Spanska vinvägar med Madrid & Barcelona

Spaniens verkliga prakt och charm finner man inte längs de soldränkta kusterna. Den upplever man bäst i de gamla städerna och på den vackra landsbygden. Vår resa börjar i Madrid och fortsätter över det spanska höglandet till Barcelona. Upplev vinområdena Ribera Del Duero, Navarra och Rioja. Vi kombinerar kultur och storstadspuls med flamenco, tapas och vyer på den spanska landsbygden.  Följ med till vårt Spanien, följ med på en resa mellan två världsmetropoler på vackra vinvägar. Välkommen till Spanien ”Bienvenido a España”!


Dag 1. Till Madrid
Anslutningsbuss till flygplats i Sverige för flyg till Madrid. Spansk buss väntar för att ta oss till Madrid - Ganivet. Här bor vi två nätter mitt i gamla staden. Gemensam middag. 

Dag 2. Madrid
Frukost. Lokalguide tar oss runt i staden som ligger mitt på den Iberiska halvön. Vi ser bl a Puerta del Sol (solens port), det ståtliga kungapalatset Palacio Real, det portalförsedda Plaza Mayor och många andra av stadens sevärdheter. Eftermiddagen på egen hand där ett besök på konstmuseet Prado med verk bl a av El Greco rekommenderas. Man kan även njuta i kungliga parken, shoppa loss eller utforska Madrids tapaskultur. Middag på egen hand.

Dag 3. Madrid – Logroño
Frukost. Vi reser längst Duerodalen med Spaniens fina rödvinsområde Ribera del Duero. Innan vi kommer till Logroño , huvudstaden i regionen La Rioja, stannar vi för lunchstopp i Burgos. Där den spanske nationalhjälten El Cid är begravd i katedralen. Genom denna charmiga stad går pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Vi bor två nätter på ****Carlton Rioja Gemensam middag.

Dag 4. Logroño
Frukost. Idag åker vi på en utflykt till vinets Rioja med anor från 1100-talet. Vi besöker vinmuséet på Dinastia Vivanco där vi även provar det speciella Crianza vinet som görs på Tempranillo druvan. Nästa vinprovning blir i den arkitektritade vinbodegan Marqués de Riscals vinkällare med fler viner till prövning. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Logroño – Barcelona
Frukost. Vi åker genom vinområdet Navarra i riktning mot Zaragoza, känd för det hårda motstånd staden bjöd under sin belägring vid Spanska självständighetskriget 1809–1810. Vidare genom Aragonien som var ett mäktigt kungarike under 400 år med stor makt ner till södra Italien. När vi når Kataloniens främsta vinregion Penedès är det dags för ett besök hos Freixenet för ett glas Cava och rundvisning. Under sen eftermiddag når vi Barcelona där vi bor tre nätter på ****Hotel Expo. Gemensam middag.

Dag 6. Barcelona
Frukost. Heldags tur i staden som sjuder av liv och rörelse dygnet runt. Sevärdheter gjorda av världskända kreatörer och konstnärer som Sagrada Familia eller Parc Güell, av Antoni Gaudi. La Rambla, den kända gågatan med flera tapasbarer. Är du shoppingsugen är Barcelona en stad med oändliga möjligheter med bl a paradgatan Passeig de Gracia, Portal de L’Àngel och saluhallen La Boqueria. Här finns Picassomuseet och Dalí Teater & Museum, stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic (gotiska kvarteren) där man kan strosa i smala gränder där en gång romarna la grundstenen till Barcelona för 2 000 år sedan. Middag på egen hand.

Dag 7. Barcelona
Frukost. Nu är det dags för resans sista vinprovning på vingården Pares Balta från 1790, känd från matlagningsprogrammet Pluras kök. Vi provar 3 olika organiska viner och en Cava med tilltugg. Efteråt åker vi tillbaka till Barcelona där vi har eftermiddagen på egen hand. Gemensam avslutningsmiddag.

Dag 8. Hemresa
Frukost. Vi tar oss till flygplatsen för resa tillbaka till Sverige där anslutningsbuss väntar för att ta oss till våra hemorter.

Detta ingår

Spanska vinvägar

Antal dagar: 8 dagar
Datum: 9/10 2017
Anslutningsbuss t/r, flyg t/r Spanien, buss under resan, del i dubbelrum, 7 frukost, 5 middag, lokalguide Madrid o Barcelona, utflykter enl. program, reseledare.
Pris: 13.990:-
Tillägg: enkelrum 3.390:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro
Pass: Euro

Vårt hotell

Madrid - Ganivet**** Centralt, fritt Wifi
Logroño - Carlton**** Centralt, WiFi och hårtork på rummen          
Barcelona - Expo**** Ligger i utkanten av centrum. Pool. WiFi

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.