Holland - Tulpaner, tulpaner, tulpaner och åter tulpaner

HOLLAND möter oss med en hisnande blomsterprakt, med kanaler och broar, väderkvarnar, ost och träskor. Allra mest handlar det förstås om blommor, blommor och åter blommor. I mängder så långt ögat når. Ett skådespel för våra sinnen. Redan vid lunchtid andra dagen är vi i Holland och hälsas välkomna av ett annorlunda landskap. Säkert kommer du hem och längtar till Holland nästa år igen!!!

Dag 1. Till Bremen
Avresa på morgonen, längs E4 söderut och via färjorna Helsingborg- Helsingör och Rödby-Puttgarden kommer vi till Tyskland. Vidare med vår buss förbi Hamburg till Bremen, dit vi anländer under kvällen. När vi checkat in serveras middag på Balladins Superior Hotel. (ca 820 km)

Dag 2. Bremen - Holland
Efter frukost går vår resa västerut mot den holländska gränsen. Landskapet förändras under resans gång och snart träffar vi på kanaler med de typiska broarna, väderkvarnar och gröna betesmarker med mängder av får. Groningen och Sneek passeras på vägen ut till den 3 mil långa Nordsjövallen som vi åker över. Sedan besöker vi den pittoreska fiskebyn Volendam med sin typiska bebyggelse längs med hamnen. Vi forsätter förbi Amsterdam till Amstelveen där vi ska bo tre nätter på Grand hotell. Gemensam middag på restaurang 150m från hotellet

Dag 3 – 4 Utflykter
Vi kommer att vara med om mycket spännande dagar i detta blomstrande land och lämnar vårt hotell efter frukost för utflykter som ingår i resans pris.

Dag 5 till Bremen. Vi lämnar ”Tulpanernas land” och den tyska gränsen passeras. På eftermiddagen är vi framme i Bremen, där vi ska övernatta på InterCityHotel (www.intercityhotel.com) Gemensam middag. Under kvällen kanske man vill ta en promenad i denna underbara stad. (ca 440km)

Dag 6. Till Hemorten Efter morgonens frukost åker vi mot Puttgarden, där vi färjar över till Danmark. Via färjan i Helsingör återkommer vi till Sverige. På kvällen anländer vi till våra hemtrakter och denna ljuvliga resa är slut - tack och farväl för den här gången! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 820 km)

Våra utflykter - dessa ingår i resans pris!
KEUKENHOF – är förstås den stora attraktionen. I den 32 ha stora parken visar de holländska blomsterodlarna upp sina blommor. Luften fylls av blomdoft och blomsterprakten är överväldigande. Här finns 15 km promenadvägar att vandra för att njuta av miljoner lökblommor, blommande träd och buskar och i växthusen finns enorma blomsterarrangemang.

DELFT – där vi hälsar på i en av de fabriker som tillverkar det berömda blåvita handmålade porslinet. Vi får en visning hur man tillverkar och det finns tillfälle till inköp.

HAAG – vi åker genom staden och ser flera kända byggnader bl a. Fredspalatset och stannar för ett besök på Mesdags mycket märkliga panoramamålning.

AMSTERDAM - full av liv och historisk charm - en av Europas vackraste och mest intressanta städer. För att bäst uppleva staden gör vi en båttur på de berömda kanalerna som kantas av lummig grönska och vackra 1600-talshus. En stund för shopping och egna strövtåg är ett måste i denna mysiga stad.

OST och TRÄSKOR - besök på en bondgård och får uppleva tillverkning av goda holländska ostar och riktiga holländska träskor – Klompen!

Blomsterparaden  (endast på avresorna 18/4, 21/4) äger rum lördagen den 22/4. På resan som avgår den 18/4 ser vi Blomsterparaden på morgonen för hemresan. På resan den 21/4 ser vi Blomsterparaden under eftermiddagen på vår väg mot hotellet i Holland.

Detta ingår

Holland

Antal dagar: 6 dagar
Datum: 11/4, 18/4, 21/4 2017
Bussresa i helturistbuss, färjor enl. program, vägskatter och vägavgifter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 5 frukost och 5 middag. Reseledare.
OBS: utflykterna med entré till Keukenhof, Panorama Mesdag samt kanaltur i Amsterdam ingår. (ev. kvällsutflykter och andra inträden ingår ej).
Pris:
11/4 7.190:-
18/4 och 21/4 7.390:-
Tillägg: 1.550:- enkelrum
Valuta: EUR
Avresa: AVRESETABELL A

Vårt hotell

Grand Hotel Amstelveen****
Grand Hotel i Amstelveen  ligger i en förort till Amsterdam. Bra läge för våra utflykter.
Hotellet har rymliga rum och gratis WiFi i samtliga utrymmen. 10 min promenad till Tunnelbanestation.

 

Balladins Superior Hotel, Bremen

 

InterCityHotel, Bremen

 

 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.