Italienska drömsjöar

Gardasjön, vackert beläget mellan grönskande kullar och Alperna i norr blir vårt första stopp. Här besöker vi bla en marknad, provar Limoncello och gör en båttur. Färden fortsätter till Comosjön där vi bor tre nätter. Bergen stupar rakt ner i sjön och vyerna är ljuvliga. Vi besöker förnäma Stresa vid Lago Maggiore, där vi njuter av blomsterprakten och på håll skymtar vi mytomspunna ön Isola Bella. Dessa sjöar väntar på att få upplevas av dig, välkommen till Italienska drömsjöar!

Dag 1. Till Hannover
Buss till Helsingborg där vi färjar över till Danmark. Via Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. I Hannover övernattar vi och äter middag på Achat Premium Hotel Airport. (ca 880 km)

Dag 2. Hannover-Innsbruck
Frukost. Nu tar vi kurs mot Bayerns storslagna vyer och passerar Würzburg, Nürnberg och München innan vi kommer till Österrike och Tyrolens vackra huvudstad Innsbruck. Här skall vi övernatta och äta middag på centralt belägna Hotel Grauer Bär. För er som önskar kan vi promenera in till den gamla stadskärnan med det berömda ”Goldenes Dachl” – det gyllene taket och alla de andra vackert dekorerade husen. (ca 770 km)

Dag 3. Innsbruck – Gardasjön
Frukost. Vi åker över spektakulära Brennerpasset med alla dess broar och vackra vyer ner mot Italien. Vi åker förbi borgar, frukt- och vinodlingar blandat med olika byar och städer på vår väg ner till dagens mål Desenzano vid södra Gardasjön. Vi har 3 övernattningar och middagar på hotell Bonotto. (ca 260 km)

Dag 4. Gardasjön (heldag)
Frukost. En italiensk marknad måste upplevas. Det är en fantastisk känsla att ge sig in i folkvimlet bland alla gatustånd och pruta på varor av olika de slag! Vi besöker Garda, som namngett sjön och fortsätter till Lazise, båda mycket trevliga orter som ligger vid sjön. Som avslutning stannar vi på halvön Sirmione som är en riktig pärla med sin gamla borg och smala gränder. För de som önskar erbjuds även en trevlig vinprovning i området (ingår ej). Pris: beroende på arrangemang

Dag 5. Gardasjön (heldag)
Frukost. Dagen börjar med att ta oss sydvästra sidan till Maderno. Här tar vi båten över till östra sidan, Torri del Benacco. Vidare norrut med de dramatiska klipporna, palmer, olivträd, cypresser, vackra blommor och vinodlingar ser vi överallt runt sjön. På hemvägen stannar vi för att prova den kända Limoncello – en citrondryck från området samt lite shopping.

Dag 6. Garda – Comosjön
Frukost. Idag lämnar vi Gardasjön och åker till Romeo och Julias stad Verona. Där kan vi se Julias balkong, Amfiteatern från utsidan, Scalieri gravarna, shoppinggatan och grönsakstorget. När vi sett Verona beger vi oss vidare till Lago di Como där vi skall bo 3 nätter på ****Hotel Como Middag på Hotellet. (ca 290 km)

Dag 7. Lago Maggiore – Maggioresjön (Heldag)
Frukost. Lago Maggiore vid foten av Alperna i de båda italienska regionerna Piemonte och Lombardiet. Runt sjön är omgivningarna förtjusande, naturen orörd och bedårande vacker. Vi besöker Stresa, med sin blomsterprakt, sina tjusiga villor och sin eleganta strandpromenad är Maggioresjöns metropol. Här kan man åka båt över till den exotiska ön Isola Bella (ingår ej) med sina vita påfåglar och sin fantastiska trädgård, eller bara flanera i staden.

Dag 8. Lago di Como – Comosjön
Frukost. Vi börjar med en härlig båttur på Comosjön som stannar vid många pittoreska orter och stannar en stund på någon av dem. Egen tid i den härliga sidenstaden Como, där även vår reseledare visar lite av den gamla stadskärnan. Man kan åka upp med bergbanan till en fantastisk utsikt ovanför staden eller bara sitta och njuta på någon av stadens många torg.

Dag 9. Comosjön – Feldkirch
Frukost. Dags att lämna Italien via Schweiz. Vi börjar med att resa mot Maggioresjön och tar en avstickare till Verzascadalen med huvudorten Sonogno. Under eftermiddagen kommer vi över San Bernardinopasset och snart är vi i Österrike. Vi kommer till Feldkirch och övernattar på Best Western Central Hotel Leonhard. Gemensam middag. (ca 260 km)

Dag 10. Feldkirch – Hannover
Frukost. Från Feldkirch går färden in i södra Tyskland upp mot Memmingen, Ulm och vi stannar i medeltida korsvirkesstaden Rothenburg ob der Tauber för lunch. Känd bl.a. för sin enorma julbutik som säljer julsaker året runt! Vidare till Hannover och Achat Premium Hotel Airport. Gemensam middag. (695 km)

Dag 11. Hannover – Hemorten
Frukost. Färja Puttgarden-Rödby genom Danmark till Helsingör-Helsingborg. Vi beräknas vara i Östergötland vid ca 21.30 tiden. (ca 880 km)

Detta ingår

Italienska Drömsjöar - norra Italiens sjöar

Antal dagar: 11 dagar
Datum: 5/9 2017
Bussresa i helturistbuss, vägavgifter, färjor, del i dubbelrum, 10 frukost, 10 middag, utflykter enligt program, båttur Comosjön, (ev inträden ingår ej), reseledare.
Pris: 13.990:-
Tillägg: enkelrum 2.450
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro, CHF (en lunch)
Valuta: Ja

Vårt hotell

Hotel Grauer Bär****  Ligger centralt i Innnsbruck bar 2 minuters promenad från Gamla stan.
Luftkondionerade rum, spa med pool och panoramautsikt på 5:e våningen. Gratis WiFi i alla utrymmen.
 
Hotel Bonotto***  Ligger i Densenzano vid Gardasjön.  Rummen har minibar, gratis WiFi och hårtork
 
Hotel Como**** 79 rum och 5 våningar, takterass och utomhuspool.  Alla rum har luftkonditionering  minibar, hårtork, tv och gratis WiFi
 
Best Western Central Hotel Leonard**** 92 rum 5 våningar, bastu och inomhuspool.  Alla rum har luftkonditionering , tv och gratis WiFi .

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.