Italienska drömsjöar - Buss ner och flyg hem

Italien är fantastiskt, inte minst deras sjöar. Här finner vi storslagna vyer, medelhavsvegetation, pittoreska byar och en lång historia.  Gör oss sällskap till Italiens största sjö, Gardasjön, såväl som den djupaste, Comosjön och Maggioresjön. Plussa på Julia och Romeos stad Verona, det italienska köket och välsmakande vinet så har vi en komplett upplevelse.

 

Dag 1. Till Hannover

Efter vår färd genom Danmark och en del av Tyskland ankommer vi trakterna av Hannover där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 880 km)

 

Dag 2. Hannover-Innsbruck

Nu tar vi kurs mot Bayerns storslagna vyer, passerar Würzburg, Nürnberg och München, innan vi kommer till Tyrolens vackra huvudstad Innsbruck. Här ska vi övernatta och äta middag på centralt belägna Hotel Grauer Bär****. Om tid och lust finnes promenerar vi in till den gamla stadskärnan. (ca 770 km)

 

Dag 3. Innsbruck – Gardasjön

Vi åker över spektakulära Brennerpasset med Europabron och har vackra vyer ner mot Italien. Borgar, frukt- och vinodlingar syns utefter vägen till Desenzano vid södra Gardasjön. Vi har tre övernattningar på Hotel Bonotto***. (ca 260 km)

 

Dag 4. Gardasjön (heldag)

Från Maderno på den sydvästra sidan tar vi båten över till den östra sidan och Torri del Benaco. Längre norrut ändras landskapet och blir mer dramatiskt med klippor som går lodrätt ner i sjön. Vi gör bl a stopp i Riva del Garda, huvudorten i den norra delen. En båttur till Limone erbjuds. Pris: beroende på arrangemang. På hemvägen stannar vi för att prova den kända Limoncello – en citronlikör från området samt lite shopping.

 

Dag 5. Gardasjön (heldag)

Turen idag går med båt och vi gör strandhugg i såväl Garda som Lazise, båda mysiga orter som ligger vid sjön. Ett stopp på halvön Sirmione är ett måste. Staden är känd för sitt behagliga klimat och medelhavsvegetation. Det är en riktig pärla med smala gränder, små piazzor, en medeltida borg och för den historiskt intresserade finns en gammal romersk villa.

 

Dag 6. Garda – Comosjön

Idag lämnar vi Gardasjön och åker till Romeo och Julias stad Verona. Den eleganta staden har mycket att erbjuda; Julias balkong, en ca 2.000 år gammal amfiteater, vackra palats från medeltiden och den stora ätten della Scalas gravar.

På eftermiddagen anländer vi Como och Hotel Como**** där vi ska bo i tre nätter.  (ca 290 km)

 

Dag 7. Lago Maggiore (Heldag)

Lago Maggiore vid foten av Alperna i de båda italienska regionerna Piemonte och Lombardiet. Runt sjön är omgivningarna förtjusande, naturen orörd och bedårande vacker. Vi besöker Stresa, som med sin blomsterprakt, sina tjusiga villor och sin eleganta strandpromenad är Maggioresjöns metropol. Här kan man åka båt över till den exotiska ön Isola Bella (ingår ej) med sina vita påfåglar och sin fantastiska trädgård, eller bara flanera i staden.

 

Dag 8. Lago di Como – Comosjön

Vi börjar med en härlig båttur på Comosjön.  Egen tid i den härliga sidenstaden Como, där även vår reseledare visar lite av den gamla stadskärnan. Man kan ta bergbanan och få en fin utsikt över staden eller bara sitta ner på ett café vid något av de många torgen.

 

Dag 9. Comosjön – Milano

Efter frukost åker vi till flygplatsen i Milano varifrån vi flyger till Arlanda. Här möts vi av vår anslutningsbuss som tar oss till respektive hemorter igen.

Detta ingår

Italienska Drömsjöar - norra Italiens sjöar

Antal dagar: 9 dagar
Datum: 6/9  2018


Bussresa i helturistbuss, vägavgifter, färjor enl. program, flyg från Milano, transfer till och från flygplatserna, del i dubbelrum, 8 frukost, 8 middagar, utflykter enligt program, båttur Comosjön, (ev inträden ingår ej), reseledare.

 

Pris: 13 990:-
Tillägg: Enkelrum 2 200:- 
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotel Grauer Bär****  Ligger centralt i Innsbruck bar 2 minuters promenad från Gamla stan.
Rummen har luftkonditionering, hårtork och minibar. Spa med pool och panoramautsikt på 5:e våningen.

Gratis WiFi i alla utrymmen.

www.grauer-baer.at
 
Hotel Bonotto***  Ligger i Densenzano vid Gardasjön.  Rummen har minibar, gratis WiFi och hårtork

www.hotelbonottodesenzano.it
 
Hotel Como**** 79 rum och 5 våningar, takterass och utomhuspool.  Alla rum har luftkonditionering  minibar, hårtork, tv och gratis WiFi

www.hcomo.it
 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.