Sorrento med Capri, Amalfikusten och Pompeji

Här kan du verkligen njuta det ljuva livet; La Dolce Vita! Sorrento är belägen på en bergsplatå sluttandes ner i Medelhavet. Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Följ med till denna romantiska syditalienska pärla där vi gör olika besök på vår resa. Vi besöker bla Pompeji, Capri, Amalfi kusten och mycket mer – plocka ner solglasögonen så drar vi söder ut till ”Bella Italia”!

Dag 1. Till Sorrento
Avresa till Arlanda via Frankfurt till Neapel där vår italienska buss möter upp för färd till Sorrento. (Ca 55km) Vi bor sju nätter på Grand Hotel Flora. Gemensam middag och frukost alla dagar på hotellet.

 

Dag 2 – 7. I Sorrento
Vi mixar egen tid med spännande turer runt Sorrento och latmansdagar vid havet. Kanske stadens centrum med shopping lockar eller ett besök i Katedralen, St Francescoklostret eller ta en paus och drick en Limoncello!

 

Dag 8. Sorrento – Pompeji – Hemresa
Frukost. Vi åker norrut och rundar den kända storstaden Neapel, vulkanen Vesuvius och stannar för ett besök i Pompeji. En lokalguide visar oss runt i denna ruinstad som begravdes i aska år 79. Det är en helt fantastisk utgrävning där vi bl.a. ser badanläggningar, arenor och får vandra på de kullerstensbelagda gamla gatorna. Bussresa till flygplatsen där vi säger ”Arriverderci” till Italien och går ombord på vårt flyg som tar oss via München till Arlanda, där vår transferbuss möter upp för vidare färd till hemorten.

VÅRA UTFLYKTER (ingår i resans pris, dock ej Härliga Sorrento)
Amalfikusten -  Vi åker på slingrande vägar längst kusten mot Positano, som var en liten fiskeby där de vackra husen klättrar uppför sluttningen. Vykortsvackra Amalfikusten finns med på UNESCO:s världsarvslista och bjuder på ett mycket pittoreskt landskap med hisnande vyer. Husen längs havet är målade i varma pastellfärger omgivna av välskötta trädgårdar och terrasser. Intensiva dofter av citronträd och salt luft skapar en unik känslomässig upplevelse på vår väg ner till orten Amalfi. I Amalfi kan man äta pinfärsk fisk, se den storartade St Andreaskatedralen, Paradisklostret eller bara njuta av folket och de mysiga gränderna med de små butikerna.
Capri – Axel Munthes vackra ö med lokalguide. På Capri åker vi minibussar till Anacapi som är näst största staden på Capri och ligger längs med berget Solaro. Vi besöker stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe. Huvudorten är Capri och dit beger vi oss för att göra en rundvandring och även se Capris symbol – de berömda klipporna i havet. Vi kommer kunna äta lunch ute på ön (ingår ej) under dagen för de som önskar.
Gragnano – Pastatillverkning är speciellt för Italien. Vi besöker tredje generationens organiska tillverkning av pasta och får lära dess historia i pasta museet och dess tillverkning. Vidare tar vi oss till en vingård för att äta en enklare lunch och prova områdets unika viner som växer i Vesuvius aska!
Kvällstur härliga Sorrento Musik blandas med dans och överraskningar – Pris beroende på arrangemang

Detta ingår

Sorrento med Capri, Amalfikusten och Pompeji

Antal dagar: 8 dagar
Datum: 21/10 2017
Anslutningsbuss t/r, flyg t/r till Neapel, del i dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar, inträde, whispers och guide på Pompeji, buss till Amalfi, buss till Gragnano med enklare lunch, båttur, lokalguide samt minibussar Capri, inträde Villa San Michele, reseledare
Pris: 11.990:-
Tillägg: enkelrum 2.000:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Grand Hotel Flora****
Modernt hotell som ligger 10 minuters promenad från Sorrentos centrum och strand. På hotellet finns pool och restaurang med panoramautsikt över Neapelbukten. Alla rum har gratis WiFi, luftkonditionering och de flesta har balkong.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.