Skip to main content

Holland med Floriaden

Floriaden är en av världens största trädgårdsutställningar och arrangeras var tionde år 2022 är det dags igen.  Årets upplaga hålls i Almere som är en modern trädgårdsstadnära Amsterdam och är byggd på ny mark som tidigare var havsbotten. Följ med oss och njut av Holland och Floriaden med sina magnifika utställningar!

Fritextsökning

Ingår och Villkor

Ingår: Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 5 frukost, 5 middagar, utflykter enligt program, reseledare.      

Tillägg: Enkelrum 1990:-, platsbokning i bussen 150:-

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Dagsprogram

 • DAG 1 Till Bremen

  Avresa på morgonen det blir kaffe/frukoststopp i Ljungby innan vi åker färjorna Helsingborg - Helsingör samt Rödby – Puttgarden. På kvällen ankommer vi till Bremen där väntar logi och gemensam middag. Ca 82mil

 • DAG 2 Bremen-Giethoorn- Lelystad

  Mot Nederländerna och den lilla staden Giethoorn - Hollands Venedig. Nu blir det kanaltur, vi glider sedan sakta fram längs stadens kanaler och njuter av de säregna husen med sina halmtak. Efteråt finns det fri tid för lunch och för att strosa lite i den pittoreska staden. Kanske lockar det att ta en tur förbi några av de prunkande trädgårdarna eller njuta av någon av de vackra träbroarna vi nyss passerat under. Dagens mål är centralt belägna 4-stjärniga Apollo Hotel Lelystad City Center där vi bor i 3 nätter med halvpension. Ca 33 mil

 • DAG 3 Magnifika Floriaden

  Idag tar vi sikte på staden Almere där Floriaden 2022 hålls i 6 månader då den lockar miljontals besökare från hela världen. Kom med och njut av alla dofter, färger och fantastiska landspresentationer. Det kommer byggas upp ett spektakulärt växthuskomplex där frukt, blommor, växter och grönsaker trängs. Ett måste för den trädgårds och växtintresserade! På kvällen gemensam middag.

 • DAG 4 Flevoland, ostar, träskor och Amsterdam

  Idag ger vi oss ut på den 27 km långa Houtribdijk som delar sjöarna Markermeer och IJsselmeer. Vi stannar mitt på för att njuta av utsikten innan vi fortsätter till Enkhuizen där vi når ”fastlandet” igen. I Volendam stannar vi för ostprovning och en glimt av tillverkningen innan vi besöker den lilla mysiga fiskebyn. Här finns tid för lunch. Färden fortsätter sedan söderut mot Amsterdam. Vi börjar vår vistelse med en båttur och därefter har vi fri tid till att se mer av huvudstaden. Framåt kvällen beger vi oss hem till vårt hotell där middagen väntar.

 • DAG 5 Lelystad-Bremen

  Efter frukost sätter vi oss till rätta i vår buss och far norrut. Vi tar oss på snabba vägar till Intercity Hotel Bremen som vi når under eftermiddagen. Innan kvällens middag hinner de som vill säkert med en tur på stan. Ca 32 mil.

 • DAG 6 Bremen-Hemorten

  Efter frukost beger vi oss vidare hemåt. Vi stannar för shopping i norra Tyskland och fortsätter sedan via Danmark hem till Sverige. I Helsingborg är det dags att säga adjö till våra vänner från Västergötland och fortsätta sista biten till hemorten. Ca 82 mil

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/6Se allaHolland med Floriaden Mer än 88 390:-BokaMer information

Hotell

Apollo Hotel Lelystad City Center
Apollo Hotel Lelystad City Center
4 stjärnigt hotell där man kan njuta av utsikten från deras terass. Hotellet har 3 restauranger och café. Rummen har luftkonditionering, WiFi och kabel-tv. Hiss finns på hotellet...
Resekalender
22/1Saturday Night Feverfrån 1 295:-