Frankrike

Fransk folkkultur har sin grund i den galliska med inflytande efter invasioner från exempelvis romare, franker, germaner och vikingar. Dessutom finns minoriteter av icke-assimilerade kulturer, exempelvis basker, bretoner och tyskar. Detta ger framträdande skillnader mellan det nordliga Frankrike med keltisk och germansk prägel, och det sydliga präglat av medelhavskultur, landet kan indelas efter dryck, vin i söder, cider i nordväst och öl i nordöst. I söder finns mer romersk prägel, tydlig inom exempelvis bondgårdars planlösning och olivodling. I norr finns mer tysk prägel, kan ses på gårdstyper och att man brukar i högre grad smör istället för olivolja. Dock är Rom, med inslag av keltiskt, enhetligt för fransk folkkultur, exempel på detta är veteodling, kyrkliga traditionen, festseder och romersk lagstiftning.

Alsace

Datum: 22/4, 23/9 2017    
Antal Dagar: 7
Längs med Rhen odlas det vindruvor i stora områden. Ett av de mer namnkunniga är Alsace. Vi åker dit på en njutarresa. Vi kommer att prova viner för att se om myten att Frankrike tillverkar de bästa vinerna är sann.

Normandie

Datum: 18/8  2018    
Antal Dagar: 9
Här erbjuder vi en spännande resa till den Franska invasionskusten Normandie. Vi upplever Atlantkustens med sina stränder, dramatiska tidvatten, minnesmärken och krigsmonument.

Barnbussen Disneyland Paris

Datum: 21/6, 5/7 2017    
Antal Dagar: 12
Härliga resor särskilt ägnade åt familjer! Vi kombinerar Medelhavets varma, härliga bad med häftiga, roliga och alldeles underbara Disneyland Paris!