Sydafrika

Välkomna till Kapstaden, i folkmun kallad ”the mother city”, Sydafrikas metropol i Västra Kapprovinsen. I Kapstaden förenas Afrika och Europa i en härlig och vibrerande blandning. Blickar vi högt upp möts vi av stadens landmärke Taf¬felberget, som majestätiskt vilar med sitt vackra molntäcke över sig. Under resan besöker vi Godahoppsudden där två världshav möts, i vindistrikten låter vi smaklökarna kittlas och vi gör ett mycket uppskattat besök i en kåkstad. Resan går vidare mot inlandets torra halvöken och strutsarnas huvudstad Oudtshoorn. Längs kusten upplever vi frodiga Gar¬den Route som följer Indiska Oceanen. Resan avslutas med viltsafari på en game lodge där vi spanar efter ”the big five”.
Dag 1. Avresa mot Sydafrika
Busstransfer till Landvetter varifrån flyget går mot Kapstaden.

Dag 2. Kapstaden
Vi anländer Kapstaden på förmiddagen och börjar med en stadsrundtur. På programmet står Company Gardens med parlamentet och presidentens officiella byggnader. Malaykvarten bjuder på färgglada hus Vidare till Castle of Good Hope, en av de äldsta byggnaderna i södra Afrika. Om vädret tillåter tar vi linbanan upp på Taffelberget för en underbar utsikt. Vi checkar in på Protea Cape Castle, där vi också blir serverade middag.

Dag 3. Utflykt Godahoppsudden
Dagen bjuder på fantastiska vyer på vår väg till Godahoppsudden. Från Hout Bay tar vi båten ut till sälön (om vädret tillåter). På Boulders Beach får vi en möjlighet att bekanta oss med de charmiga pingvinerna. Efter en gemensam lunch på en restaurang vid havet går färden vidare mot Godahoppsudden, där floran och faunan beva¬rats precis som den såg ut 1488. Vi är tillbaka i Kapstaden sen eftermiddag.

Dag 4.  Utflykt Kåkstadstur
Idag lär vi oss mer om Sydafri¬kas historia och apartheid. District 6 jämnades med marken under apartheid och människor tvingades iväg. Under turen får vi också en unik inblick i hur miljontals människor lever varje dag. Den lokala marknaden bjuder på ett sprakande folkliv. Turen avslutas med en gemensam lunch nere i hamnområdet, Waterfront. Här finns det nöjen för alla smaker och eftermiddagen är fri för egna strövtåg.

Dag 5. Utflykt vindistriktet 
Dagen bjuder på två vinprovningar samt en ostprovning. Efter en gemensam lunch på en vingård gör vi ett stopp i Stellenbosch som är hjärtat i den Sydafrikanska vinindustrin och en av de äldsta städerna i landet. Det är en vacker småstad med ett sevärt hembygdsmuseum och flera kulturminnesmärkta byggnader. Kvällen och middag på egen hand.

Dag 6. Kapstaden – Garden Route Game Reserv
Idag går färden längs Garden Route i riktning mot Mossel Bay. Redan vid lunch checkar vi in på Hotell Garden Route Game Lodge. Här serveras lunch och på eftermiddagen är det dags för safari i ett öppet parklandskap vid Langebergen. Vi spanar efter ”the big five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshör¬ning) i öppna jeepar. I parken finns stor chans att komma nära safaridjuren och förhoppningsvis njuter vi av den afrikanska solnedgången, då man har i genom¬snitt 300 soldagar. Middag serveras på ”lodgen”.

Dag 7. Garden Route Game Reserv  - George
Redan tidigt på morgonen sätter vi oss åter i safaribilarna i jakten på nya upplevelser. Efter frukosten går färden till Mossel Bay. Här finns fina sandstränder och för de som önskar ges möjlighet till ett dopp i Indiska Oceanen. På eftermiddagen checkar vi in på Protea King George. Middag serveras på hotellet.

Dag 8 George
Nästa punkt på programmet är strutsarnas huvudstad, Oudtshoorn. Under besöket på en strutsfarm får vi lära oss mer om de olika raserna och strutsuppfödning. Till lunch serveras strutskött! Eftermiddagen ägnas åt en rundtur i Cango Caves fascinerande grottor med droppstensformationer. Middag på egen hand. 

Dag 9. George – Knysna (utflykt Featherbed)
Vi återvänder till Garden Route och Knysna. Staden är känd för sitt hantverk och ligger vackert vid en lagun där det odlas ostron. Featherbed är ett privatägt na¬turreservat som ligger på den västra delen av Knysna Head. Hit kan man endast ta sig med båt. På ön blir vi guidade runt i 4-hjulsdrivna fordon och vi får en oförglömlig upplevelse vid vackra Knysna lagunen. Efter lunchen tar en färja oss tillbaka till Knysna Waterfront. Vi övernattar på Knysna Log Inn och middag serveras på en restaurang nere vid vattnet.

Dag 10. Knysna– Port Elizabeth
Efter frukosten åker vi upp till Port Elizabeth varifrån flyget tar oss hem igen via Johannesburg. Efter en nattflygning återvänder vi så till Sverige med många minnen i bagaget.

Detta ingår

Sydafrika

Antal Dagar: 11 dagars rundresa
Datum: 3/3 2018
Transfer till Landvetter - flyg t/r – mat ombord på flyget -del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell – utflykter och entréavgifter enligt program - 6 luncher och 4 middagar -  lokalguide och svensk reseledare.
Tillägg: dricks till lokala guider och chaufförer
Pris: 25.990:-
Tillägg: 4.500:- enkelrum
Valuta: Sydafrikanska rand
Avresa: Meddelas vid bokning

Vårt hotell

Hotell Garden Route Game Lodge****

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.