Portugal - kulturen, maten och vinets land

En resa till Europas västligaste land, där vi upplever flera av Portugals pärlor. Vi ser minnesmärken från landets stormaktstid som sjöfararnation och gör bekantskap med dess traditioner. Resans första dagar tillbringar vi i Porto, centrum för handeln med portvin. Varifrån vi också gör utflykt i det kända vinområdet längs floden Douro.

 

Dag 1. Hemorten – Porto

Vi åker från hemorten till Linköpings flygplats varifrån vi flyger till Porto. Vår portugisiska buss tar oss vidare till ****Vila Galé Porto. 

Gemensam middag. (ca 260 km)

 

Dag 2. Porto

Vi börjar med en rundtur i Portugals näst största stad. I dess historiska centrum reser sig katedralen och den märkliga tvåvåningsbron över floden Douro. Efter lunch (ingår) besöker vi stadsdelen där alla de stora portvinsfirmorna är samlade och får en portvinsprovning. Middag serveras på en restaurang med typiska regionala rätter.

 

Dag 3. Porto och båttur

Under en båttur på floden Duoro får vi vackra vyer över staden då vi färdas under de många broarna (ca 1 timme). Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och på kvällen äter vi en gemensam middag.

 

Dag 4. Porto - Coimbra

Idag reser vi söderut utmed kusten och stannar i Aivero. Denna 1000-åriga stad är också känd under smeknamnet ”Portugals Venedig”, vilket anspelar på dess många kanaler. Resan fortsätter till den romantiskt belägna Coimbra vilken var Portugals huvudstad i över 200 år. Efter rundturen får vi uppleva en Fado-konsert. Musiken handlar om saudade som betyder längtan, mycket känsloladdat. Vi bor på Vila Galé Coimbra.

Gemensam middag. (ca 140 km)

 

Dag 5. Coimbra - Estoril

Idag åker vi först till Batalha. Vidare utmed Atlantkusten och vi besöker Portugals mest bekanta fiskeläge, det pittoreska Nazaré. Här äter vi en god lunch med färsk fisk som ingår. Resan går sen till Obidos, som omges av en 13 meter hög ringmur med upplevelser i en tät medeltidsatmosfär.  Slutligen kommer vi till Estoril där vi bor på ****Hotel Londres. Gemensam middag. (ca 210 km)

 

Dag 6. Utflykt Lissabon

Idag gör vi en rundtur i huvudstaden och får ta del av bl a de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, ståtliga centraltorget Praco do Comercio och försvarstornet Torre de Belem, den gamla borgen på sin kulle och Jeronimoklostret. Fri tid för egna strövtåg och shopping. Vi äter en gemen-sam middag på kvällen.

 

Dag 7. Utflykt till Sintra och Cascais

Vi reser upp bland bergen till Sintra, som var de portugisiska kungarnas favoritresidens. Därefter fortsätter vi västerut genom skogen till Europas västligaste punkt - Cabo da Roca. Vi följer den mäktiga Atlantkusten till badorten Cascais. Här tar vi en paus bland gatornas många små mysiga restauranger och butiker. Gemensam middag.

 

Dag 8. Estoril – Hemorten

Idag säger vi adjö till detta vackra land, Portugal och får transfer till Lissabons flygplats. På flygplatsen i Linköping står vår buss och väntar för vidare transport till våra hemorter. (ca 235 km)

 

 

Detta ingår

Portugal

Antal Dagar: 8 dagar
Datum: 6/10 2018


Busstransfer. Flyg t/r från Linköping, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middagar, 2 luncher, utflykter enligt program,
reseledare.  


Pris: 14.990:-
Tillägg: enkelrum 2.300:-

Avresa: 
Valuta: Euro
Pass: Ja, kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass. 

Vårt hotell

Porto

****Vila Galé Porto

 www.vilagale.com

 

Coimbra

Vila Galé Coimbra

www.vilagale.com

 

Estoril

****Hotel Londres

www.hotelondres.com

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.