Kroatien Novigrad - Sol, bad & klarblått vatten

Följ med på en resa fylld av kultur, historia, sol och kristallklart vatten. Upplev den oexploaterade naturen, härliga skärgården med det rena vattnet och den goda maten. För den som vill sola och bada är Kroatien ett paradis, liksom för den som vill uppleva det genuina. Häng med oss och upplev det magiska som landet har att erbjuda!

 

Dag 1. Hemorten - Oranienburg

Avresa på morgonen ner till färjan Helsingborg-Helsingör, genom

Danmark till Gedser-Rostock färjan. En bit ner i Tyskland i trakterna av Oranienburg, stannar vi för övernattning och middag. (810 km)

 

Dag 2. Oranienburg- Eben in Pongau

Vår resa fortsätter söderut och frampå eftermiddagen blir landskapet böljande med humleodlingar utmed vägen. Vi möter alperna i Österrike och gör ett stopp i Eben in Pongau där vi övernattar och äter en gemensam middag på Hotel Ebnerwirt. (810 km)

 

Dag 3-9. Novigrad

Idag åker vi igenom de storslagna alperna. Vi färdas över halvön Istrien som är en pärla. Berg och gröna landskap som är fyllt av vingårdar,

grönsaksodlingar, medeltida byar och städer. Vi anländer till Novigrad på eftermiddagen där ska vi bo 7 nätter på Hotel Maestral.

Gemensam middag alla kvällar. (440 km)

 

Våra utflykter som vi erbjuder under vistelsen:

 

Porec - Den medeltida gamla stadskärnan är som ett vykort med sina vackra gamla hus från olika epoker, kullerstensgränder och kyrkor.

Vi får en guidad tur såväl som egen tid i denna fantastiska stad. Pris:

 

Bergsbyarna – Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien - Buzet, Motovun, Pazin, Livade samt Buje, vi gör besök i några av

dem. Bergsbyarna är bl a kända för sin vita och svarta tryffel som växer under jorden. Byarna är charmiga med sina trånga gränder och

härliga människor. Pris:

 

Rovinj – Med båt tar vi oss till den gamla staden som är belägen på en vacker udde i havet. Huvudgatan leder upp till den vackra St Eufemia, som är stans skyddshelgon. Pris:

 

Runt om Novigrad finns en mängd vingårdar och vi kommer att besöka några av dem. Pris beroende på program.

 

Dag 10. Novigrad – Nürnberg

Vi lämnar Kroatien via Slovenien, Österrike samt ett böljande Sydtyskland innan vi kommer till kommer vi till Nürnberg där vi övernattar och

äter en gemensam middag på Arvena Park Hotel. (720 km)

 

Dag 11. Nürnberg - Rostock

Vidare norröver i Tyskland med lämpliga stopp under dagen tills vi når de norra delarna där vi bor i Rostock på Hotel die kleine Sonne.

Gemensam middag. (640 km)

 

Dag 12. Till Hemorten

Under förmiddagen tar vi färjan Rostock-Gedser vidare genom Danmark och når Helsingör-Helsingborg färjan. Med många vackra minnen

är det dags att säga på återseende till våra resvänner. Beräknad ankomst till Linköping ca kl 21.30 (630 km)

Detta ingår

Kroatien Novigrad - Sol, bad & klarblått vatten

Datum: 13/9  2018 

Antal dagar: 12 dagar


Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 11 frukost, 11 middag, dryck till middagarna i Novigrad (öl, bordsvin, alkoholfri dryck), reseledare.


Pris: 11.990:-
Tillägg: enkelrum 1.500:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: HRK, Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Novigrad

Hotel Maestral****
Trevligt hotell med utomhuspool, minigolf, tennis, SPA-avdelning, bar, café och restaurang. Det ligger endast ca 100 m från det klarblå havet och 10 minuters promenad in till fiskebyn Novigrad, som ligger på den nordvästra delen av halvön Istrien. På hotellet i Novigrad ingår dryck till middagarna!

www.aminess.com

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.