored Train, pansartåget som användes vid slaget om Santa Clara under Che Guavaras ledning. Här äter vi också lunch innan vi fortsätter mot Varadero. Vi checkar in på vårt hotell på halvön Varadero. Hotellet har all inclusive, dvs all mat och dryck (endast inhemsk) ingår på hotellet. På hotellet finns ett läckert poolområde och alldeles utanför det finner man Varaderostranden som anses som en av världens bästa stränder. Detta är ett ställe för riktig avkoppling!

Dag 9 - 11. Varadero
Ledig dag i solen och på stranden i Varadero eller så följer ni med på en heldagskryssning med katamaran till Cayo Blanco inklusive buffé lunch med skaldjur. Utflykten tar oss till en paradisstrand med kritvit sand, vajande kokosträd och ljummet turkost vatten. Innan vi är hemma igen har vi också badat och kanske också fått en puss av delfiner! (Tillägg ca 990,-.)

Dag 12 - 13. Flyg från Havanna till Linköping
Transfer till Havanna och flyg via Europa till Linköping

 

Detta ingår

Kuba - Karibiens pärla
Antal Dagar: 13 dagar

Datum: 19/1, 6/2  2019


Transfers t/r, flygresa Linköping – Havanna t/r inkl skatter (fn ca 3880 sek) 11  övernattningar med del i dubbelrum på hotell inkl. frukost, (dag 5 - 11 inkl all inclusive) transfers, utflykter och måltider på Kuba enligt program. Lokala skatter och reseledares tjänster. All inclusive innebär att man får mat, öl, läsk och vissa drinkar gratis. Dryckerna är oftast inhemska.


Pris: 24.900:-
Tillägg: 2.790:- enkelrum
Avresa: Se vid bokning

 

Resan genomförs i samarbete med  Resemakar´n i Vänersborg!

Vårt hotell

Havanna
Havanna Hotel Riviera**** eller Hotel Plaza****
Habana Riviera ligger perfekt till vid Malecón och havet.. På hotellet finns pool.
Rummen har safe och hårtork

Trinidad
Hotel Trinidad del Mar*** eller Playa Ancon***
Beläget vid stranden Playa Ancon utanför Trinidad.
På hotellet finns pool, restauranger och barer. På rummen finns hårtork och safe. All inclusive

Varadero
Varadero Hotel Brisas****
Bra hotell med all inclusive beläget på Varaderostranden vilken klassas som en av
världens finaste stränder. På hotellet finns
ett läckert poolområde och massor av aktiviteter.

OBS: Hotellbyten är mycket vanliga på Kuba, det är tyvärr inget vi kan påverka. Vi kommer bo på dessa hotellen eller likvärdiga. Byten kan ske ända fram till ankomsten till hotellet. Det är staten som styr över hotellen och bestämmer vem som bor var. Hotellen håller en lägre klass än vad som är normalt i Europa / USA

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.