Menton - Franska Rivieran med Nice & Monaco

­Menton är känt för sina citroner som på grund av mikroklimatet och de drygt 300 soldagarna per år trivs bra här. Följ med o njut du också i denna underbart vackra och soliga stad med branta gränder och färgglada hus som för tankarna till Karibien. Provsmaka färska citroner, fantastiska maträtter och produkter med citronen som smaksättare i ex. likör, glass eller marmelad.

 

Dag 1

Vår anslutningsbuss tar oss till Arlanda varifrån vi flyger via Köpenhamn till Nice. Här möter vår franska buss upp och vi åker de ca 3 milen till vårt centralt belägna Quality Hotel Menton Mediterranee. Innan middagen på hotellet tar vi en kortare promenad ner till det turkosfärgade medelhavet. Kanske en liten drink utmed strandpromenaden?

 

Dag 2

Vi beger oss till Cote d’Azurs mittpunkt – Nice - också kallad för Frankrikes Rolls-Royce med allt man kan förvänta sig av den berömda franska Rivieran. Vår guide tar oss med på en promenad genom en stad fylld av konst, kultur o historia men också fantastiska boulevarder med tjusiga butiker och ”flair”. Eftermiddagen spenderar vi i det lilla furstendömet Monaco. Denna världens näst minsta suveräna stat har under 1900-talets andra halva attraherat mången rik och berömd inte minst pga sina skatteregler. Gemensam middag. 

 

Dag 3

Idag lämnar vi Frankrike några timmar till förmån för Italien och Ligurien. Här reser sig bergen brantare än i Frankrike, alperna vandrar raka vägen ner i havet och bjuder på mäktiga vyer. Små byar klättrar på bergsryggarna och vi besöker några av dom. I den medeltida byn Isolabona provar vi vin och smakar italienska delikatesser - pesto, olivoljor mm.

 

Dag 4

Dagen fri för egna strövtåg och utflykter eller kanske ni bara njuter av livet sittandes på ett café och tittar ut över havet…

 

Dag 5

Framåt förmiddagen står vår transferbuss utanför hotellet för att köra oss tillbaka till flygplatsen i Nice. Vi flyger åter till Arlanda och här väntar vår svenska buss för att köra oss hem till Östergötland.

 

Detta ingår

Menton - Franska Rivieran 

Antal dagar: 5 dagar
Datum: 12/9  2018

 

Anslutningsbuss t/r, flyg Stockholm-Nice t/r, del i dubbelrum, 4 frukost, 1 middag, utflykter enligt program, reseledare.

 

Pris: 9 990:-
Tillägg: Enkelrum 1780:- 

Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

The Menton Mediterrannée Quality Hotel

Ligger mitt i den ljuvliga staden Menton, endast ett par kvarter upp från havet. Hotellet tillhandahåller fri WiFi och samtliga rum hårfön och vattenkokare.
På hotellets takterrass kan du avnjuta en välsmakande cocktail i solnedgången med medelhavet i bakgrunden.

hotel-med-menton.com

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.