Kroatien - Sol, bad & klarblått vatten

Här får Du en semester som kommer att överträffa alla Dina förväntningar. Vi har valt Novigrad som är en riktig semesterpärla. Här finns kristallklart badvatten, charmiga små tavernor, fantastisk mat och spännande utflyktsmöjligheter. Vad sägs till exempel om en trevlig båttur längs den fina kusten eller en halvdagstur till Pula. Vår ort ligger på halvön Istrien vid Adriatiska havet.

 

Dag 1. Till Berlin-Kleinmachnov
Avresa på morgonen ner till färjan Helsingborg-Helsingör, genom Danmark till Gedser-Rostock färjan. Genom norra Tyskland till Hotel NH Berlin Potsdam för övernattning och middag. (860 km)

Dag 2. Kleinmachnov-Golling
Frukost. Färd rätt igenom Tyskland, vi tar raster med jämna mellanrum och lunch äter vi på något trevligt värdshus (ingår ej). På eftermiddagen passerar vi österrikiska gränsen och stannar i Golling där vi övernattar och äter middag. (730 km)

Dag 3. Golling-Novigrad
Frukost. Idag åker vi igenom de storslagna alperna. Vi färdas över halvön Istrien som är en pärla. Berg och gröna landskap som är fyllt av vingårdar, grönsaksodlingar, medeltida byar och städer. Vi anländer i Novigrad på eftermiddagen där vi bor 7 nätter på Hotel Maestral. Gemensam middag alla kvällar. (390 km)

Dag 4. Novigrad
Vi njuter av vår tid nere vid Adriatiskahavet Vill du kan du följa med på en trevlig utflykt om inte det lata livet i vår semesterpärla lockar.

Dag 10. Novigrad – Nürnberg
Frukost. Vi lämnar Kroatien genom Slovenien, Österrike och kommer till Sydtyskland på vår väg till Nürnberg där vi övernattar. Gemensam middag. (720 km)

Dag 11. Nürnberg - Rostock
Frukost. Vidare norröver i Tyskland med lämpliga stopp under dagen tills vi når de norra delarna där vi bor i Rostock. Gemensam middag. (640 km)

Dag 12. Till Hemorten
Frukost. Vi åker under förmiddagen färjan Rostock-Gedser vidare genom Danmark och når Helsingör-Helsingborg färjan. Med många vackra minnen är det dags att säga på återseende till våra resvänner. Beräknad ankomst till Linköping ca kl 21.30 (630 km)

VÅRA UTFLYKTER 
Pula – Staden som är byggd likt Rom på 7 kullar vid en vacker vik, döljer intressanta berättelser. Den välbevarade Amfiteatern byggdes på 100-talet e Kr, en gång platsen för gladiatorspel. På väg tillbaka följer vi den fina kustvägen. Lokalguide. Pris 200:-

Bergsbyarna – Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien - Buzet, Motovun, Pazin, Livade samt Buje, vi gör besök i några av dem. Bergsbyarna är bl a kända för sin vita och svarta tryffel som växer under jorden. Byarna är charmiga med trånga, vindlande gränder. Pris 300:-

Rovinj Båttur till den gamla staden som är belägen på en vacker udde i havet. Huvudgatan leder upp till den vackra St Eufemia, som är stans skyddshelgon. Båttur, lunch och lokalguide. Pris 300:-

Detta ingår

Badresa Kroatien Sol, bad & klarblått vatten

Antal dagar: 12 dagar
Datum: 12/9, 19/9 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 11 frukost, 11 middag, dryck till middagarna i Novigrad (öl, bordsvin, alkoholfri dryck), reseledare.
Pris: 11.590:-
Tillägg: enkelrum 1.090:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: HRK, Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotel Maestral****
Trevligt hotell med utomhuspool, minigolf, tennis, SPA-avdelning, bar, café och restaurang. Det ligger endast ca 100 m från det klarblå havet och 10 minuters promenad in till fiskebyn Novigrad, som ligger på den nordvästra delen av halvön Istrien. På hotellet i Novigrad ingår dryck till middagarna!

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.