Skottland med Tattoo - flyg

Vackra ljunghedar, höga berg, mytomspunna sjöar och medeltida slott erbjuder vi på denna härliga resa till oförglömliga Skottland. Här blandas historia med nutid och säckpipor med whiskydestilleri! På denna resa besöker vi slott, whisky och får åka på den kända Caledoniakanalen med båt!

 

Dag 1 Hemorten – Pitlochry/ Skottland

Anslutningsbuss från hemorten till Linköping och flyg till Edinburgh och vidare till över Firth of Forth. Vi checkar in och äter en middag på Fishers Hotel Pitlochry. (ca 640 km) 

 

Dag 2 Pitlochry – Inverness med omnejd

Vi åker till Blair Castle med sin 9 hektar stora trädgård för rundtur. Slottet började byggas under 1200-talet och är stamgods för klanen Murray och man har Europas sista privata arme. Vidare färd genom det skottska höglandet och Nationalparken Cairngorms med vackra vyer. Vi avslutar dagen med middag på vårt hotell.

 

Dag 3 Skottska höglandet och Loch Ness

Idag ska vi åka båt på Loch Ness och kanske får vi en skymt av Nessie. Båtturen slutar vid slottsruinen Urquhart där hon varit mest synlig, här kliver vi av båten. Under en promenad vår vi höra mer om slottet som började byggas på 1200-talet, användes som kungligt palats och attackerades vid flera tillfällen. Vi återvänder till vårt hotell där middag väntar.

 

Dag 4 Till Edinburgh

Dagen startar med ett besök hos Glengoyne Distillery innan vi åker till Falkirk, känd för ett av de första skotska frihetskrigen, men även för sitt transportsystem. Falkirkhjulet, är världens enda båtlyft som hissar/sänker båtarna 24 meter i ett roterande hjul som gör det möjligt att med båt åka mellan Glasgow och Edinburgh, samt från kust till kust över Skottland. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Edinburgh. Vi bor på Holiday Inn Edinburgh City West. Middag på egen hand. 

 

Dag 5 Edinburgh

I Edinburgh finns shoppinggatan Princes Street, pubgatan Rosestreet, kungliga slottet, Edinburgh slott, Carlton Hill, the Royal Mile och mycket, mycket mer att uppleva på egen hand.

FÖR DE SOM BOKAT TATTOO: Under kvällen samlas vi för en suverän avslutning utomhus på denna resa – The Military Tattoo uppe på Edinburgh Castle. Med slottet som bakgrund får vi ett fantastiskt skådespel med färgstarka parader, musiker från många länder, säckpipor, vackra dräkter och underformer. En kväll att minnas!

 

Dag 6 Hemresa

Efter frukost och utcheckning åker vi till Edinburgh’s flygplats för flyg till Linköping. När vi landat möter anslutningsbuss upp som tar oss till hemorten. Thanks hope we will meet again!

 

 

Detta ingår

Skottland med Tattoo slott

Antal dagar: 6 dagar
Datum: 5/8  2018


Anslutningsbuss till Kastrup t/r, flyg t/r, del i dubbelrum, 5 frukost, 5 middagar, alla utflykter enligt program, reseledare.


Pris: 14.500:-
Tillägg: enkelrum 3.300:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: GBP
Pass: Ja

Vårt hotell

Fishers Hotel*** - Pitlochry
På hotellet finns restaurang och bar. Alla rum har hårtork och WiFi.

www.FishersHotelPitlochry.com

Holiday Inn Edinburgh City West

Rummen har luftkonditionering, hårtork och Wifi

www.hiedinburghcitywesthotel.co.uk/

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.