Kroatien

Populära turistmål är, förutom huvudstaden Zagreb, kuststäderna Pula, Šibenik, Vodice, Zadar, Baška Voda, Makarska, Hvar, Opatija, Poreč, Rovinj, Split, Pag och den medeltida staden Dubrovnik. Den mest besökta delen är Dalmatien, som utgör den södra delen av Kroatiens kust mot Adriatiska havet. Vid kusten finns också många välbesökta öar, bland annat Krk, Kroatiens största ö, samt nationalparken Kornati och ön Hvar. Även Istrien är välbesökt, till exempel den romerska amfiteatern i Pula och de pittoreska städerna Rovinj och Poreč. I Istrien finns även världens minsta stad, Hum, med bara 23 invånare. Istrien bär än idag starka italienska kulturdrag och i en del kommuner är bland annat vägskyltar skrivna på både kroatiska och italienska; italienska talas fortfarande som förstaspråk bland ett fåtal invånare och det finns italienska skolor.

Kusten var populär bland turister fram till 1980-talet men under den första delen av 1990-talet var det knappt några turister alls som sökte sig till Kroatien då krig pågick. Efter fredsavtalet i Dayton 1995 har turismen återvänt och blomstrat under första hälften av 2000-talet.

Kroatien Novigrad

Datum: 13/9 2018    
Antal Dagar: 12
Här får Du en semester som kommer att överträffa alla Dina förväntningar. Vi har valt Novigrad som är en riktig semesterpärla. Här finns kristallklart badvatten, charmiga små tavernor, fantastisk mat och spännande utflyktsmöjligheter.

Kroatien rundresa

Datum: 27/9  2018    
Antal Dagar: 8
Den slående vackra och skiftande naturen gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Kroatien har ett av Europas vackraste kustlandskap. Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter som lockar folk hit.

Kroatien Solaris/Makarska

Datum: Solaris - 20/9, 4/10.

Makarska - 18/10    2018
Antal dagar: 8
Den slående vackra och skiftande naturen gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Kroatien sägs ha ett av Europas vackraste kustlandskap. Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet,  behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter som lockar folk hit.


Kroatien Brac

Datum: 13/9  2018

Antal Dagar: 8

Brac är Dalmatiens största ö med 13,000 invånare och av många ansedda att vara en av de vackraste platserna i Kroatien.

Med mer än 2750 soltimmar om året och har man de bästa förutsättningarna för en fantastisk semester. Olivlundar, vinstockar och citrusträd frodas i det subtropiska medelhavs-klimatet och de många stränderna (till största delen klappersten) och det kristallklara vattnet lockar.