Rom

En underbar resa till ”la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter. En ca 2000 år gammal stad ligger framför våra fötter med fantastiska utgrävningar, pampiga palats och gamla kvarter där man kan njuta av att bara strosa fram i sakta mak.


Dag 1 Till Rom

Vi träffas tidig morgon på Linköpings flygplats för färd mot Italiens huvudstad Rom. Väl framme möter transferbuss oss för resa genom Rom till vårt hotell. Efter incheckning kan de som vill kan följa med vår reseledare och börja upptäcka staden.

 

Dag 2 Rom
Idag gör vi en rejäl stadsrundtur med buss tillsammans med vår lokalguide i Rom. Rundturen tar ca 6 timmar och vi får se de viktigaste sevärdheterna såsom Colosseum, Vatikanen med Petersplatsen (ej Peterskyrkan), Fontana di Trevi och Pantheon på turen.

 

Dag 3 Rom
Idag besöker vi
 besöker vi Pantheon och Forum Romanum för de som önskar, utflykten med vår reseledare ingår, men entréer och transport med tunnelbanan löser man själv. Efteråt fortsätter vår reseledare med de som vill se mer av staden.

 

Dag 4 Rom

Den som vill kan följa med vår reseledare på utflykt, eventuellt entréer och avgifter för transport tex tunnelbana tillkommer. Eller så upptäcker man Rom på egen hand. Kanske strosa runt i stadsdelen Trastevere med sina smala gränder, gamla byggnader, små kyrkor och mysiga tavernor, caféer, barer och affärer. Här finns också flera kända muséer.

 

Dag 5 Rom - Linköping
På förmiddagen checkar vi ut och beger oss med vår transferbuss till flygplatsen och flyger hemåt. Vi är åter I Linköping på eftermiddagen.

 

Detta ingår

Rom

Antal dagar: 5 dagar
Datum: 13/5, 23/9, 21/10  2018

 
Anslutningsbuss Östergötland - Linköpings flygplats, flygresa, transfer flygplats - hotell, 4 nätter på hotell inkl frukost, stadsrundtur och reseledarservice


Pris: 13/5  8.490:-

Pris: 23/9  9.390:-

Pris: 21/10  8.990:-


Tillägg: enkelrum 1.350:-
Valuta: Euro
Pass: Ja

 

Vårt hotell

13/5 Smooth hotel Termini****
Nytt, mycket bra beläget hotell med gångavstånd till många sevärdheter som tex Villa Borghese. På hotellet serveras frukostbuffé med både varma och kalla rätter. Alla rum har platt TV, fritt Wi-Fi och säkerhetsfack.

www.smoothhotelrometermini.com

 

23/9, 21/10 Hotel Ripa Roma ****

Modernt hotell beläget i det populära området Trastevere, 50 meter från spårvagnar som tar dig till Roms historiska centrum. WiFi är gratis. De rymliga rummen har luftkonditionering, TV, minibar och eget badrum. Området är känt för sina många restauranger och pubar.

www.hotelriparoma.com

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.