Portugal - kulturen, maten och vinets land

En resa till Europas västligaste land, där vi upplever flera av Portugals pärlor. Vi ser minnesmärken från landets stormaktstid som sjöfararnation och gör bekantskap med dess traditioner – som den bekanta Fado-musiken.  Resans första dagar tillbringar vi i Porto, centrum för handeln med portvin. Varifrån vi också gör utflykt i det kända vinområdet längs floden Douro.

Dag 1. Hemorten – Porto
Vi åker från hemorten till Bromma och flyger till Porto. Transfer till ****Mercure Porto Centre (www.accorhotels.com) Gemensam middag. (ca 260 km)  

Dag 2. Porto
Frukost. Vi börjar med en rundtur i Portugals näst största stad, i dess historiska centrum. Ser katedralen och den märkliga tvåvåningsbron över floden Douro. Efter lunch (Ingår) besöker vi stadsdelen där alla de stora portvinsfirmorna är samlade och får en portvinsprovning. Middag serveras på en restaurang med typiska regionala rätter.

Dag 3. Porto
Frukost. På förmiddagen gör vi en båttur på Dourofloden  och får vackra vyer över staden när vi färdas under de många broarna.  (ca 1 timme).  
Eftermiddagen fri  för egna aktiviteter. Gemensam middag.

Dag 4. Porto - Coimbra
Frukost. Idag reser vi söderut utmed kusten och stannar i Aivero. Denna 1000-åriga stad är också känd under smeknamnet ”Portugals Venedig”, vilket anspelar på dess många kanaler. Resan fortsätter till den romantiskt belägna Coimbra vilken var Portugals huvudstad i över 200 år. Efter  rundturen med guide får vi uppleva en Fado-konsert. Musiken handlar om saudade som betyder längtan, mycket känsloladdat. Vi bor på Vila Galé Coimbra (www.vilagale.pt)
Gemensam middag. (ca 140 km)

Dag 5. Coimbra - Estoril
Frukost. Idag åker vi först till Batalha. Vidare utmed Atlantkusten och vi besöker Portugals mest bekanta fiskeläge, det pittoreska Nazaré. Här äter vi en god lunch med färsk fisk. Resan går sen till Obidos, som omges av en 13 meter hög ringmur med upplevelser i en tät medeltidsatmosfär.  Slutligen kommer vi till Estoril där vi bor på ****Hotel Vila Galé . Hotellet ligger nere vid den fina stranden, Dock måste man korsa 1 väg. Gemensam middag. www.vilagale.pt)                           (ca 210 km)  

Dag 6. Lissabon
Frukost. Idag gör vi en utflyckt till  Lissabon  och får ta del av stadens olika stadsdelar, de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, ståtliga centraltorget Praco do Comercio och försvarstornet Torre de Belem, den gamla borgen på sin kulle och Jeronimoklostret. Fri tid för egnas strövtåg och shopping.  Ikväll äter man var man vill eller följ med reseledaren som ordnar middag på restaurang. (pris meddelas på resan) (ca 60km)

Dag 7. Utflykt till Sintra och Cascais
Frukost. Vi reser upp bland bergen till Sintra, som var de portugisiska kungarnas favoritresidens. De som önskar kan besöka det vackra Palácio Nacional de Sintra. Därefter fortsätter vi västerut genom skogen till Europas västligaste punkt - Cabo da Roca. Vi följer den mäktiga Atlantkusten till badorten Cascais. Här tar vi en längre paus bland gatornas många små mysiga restauranger och butiker. Färden går vidare längs kusten till Estoril och vårt Hotel. Gemensam middag.

Dag 8. Estoril – Hemorten
Idag säger vi adjö till detta vackra land och får transfer till Lissabons flygplats. På Arlanda står vår buss och väntar på oss för vidare transport till era hemorter. (ca 235 km)

Detta ingår

Portugal

Antal Dagar: 8 dagar
12/10 2017
Busstransfer. Flyg  t/r, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, 1 lunch, lokalguide Porto, Coimbra, Lissabon, portvinsprovning, båttur, Fado-konsert, (ev. entréer ingår ej),
reseledare.  OBS! Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass.
Pris: 13.490:-
Tillägg: enkelrum 2.900:-
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

****Mercure Porto Centre

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.