Lido Di Camaiore - med Cinque Terre och Elba

En härlig badresa som kombineras med de spektakulära vyerna i Cinque Terre – de fem charmiga byarna som klänger på bergen, det lutande tornet i Pisa och en heldag på Napoleons ö Elba. Napoleon var formellt sett härskare på Elba, men ön patrullerades av den brittiska flottan.

Dag 1. Till Berlintrakten
Avresa på morgonen längs E4 till färjan Helsingborg-Helsingör. Genom Danmark och nästa färja Gedser-Rostock i Tyskland. Autobahn ner till Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg. Gemensam middag. (860 km)

 

Dag 2. Berlin – Innsbruck
Frukost. Nu tar vi kurs mot Bayerns storslagna vyer och passerar Leipzig, Nürnberg och München innan vi når Österrike. Vi bor i utkanten av Tyrolens huvudstad på Hotel Alpin Park. Gemensam middag. (790 km)
Dag 3. Innsbruck – Lido di Camaiore
Frukost. Dagen börjar med det spektakulära Brennerpasset med alla dess broar och vackra vyer ner mot Italien. Vidare förbi borgar, frukt- och vinodlingar blandat med byar och städer på väg ner mot Poslätten. Vi stannar för fika och lunch utmed vägen under dagen och under kvällen kommer vi fram till kusten. Boende på Hotel Caesar Residence & Spa i sju nätter med halvpension. (560km)

 

Dag 4-9. Italien
Orten har många eleganta butiker och den trevliga strandpromenaden bjuder på ett stort utbud med restauranger och barer. Men vi har även flera intressanta utflykter att erbjuda.

 

Dag 10. Lido di Camaiore – Feldkirch
Frukost. ”Arriverderci” – På återseende lägger vi om ratten norröver och passerar utanför Milano. Lämnar Italien via San Bernadinopasset och passerar Lichtenstein innan vi är i Österrike. Vi kommer till Fledkirch och  Central hotel Leonhard där vi övernattar och får middag. (570 km)

 

Dag 11. Fledkirch – Potsdam
Frukost. Vi lämnar Österrike och åker norröver genom södra Tyskland. Vi gör stopp för lunch och kaffe på lämpliga platser under dagen. Boende  och middag på Wyndham Garden.  (700 km)

 

Dag 12. Potsdam - Hemorten
Frukost. Mot Rostock och färjan till Danmark. Genom Danmark till Helsingör- Helsingborg färjan och vi är åter på svensk mark. Beräknad ankomst till Linköping ca kl 21.30. (845 km)

VÅRA UTFLYKTER
Pisa – Tur till Pisa för att på Mirakelplatsen se de berömda byggnaderna: Baptisteriet med den fantastiska akustiken, Domkyrkan och naturligtvis det lutandet tornet! Möjlighet att gå upp i tornet, (ca 18 €). Allt byggt i den vita marmorn från Carrara som vi har bakom vår ort. Pris: 200:-
Elba - Lång heldagstur till Elba. Vi tar färjan över till Portoferraio, som tar ca en timma. Ön är ju känd för att ha varit den franske kejsaren Napoleons exilort under 300 dagar. Pris: 300:- OBS Bokas hemifrån!
Cinque Terre – ”De 5 byarna” heldagstur. Vi tar tåget från La Spezia in till Byn Riomaggiore som är byggd i en ravin med en brant bygata som löper från den pittoreska hamnen upp genom byn kantad av hus i vackra pastellfärger. Den lilla fiskebyn Vernazza är kanske den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre fylld av medeltida hus, trappor och mysiga gränder. Monterosso som är största byn, är omgiven av kullar med oliv- och vinodlingar samt en lång fin sandstrand. Corniglia ligger högt och vackert som den mittersta av de fem fiskebyarna. Nästan 400 trappsteg upp från stationen ligger byn på en klippa 193 meter över havet med en fantastisk panoramautsikt. Pris: 200:-
Portovenere – Halvdagstur ut mot La Spezia och den färgglada byn Portovenere med kullerstens-belagda gränder, små mysiga butiker och serveringar. Pris: 150:-

Detta ingår

Lido Di Camaiore med Cinque Terre och Elba

Antal dagar: 12 dagar
Datum: 8/9 2017
Bussresa i helturistbuss, vägavgifter, färjor, del i dubbelrum, 11 frukost, 11 middag, reseledare.
Pris: 12.990:-
Tillägg: enkelrum 2.490:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Valuta: Ja

Vårt hotell

Hotel Caesar Residence & Spa ****
Hotellet erbjuder inom- samt utomhus pool med solstolar, spaavdelning, gym, bar och restaurang. Önskar man gå till stranden som ligger på andra sidan gatan betalar man för solstolar och parasoll. På rummen finns AC, säkerhetsbox, hårtork och balkong.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.