Thailands gömda skatter – en rundresa med sol och bad

Thailands gömda skatter – en rundresa med sol och bad
Upplev mer av Thailand än bad och stränder. Var med om enastående natur, kultur och historia på plats. Vi börjar i Bangkok, färdas på floden Kwai, besöker Chiang Mai i norr vid den ”Gyllene Triangeln” och mycket mer. Resan avslutas med sköna dagar vid den kilometerlånga stranden i Cha Am, strax norr om Hua Hin – på vår resa upplever du ett riktigt Thailand!

Dag 1 och Dag 2. Till Bangkok
Vid ankomsten möter vår Thailändska buss upp för transfer till vårt Furama Silom Hotel (www.furama.com/silom) i centrala Bangkok, här bor vi under 3 nätter i Superior rum. Under kvällen äter vi middag med uppvisning på Silom Village.

Dag 3. Bangkok
Dagen bjuder på Wat Phra Kaew, det vackraste och viktigaste buddisttemplet i Thailand. Vi fortsätter  till det tidigare kungaresidenset Grand Palace. Tempelprakten är imponerande och landets mest värdefulla buddha sitter i ett av templen. Intill Grand Palace ligger templet Wat Po, hem för den 47 meter "vilande" buddhan i bladguld. Lunch (ingår) på lokal restaurang innan vi sätter oss till rätta i en karaktäristisk ”Long-tail-boat” på Chao Phraya-floden och vidare in i kanalerna. Vi besöker dessutom Wat Arun, Gryningens tempel, vars fasad är klädd med porslin och syns på långt håll. Middag på egen hand.

Dag 4. Bangkok
Idag är det tid för egna upptåg. Upptäck Chinatown, utsikten från Baiyoke tower, de jättelika varuhuskomplexen vid Siam Square, Jim Thompsons hus med thaisilkets historia, nattmarknaden och det enorma utbudet av restauranger från jordens alla hörn. På kvällen avnjuter vi en god middag medan vi glider fram på floden Chao Praya i skymningen.

Dag 5. Bangkok – floden Kwai - Ayutthaya
Tidig avresa till den flytande marknaden i Damnoen Saduak, ett av Thailands “måsten”. Vidare till orten Kanchanaburi, berömd för sin legendariska bro över floden Kwai som vi också besöker. Under vår tågresa kan vi höra historiens vingslag och njuta av fantastisk natur. Lunchen intas på en lokal restaurang och vi avslutar med ett besök på krigsmuséet. Färden går sedan vidare till Ayutthaya, en av Indokinas mest framgångsrika städer och idag en av Thailands största historiska attraktioner. Vi bor på Classic Kameo Hotel (www.kameocollection.com) Middag på egen hand.

Dag 6. Ayutthaya – Phitsanuloke
Besök i den historiska delen av Ayutthaya som är upptagen på UNESCOS världsarvslista. Staden var huvudstad redan 1350, där vi besöker ruinerna från Maha That, Phra Si Sanpeth och Mongkol Bophit. Templen har välbevarade inredningar samt Thailands största Buddha. Vi äter lunch innan bussen tar oss vidare till Lopburi där man har ett fd hinduiskt skrin från 1200-talet. Dagens mål är Phitsanuloke där vi checkar in på Topland Hotel (www.toplandhotel.com). Middag på egen hand.

Dag 7. Phitsanuloke – Chiang Rai
Idag besöker vi Sukhothaikungadömets ”gyllene era” vars arkitektur och religiösa konst anses som den mest klassiska av de thailändska stilarna. De ruiner som idag gjorts iordning är på UNESCOS världsarvslista. Efter lunch (ingår) når vi ”Gyllene triangelns” port Chiang Rai för 2 nätter med boende på Laluna Resort (www.lalunaresortchiangrai.com) i Garden Bungalows. Middag på egen hand.

Dag 8. Chiang Rai Utflykt
Utflykt till ”de långhalsade” Padaungerna – kvinnor som bär mässingsprydnader runt halsen samt besök där Thailand, Burma och Laos möts, den ”Gyllene Triangeln”. Landsgränserna har funnits här i ett fåtal decennier och har fått sitt namn efter de mycket ekonomiskt gynnsamma opiumodlingarna. Vi får ett an¬norlunda besök på opiummuséet. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi går ombord på en båt för en tur på den kända Mekongfloden.

Dag 9. Chiang Rai – Chiang Mai
Vi besöker templet Wat Rongkhun som är klätt i vitt och spegelskärvor, det är en makalös syn! Vackra vägar tar oss till hantverkarnas mecka och där får vi lära oss mer om silke, silver och trä. Lunch äter vi under vår resa till det heligaste templet i norra Thailand med guldparaply – Doi Suthep från 1383. Templet ligger på en höjd där vi har en fantastisk utsikt över Chiang Mai där vi checkar in för 2 nätter på Imperial Mae Ping Hotel (www.imperialhotels.com). Middag på egen hand.

Dag 10. Chiang Mai
Besök på ett elefantläger för att se dessa imponerande djur under en spännande uppvisning. Från elefantryggarna njuter vi av en vandring genom djungeln. Turen går i helt autentisk miljö på naturstigar, genom smala bäckar och vadandes i floden. Efter resan på elefant väntar nästa färdsätt, bambuflotte. I tysthet, utan motor, blir upplevelsen magisk genom djungeln. Efter lunch (ingår) besöker vi en lokal orkidéodling.

Dag 11. Chiang Mai – Bangkok – Cha Am
Under förmiddagen står Thailands högsta berg på programmet. Här möter vi vackra vyer, ett frodigt växtliv, sällsynta fåglar och vattenfall. Vi fortsätter till Twin Royal Pagodas, vilket byggdes för kungen och drottningen. Lunch (ingår) serveras på en lokal restaurang innan vi får ta del av ett kungligt projekt för att lära olika stammar att hantera den nya jordbrukstekniken. Under kvällen äter vi gemensam traditionell nordthailändsk måltid – en så kallad Kanthoke.

Dag 12 Chaing Mai – Bangkok -Cha Am
Fyllda av upplevelser från Thailands gömda skatter tar vi flyget tillbaka till Bangkok. I Bangkok väntar transferbuss till badorten Cha Am där vi spenderar resterande delen av vår härliga resa. Vi bor 5 nätter på Methavalai Hotel i De luxe rum med frukost och middag (www.methavalai.com). Hotellet ligger direkt vid havet och har en härlig pool och god mat.

Dag 17 och Dag 18. Hemresa
Transferbuss hämtar oss för färd till flygplatsen i Bangkok där vi går ombord på planet för färd till Sverige. Där möter svensk anslutningsbuss upp för resa till Östergötland efter en oförglömlig rundresa och härliga bad i Thailand!

Detta ingår

Thailands gömda skatter
Antal Dagar: 18 dagar
Datum: 25/2 2018
Anslutningsresa Östergötland-Arlanda t/r, flyg till Bangkok t/r, flygskatter, lokala skatter, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, inrikesflyg Chiang Mai-Bangkok enkel, 14 frukost, 7 luncher, 8 middagar och övrigt enligt program, lokalguide, svensk reseledare.
Pris: 23.990:-
Tillägg: 5.000:- enkelrum
Valuta: Thailändska Bath
Avresa: Meddelas vid bokning

Vårt hotell

Furama Silom Hotel ****
Har ett centralt läge i Bangkok. Hotellet har pool och på taket och en generös frukost På takterrassen finns även en restaurang, Sky Garden, som erbjuder ett urval av västerländska och asiatiska rätter. Härifrån har du fantastisk utsikt över stadens silhuett.

Laluna Hotel & Resort****
Ligger omgiven av en fantatsisk grönskande trädgård. Det erbjuder hus i modern thailändsk stil med luftkonditionering. Hotellet har en härlig pool. Gratis Wifi

Methavalai Hotel****
Fint hotell med lugnt läge vid stranden. Hotellet har flera pooler, gym och gratis Wifi. Alla rum har balkong och kylskåp

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.