Alsace - Vin, öl och sagolika byar

Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet. Vi bor på uppskattade Hostellerie des Deux Clefs.

 

Dag 1 Hemorten – Hannover
Vi avreser på morgonen från våra hemorter genom Sverige, till färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Framemot kvällen ankommer vi vårt hotell i trakterna av Hannover där vi övernattar och äter middag. (890 km)


Dag 2 Hannover – Turckheim
Kassel, Frankfurt am Main och Heidelberg är några av de intressanta städer som passeras innan vi når franska gränsen. Väl framme i mysiga Turckheim checkar vi in på Hostelliere des Deux Clefs. Middagen äter vi på en närbelägen restaurang. (ca 630 km)

Dag 3 Eguisheim och vinprovning (halvdagstur)

Bara ett stenkast från Turckheim finner vi Eguisheim som har utnämnts till en av Frankrikes vackraste byar. Kullerstensgatorna kantas av sagolika hus. Här tar vi en tur bland vinrankorna och inne i byn med det lilla tåget. Färden går vidare till Pfaffenheim för en vinprovning. Väl åter i Turckheim serveras middagen och har vi tur kan vi kanske följa nattvakten som går runt enligt medeltida tradition och sjunger för husen i byn för att meddela att allt är lugnt, innan vi lägger oss.


Dag 4 Riquewihr och Route du vin

I Saint Pierre stannar vi för ölprovning på ett av Alsaces många bryggerier. Färden går vidare till välkända Riquewihr där vi förutom att strosa omkring förkovrar oss ytterligare i Alsaces goda och kända viner. Efter vinprovningen kör vi den kända Route du vin och njuter av små pittoreska byar och vinfält utanför bussfönstret. I god tid till middagen är vi åter på vårt hotell i Turckheim.

Dag 5 Colmar
Dagen ägnar vi åt Colmar som har kallats ”världens vackraste stad med gator som hämtade ur en operett”. Vi börjar med en stadspromenad innan vi får tid att upptäcka staden på egen hand. Här kan man besöka muséet Unterlinden, handla eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären.

 

Dag 6 Turckheim -  Soltau eller Hamburg
Vi beger oss norrut efter frukost. Via snabba motorvägar tar vi oss norrut förbi Hannover och till Soltau eller Hamburg där vi checkar in på vårt hotell och äter middag på kvällen. (ca 710/ 780 km)

Dag 7 Soltau/ Hamburg – Hemorten
Resans sista dag. Vi färdas vidare genom norra Tyskland upp till färjan i Puttgarden och vidare genom Danmark. Vi beräknas anlända Linköping ca kl 21.30 (ca 810/740 km)

Detta ingår

Alsace - Vin, öl och sagolika byar 

Antal dagar: 7 dagar
Datum: 5/5, 16/9  2018


Bussresa, vägskatter, färjor, 6 frukost och 6 middagar, alla utflykter och provsmakningar enligt program och reseledarservice.


Pris: 5/5    8 390:-
Pris: 16/9  8 990:-
Tillägg: enkelrum 1.600:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Turkheim

Hostelliere des Deux Clefs***
Hotellet är beläget i centrum av den lilla vinbyn Turckheim. På hotellet finns WiFi i gemensamma utrymmen. Hotellet ligger i en äldre byggnad med mycket charm. Middagarna kan komma serveras i närliggande restaurang.

www.hotellerie-deuxclefs.fr

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.