Sydstaterna - Nashville, Memphis och New Orleans

Häng med på roadtrip i Sydstaterna. Vi börjar i Atlanta, och kör till countrystaden Nashville. Självklart svänger vi klackarna på en countrybar innan vi far vidare till Memphis. Vi ser Graceland, Elvis hem, Beale Street och platsen där Martin Luther King mördades. På vägen söderut besöker vi ett plantage och tittar också närmare på bluesens hjärta med bla BB king´s museum innan vi checkar in i de franska kvarteren i New Orleans. Nu snackar vi drömresa!

Dag 1 Hemorten - Atlanta
För de som önskar så går en anslutningsbuss, för övriga träffas vi på Linköpings flygplats. Väl i USA möter buss upp för transfer till vårt hotell.

Dag 2 Atlanta
Vi gör en stadsrundtur som tar oss runt de viktigaste sevärdheterna, vi ser bl.a. Olympiastadion och Turner Fields där boxaren Muhammed Ali tände den olympiska elden 1996. Vi kommer även förbi Margret Mitchells hus. Hon skrev succén Borta med vinden. Vi besöker Martin Luther King center - platser som berör på vår tur. Efter rundturen har vi tid att på egen hand upptäcka staden. Under eftermiddagen ser vi CNN Studios och World of Coca Cola, företag som kommer från staden

Dag 3 Atlanta – Nashville
Vår buss tar oss norrut mot Nashville. Vi stannar i Chattanooga där vi bl.a. ser järnvägsstationen som Glenn Miller odödliggjort med sin hit ”Chattanooga Choo Choo”. Vi fortsätter mot Lynchburg där vi besöker Jack Daniels whiskeydestilleri. Vi får se på tillverkningen, men tyvärr inte smaka då staden är torrlagd pga. de hårda spritlagarna i delstaten Tennessee. Framåt kvällen kommer vi till vårt centrala hotell i Nashville.

Dag 4 Nashville
Efter frukost tar vi en rundtur i countryns huvudstad där vi bland annat får se Music Row och Country Hall of Fame. Eftermiddagen fri för egna upptåg. 

Dag 5 Nashville – Graceland - Memphis
Avresa efter frukost mot Memphis. Resan tar ca 4 timmar och vi börjar vårt besök med Elvis hem Graceland. Vi ser hans ”mansion” och självklart också utställningarna. Detta är paradiset för Elvis-älskare! I Memphis checkar vi in på centralt hotell. Hur blir det i kväll? Någon sugen på Beale Street bluesmusikens paradgata?

Dag 6 Memphis
Efter frukost startar vår stora rundtur. Sedan början av 1900-talet har Memphis varit synonymt med musik. Vi besöker självklart ”Sun Studio” där Elvis och flera andra kända musiker spelat in sina skivor. Vi kör förbi National Civil Rights Museum. Det var en gång i tiden hotell och det var här Martin Luther King mördades den 4 april 1968. Väl åter på vårt hotell har vi ytterligare en eftermiddag &  kväll i denna trevlig stad.

Dag 7 Memphis - Natchez
Avresa mot Natchez. Under vägen stannar vi i Indianola, staden ligger mitt i området som är känt för att vara bluesens hjärta, vi besöker BB King Museum & Delta Interpretive Center.

Dag 8 Natchez – Lafayette
Vi stannar vid ett bomullsplantage där vi får historien om slaveriet berättat för oss. Turen fortsätter mot Lafayette där vi ser vi Acadian Village. Här får vi uppleva hur det var i området för över 100 år sedan. Längs vattnet ligger flera tidstypiska hus i den unika arkitekturen med sina vackra överbyggda verandor.  Vi checkar in på hotellet och här möter vi tre lokala Cajun musikanter som bjuder på en Cajun-Creole show.

Dag 9 Lafayette – New Orleans
Tabasco kommer från området och vi besöker deras fabrik på vägen mot New Orleans och får se på utställningarna innan vi får möjlighet att handla souvenirer och kanske någon flaska av chilisåsen i shopen. I Houma stannar vi för ”A Cajun Man’s Swamp & Bayou Cruise” Vi skall ut och åka på swampen och förhoppningsvis ser vi alligatorer! Efteråt åker vi den korta biten in till New Orleans och vårt centrala hotell där vi bor tre nätter. I kväll besöker vi de franska kvarteren där huvudgatan Bourbon Street lockar med massor av utehak med mat och musik.

Dag 10 New Orleans
Vi börjar med en rundtur i staden som förstördes till 80 % i Katrinas härjningar 2005. Men stadens motto lyder ”Let the good times roll” och man har börjat resa sig ur katastrofen. De centrala delarna med alla pastellfärgade hus med järnbalkonger klarade sig mirakulöst från katastrofen. Vi tittar på centrum och får en rundtur i katastrofområdet. Längs med Mississippi löper en fin strandpromenad som vi också ser på vår rundtur.

Dag 11 New Orleans
Idag är vi lediga i ”Söderns Pärla” New Orleans, ströva i de franska kvarteren och insup atmosfären. Ikväll åker vi ut på en flodkryss på Mississippi där vi njuter av härlig jazz och en god avskedsmiddag.

Dag 12 New Orleans - flyg mot Europa
Under förmiddagen börjar det bli dags att bege oss mot flygplatsen för flyget hemåt. Vi flyger under natten mot Europa och serveras måltider ombord på planet.

Dag 13 Flyg hem
Vid lunchtid har vi åter kommit till Amsterdam, vi byter plan och flyger vidare hemåt mot Linköping där anslutningsbuss väntar för de som önskar.

Detta ingår

Sydstaterna

Antal Dagar: 13 dagar
Datum: 1/4 2018
Flygresa, 11 hotellnätter med frukost, 1 middag, 1 countryshow på Grand Ole Opry, rundresa med buss inkl entréer enligt program. Svensk reseledare på hela resan.
Pris: 26 900:-
Tillägg: 8 400:- enkelrum
Valuta: Dollar
Avresa: Meddelas vid bokning

Vårt hotell

Atlanta
Holiday Inn Express Buckhead***
101 Andrew Young International Blvd NW, Atlanta, GA 30303, USA
Hotellet ligger intill Centennial Olympic Park i Atlantas centrum, och har restaurang. Hotellet har ett bra läge mitt i händelsernas centrum. Hotellet har utomhuspool (ej uppvärmd) och gratis WiFi.

Nashville
The Courtyard Downtown****
920 Broadway, Nashville, TN 37203, USA
Centralt beläget hotell med utomhuspool (ej uppvärmd), gratis WiFi och fitnessanläggning

Memphis
Spring Hill Suites Downtown****
85 Court Ave, Memphis, TN 38103, USA
Hotellet ligger inom gångavstånd från Beale Street och bara ett stenkast från spårvagnshållplatsen vid Court Square. Här erbjuds en utomhuspool och studior med kostnadsfritt Wi-Fi. På hotellet finns gym och utomhuspool (ej uppvärmd).

Natchez
Vue Hotel***
130 John R Junkin Dr, Natchez, MS 39120, USA
Beläget på strandbanken till Mississippi. På hotellet finns utomhuspool (ej uppvärmd).

Lafayette
Wyndham Garden Hotel***+
1801 W Pinhook Rd, Lafayette, LA 70508, USA
Bra hotell med utomhuspool (ej uppvärmd) och gratis WiFi.

New Orleans
Staybridges Suites French Quarter ****
501 Tchoupitoulas St, New Orleans, LA 70130, USA
Perfekt läge nära Bourbon Street, mitt i händelsernas centrum. På hotellet finns utomhuspool (ej uppvärmd), restaurang, café och bar. På rummen finns gratis WiFi, värdeskåp och hårtork.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.