Alsace - Vin, öl, ost och choklad

Vin, öl, ost och choklad
Längs med Rhen odlas det vindruvor i stora områden. Ett av de mer namnkunniga är Alsace. Vi åker dit på en njutarresa. Vi kommer att prova viner för att se om myten att Frankrike tillverkar de bästa vinerna är sann. När vi ändå är igång och provar är det nog bäst att vi även testar det franska ölet, Eau de Vie, ost och choklad. Vi måste vara noggranna och inte lämna något åt slumpen! Vi kommer även att vara med i vinskörden och se hur det går till att plocka och bereda druvorna. Vi bor på mysiga Hostellerie des Deux Clefs.

Dag 1 Hemorten – Hannover
Vi reser på morgonen från våra hemorter och stannar för morgonfika på vägen mot Helsingborg . I Helsingborg möts bussarna från Öster, respektive Västergötland och vi delar upp oss på de olika resmålen. Via färjorna mellan Helsingborg–Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi snart Tyskland. I Hannover stannar vi till för middag och övernattning på bra hotell. (895 km)

 

Dag 2 Hannover – Turckheim
Efter en god hotellfrukost sätter vi oss tillrätta i bussen och fortsätter söderut. Vi passerar Kassel och Frankfurt innan vi når franska gränsen. I Strasbourg börjar vi vår Alsaceupplevelse. Vi kör förbi några av de stora parlamentsbyggnaderna som tillhör EU. Väl framme i mysiga Turckheim checkar vi in på Hostelliere des Deux Clefs. Middagen äter vi på en närbelägen restaurang. (ca 630 km)

 

Dag 3 Choklad, vin och mysiga Riqhuewihr
Vi börjar efter frukost med en kort bussresa till en chokladtillverkare där vi får provsmaka. Färden fortsätter sedan till Riqhuewihr. Här är det fullt av vinstugor, souvenirbutiker och restauranger. Vi njuter en stund av folklivet, kanske det passar med lunch eller bara en fika  Efteråt far vi ut till en vinproducent där vi skall prova vin, och givetvis kan vi köpa med några flaskor hem. Väl åter i Turckheim serveras middagen och vi kan kanske följa nattvakten som går runt och sjunger en bit för husen i byn innan vi lägger oss. Nattvakten är en medeltida tradition som hålls vid liv i Turckheim, vakten vandrar runt och sjunger i gathörnen för att meddela att allt är lugnt. (ca 50 km)

 

Dag 4 Norra Alsace
Vi åker norrut till Saint Pierre stannar vi för ölprovning på ett av Alsaces många bryggerier. Obernai, som är en av de trevligaste byarna, står värd för nästa stopp. Vi vandrar den fina bygatan och har tid för lunch eller kanske bara en fika. Efteråt besöker vi ett desilleri som har produktion av bland annat whiskey och Eau de Vie. Självklart provar vi några av deras produkter. Vi vänder söderut och kör en bit på Route de Vin mot Gunsbach. Väl framme besöker vi en osttillverkare och provar några goda ostar. I god tid till middagen är vi åter på hotellet i Turckheim. (ca 200km)

 

Dag 5 En dag på vingården
Efter frukost beger vi oss till Pfaffenheim.
Vårresan: Det blir en rundtur i vinkällaren Domaine Rieflé-Landmann och en rejäl vinprovning med flera olika sorter och något litet tilltugg.
Höstresan: Vi bjuds först på kaffe, kaka och snaps. Efter detta en guidad rundtur i vingården och får även vara med en stund i vingården och plocka druvor, eller deltaga i det arbetet som för tillfället görs på gården. Lunch och provsmakning i vingården står på programmet.
Efteråt fortsätter vi till Colmar (vår & höst) där vi börjar med en liten rundtur med vår reseledare. Sedan finns tid att titta på Alsace huvudstad på egen hand innan vi återvänder till vårt hotell där middagen väntar.

 

Dag 6 Turckheim - Hamburg
Vi beger oss norrut efter frukost. Vi passerar över Rhen och lämnar Frankrike för denna gång. Via snabba motorvägar tar vi oss norrut förbi Hannover och till Hamburg där vi checkar in på vårt hotell och äter middag på kvällen. (ca 750 km)

 

Dag 7 Hamburg – Hemorten
Vi far vidare och stannar i norra Tyskland för kompletterande inköp innan vi tar färjorna hem till Sverige. Åter i Helsingborg ca 15:30 där bussarna möts och vi fortsätter mot våra respektive hemorter. (750 km)

Detta ingår

Alsace - Vin, öl, ost och choklad

Antal dagar: 7 dagar
Datum: 22/4, 23/9 2017
Bussresa, färjeresa, vägskatter, 6 nätter på hotell inkl 6 frukost och 6 middagar, alla utflykter och provsmakningar enligt program och reseledarservice.
Pris: 22/4 7.590:-
Pris: 23/9 7.990:-
Tillägg: enkelrum 1.690:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hostelliere des Deux Clefs***
Hotellet är beläget i centrum av den lilla vinbyn Turckheim. På hotellet finns WiFi i gemensamma utrymmen. Hotellet ligger i en äldre byggnad med mycket charm. Middagarna kan komma serveras i närliggande restaurang.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.

 

Ring för bokning av specifik plats i bussen.