Italien

Det italienska köket är den typiska kokkonst som utvecklats i Italien. Köket kännetecknas allmänt av sin enkelhet och sin betoning på färska råvaror av hög kvalitet. Ingredienser och rätter varierar från region till region men betecknas vanligtvis som medelhavskök. I norra Italien används generellt mer smör och andra mejerivaror än vad som används i södra Italien, som använder olivolja i högre grad. Många rätter och produkter har blivit internationellt kända, som den italienska olivoljan, ostsorter (exempelvis parmesan, mozzarella och gorgonzola), korv- och charkuteriprodukter som mortadella, salami, parmaskinka samt pasta, pizza och lasagne. Till matkulturen hör också Italiens rika vinproduktion, med välkända viner som chianti, barolo och aglianico. Kaffe, och då särskilt espresso, har också kommit att spela en viktig roll i det kulturella italienska köket.

Italienska Drömsjöar

Datum: 5/9 2017    
Antal Dagar: 11
Gardasjön, vackert beläget mellan grönskande kullar och Alperna i norr blir vårt första stopp. Här besöker vi bla en marknad, provar Limoncello och gör en båttur.

Lido Di Camaiore

Datum: 8/9 2017    
Antal Dagar: 12
En härlig badresa som kombineras med de spektakulära vyerna i Cinque Terre – de fem charmiga byarna som klänger på bergen, det lutande tornet i Pisa och en heldag på Napoleons ö Elba.

Sicilien

Datum: 13/10 2017    
Antal Dagar: 8
Sicilien är Italiens största region med växlande landskap, oändligt långa kuster, karga berg, vulkanen Etna och ett fantastiskt växtrike. Innan ön blev italiensk invaderades den av många erövrare som alla satte sina spår och bidrog till att skapa dagens kulturella mångfald.


Toscana

Datum: 16/5, 24/9 2017    
Antal Dagar: 7
Följ med till Toscana som är en alldeles speciell region – ett av Italiens vackraste - inramat av hav, kullar, dalar, vin- och olivlundar. Du kan beundra de gamla mästarnas städer Siena, Vinci och Florens, njuta av välsmakande röda och vita viner från trakten eller slappna av på någon piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig, vinet utsökt och maten himmelsk.

Rom

Datum: 7/5, 24/9 2017    
Antal Dagar: 5
En underbar resa till ”la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter.

Sorrento

Datum: 21/10 2017    
Antal Dagar: 8
Här kan du verkligen njuta det ljuva livet; La Dolce Vita! Sorrento är belägen på en bergsplatå sluttandes ner i Medelhavet. Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Följ med till denna romantiska syditalienska pärla där vi gör olika besök på vår resa.