Sicilien med vulkanen Etna

Sicilien är Italiens största region med växlande landskap, oändligt långa kuster, karga berg, vulkanen Etna och ett fantastiskt växtrike. Innan ön blev italiensk invaderades den av många erövrare som alla satte sina spår och bidrog till att skapa dagens kulturella mångfald. Heliga Lucia från Syrakusa har inspirerat till dagens svenska Luciafirande!

 

Dag 1. Till Sicilien, Cefalù

Avresa med anslutningsbuss till Stockholm för direkt flyg till Catania. (13/10 flyger vi från Linköping till Amsterdam sen vidare till Catania.) Vid ankomsten väntar buss som tar oss till norra Sicilien. Cefalù är en solblekt stad där både historien och det äkta Sicilien gör sig påmint i varje gathörn. Vi bor tre nätter på Hotel Santa Lucia Le Sabbied'Oro Hotellet har pool, bar, restaurang och konditori. Gemensam middag på hotellet alla kvällar. 

 

Dag 2. Utflykt till Palermo

Dagen ägnar vi åt huvudstaden Palermo med ett intressant förflutet och minnen från många civilisationer och religioner här blandas nytt och gammalt, arabiskt och gotiskt, pråligt och enkelt. Staden har många sevärdheter som den ståtliga katedralen, slottet La Zisa dessutom bazarliknande marknader som har funnits i 700 år! Vi besöker katedralen i Monreale som har en av Europas största och finaste mosaiker och en fantastisk utsikt över Palermo!

 

Dag 3. Cefalù

Dagen på egen hand. Vår reseledare har även tips på utflykter eller ta en dag vid havet. Cefalú är en mycket mysig stad där man kan besöka katedralen, strosa genom de små gränderna eller bara sätta sig ner på ett café och njuta av folkvimlet.

 

Dag 4. Cefalù – norra kusten – Giardini Naxos/ Riposto

Vi följder den norra kusten bort till Messina och vidare ner utmed den östra kusten. Under vägen gör vi stopp för att njuta av vacker natur och byar. På eftermiddagen anländer vi Riposto där vi bor 4 nätter på Hotel Yachting Palace. Hotellet har pool, bar och restaurang där vi äter middag alla kvällar.

 

Dag 5. Utflykt! Vintur - Taormina (heldag)

Vi åker buss till en trevlig vingård i närheten där vi får lära om vinets produktion, prova deras specialiteter och äta lunch (ingår) i denna härliga miljö. Eftermiddagen spenderar vi i mysiga Taormina som ligger på Monte Tauro, favoritplatsen för Elisabeth Taylor och Richard Burton. Staden är en populär turistort och på huvudgatan Corso Umberto ligger en mängd butiker, kaféer, borgruiner och barockfontänen vid Piazza IX Aprile med sin fantastiska utsikt.

 

Dag 6 Etna (halvdag)

Den östra delen av ön domineras helt av den aktiva vulkanen Etna 3330 m ö h. Europas största och med flera kratrar. Idag ligger större delen av vulkanen i Parco dell Étna, där man brukar den bördiga lavajorden. Här växer kastanj, pistagemandel, ek och vilda violer i lavan samt ginst. Vi når med bussen 1 910 m höjd och härifrån har man möjlighet att åka linbana/jeep upp till 3 000 m.ö.h (extra kostnad) för att vandra runt kratrar.

 

Dag 7. Syrakusa (heldag)

Idag åker vi på en spännande busstur till Syrakusa som grundades av korintiska nybyggare 733 f.Kr. Staden blev den mäktigaste i Medelhavet och här föddes den berömde matematikern, ingenjören och uppfinnaren Arkimedes. Med lokalguide besöker vi den grekiska teatern från 500 f.Kr. den största på Sicilien med plats för 15 000 åskådare på läktarna som höggs ut i berget. Vi får även egen tid i staden för lunch och kanske lite shopping.

 

Dag 8. Hemresa

Transfer till flygplatsen i Catania för direkt flyg till Arlanda där anslutningsbuss möter upp.

Detta ingår

Sicilien med vulkanen Etna

Antal dagar: 8 dagar
Datum: 18/5, 13/10  2018


Anslutningsbuss t/r flygplatser och på Sicilien, Flygresa t/r Sicilien, flygskatter, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 7 frukost, 1 lunch och vinprovning, 7 middagar, utflykter enligt program, reseledare. Utflykter kan komma att kastas om.

 

13/10 Flyg från Linköping till Amsterdam och därifrån vidare till  Catania.


Pris: 18/5     11.870:-

Pris: 13/10   12.690:-
Tillägg: enkelrum 2.100:-
Avresa: 
Valuta: Euro
Pass: Ja, kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass.

Vårt hotell

Santa Lucia Le Sabbie d’Oro***
Trivsamt hotell med vacker utsikt över Cefalu-bukten. Alla rum har säkerhetsskåp och hårtork. Gratis WIFI på hotellet. Stranden når man via trappor från hotellet och till centrum är det ca 1500 meter eller så åker man med lokalbussen. Pool finns på hotellet.

www.lesabbiedoro.it

 

Giardini Naxos/Riposto

18/5

Sporting Baia Hotel****

Beläget direkt vid stranden. Solstolar för uthyrning. Wifi mot betalning. Inomhuspool och bastu

www.chincherinihotels.com

 

13/10

Hotel Yachting Palace****
Från hotellets takterass har man en strålande utsikt över Taormina bukten. Rummen är modernt inredda och har WiFi och säkerhetsskåp.

www.yachtingpalace.it/it/

 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.