Sorrento med Capri, Amalfikusten och Pompeji

Här kan du verkligen njuta av det ljuva livet, La Dolce Vita! 

Sorrento är belägen  en bergsplatå ovanför Medelhavet. Staden har enlång historia som nöjesstad för de rika och berömdaFölj med till denna romantiska syditalienska pärla med ett pittoreskt centrum, omgiven av citrusodlingar. Vi förgyller vistelsen med Pompeji, Capri, Amalfi kusten, vattenbufflar och mycket mer.  

 

Dag 1.

Avresa till flygplatsen (27/4 flyg från Landvetter, 20/10 från Arlanda) varifrån vi flyger till Neapel där vår italienska buss möter upp för färd till Sorrento. (Ca 55km) Vi bor sju nätter på Hotel Ascot eller Hotel Zi´Teresa. Gemensam middag och frukost alla dagar på hotellet.  

 

Dag 2 – 7.

Vi mixar egen tid med spännande turer i omgivningarna av Sorrento. Kanske stadens centrum med shopping lockar, att sitta ner på någon uteservering och njuta av livet eller ett dopp i det blå.  

 

Amalfikusten -  Vi åker på slingrande vägar längst kusten mot Positano där de vackra husen klättrar uppför sluttningen. Vykortsvackra Amalfikusten finns med på UNESCO:s världsarvslista och bjuder på ett mycket pittoreskt landskap med hisnande vyer. Husen längs havet är målade i varma pastellfärger omgivna av välskötta trädgårdar och terrasser. Intensiva dofter av citronträd och salt i luften skapar en unik känslomässig upplevelse på vår väg ner till orten Amalfi. 

 

Capri – Axel Munthes vackra ö med lokalguide. På Capri åker vi minibussar till Anacapi som är den näst största staden på Capri och ligger längs med berget Solaro. Vi besöker stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe. Huvudorten är Capri och dit beger vi oss för en rundvandring som även bjuder på Capris symbol – de berömda klipporna i havet.  

 

Vattenbufflar och vinprovning – en gastronomisk dag

Vi besöker gården som presenterades i SVT:s program Landgång 2017. På buffelfarmen finns 600 bufflar och vi får se hur mozzarellaosten produceras. Efter en liten rundtur på gården hos Flavia och hennes familj sätter vi oss till bords för en lättare lunch med traktens specialiteter. Vi avslutar dagen med en vinprovning.

 

Kvällstur – Härlig Sorrento musik blandas med dans och överraskningar – Pris beroende på arrangemang 

 

Dag 8. Sorrento – Pompeji – Hemresa 

På vägen mot flygplatsen stannar vi för ett besök i Pompeji, staden som begravdes i aska år 79. Vi tar oss tillbaka ca 2.000 år i tiden och får se bl.a. badanläggningar, arenor samt får vandra på de kuller-stensbelagda gamla gatorna. Väl på flygplatsen säger vi "Arrivederci" till Italien och går ombord på vårt flyg som tar oss tillbaka till Sverige, där vår transferbuss möter upp för vidare färd till hemorten.

Detta ingår

Sorrento med Capri, Amalfikusten och Pompeji

Datum: 27/4, 20/10  2018

Antal dagar: 8 dagar


Anslutningsbuss t/r, flyg t/r till Neapel, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middagar, alla utflykter enligt program, reseledare

 

Pris: 13.990:-
Tillägg: enkelrum 2.100:-
Avresa: 
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

27/4

Hotel Ascot****

 

Hotellet ligger i mitt i centrum. Här finns bar, pool, solarium, terrass med havsutsikt. De trevligt inreda rummen har gratis Wifi och AC. www.hotelascotsorrento.com

 

Sista dagen på Ascot får vi med oss en frukostpåse då flyget går tidigt hem. 

 

20/10

Hotel Zi´Teresa **** 

Hotellet ligger ca 10 minuters promenad från Sorrentos centrum och strand. På hotellet finns pool och restaurang. Wifi är gratis och rummen har luftkonditionering samt hårfön.  

www.hotelziteresa.it

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.