Alaska med Seattle

Alaska bjuder på en orörd vildmark med höga berg, spektakulära glaciärer, majestätiska fjordar och ett spännande djurliv. Vägen uppför Inside Passage är en av världens mest omtalade kryssningsrutter. Den långa väderskyddade rutten bjuder på spännande naturupplevelser och rikt djurliv. Det är vanligt att se både sjölejon, valar, späckhuggare och delfiner, turen som går mellan gamla guldgrävarstäder är en upplevelse utöver det vanliga. Resan till ett av världens vackraste hörn startar med några dagar i mysiga Seattle, av många ansedd som USAs trevligaste stad. Följ med ReseMakar´n på ett annorlunda äventyr i norra USA! 

Dag 1 Hemorten – Seattle Anslutningsbuss från Östergötland till Landvetter. Under förmiddagen checkar vi in på vårt flyg som tar oss ut i Europa där vi byter mot flyg till Seattle. Väl framme möter buss oss för fortsatt färd till vårt centrala hotell.

Dag 2 Seattle Efter frukost möter guide och buss upp oss för en rundtur i Seattle. Vi kör genom shoppingdistrikten och få bl a se kulturcentrat Seattle Center och den gamla fiskmarknaden Pike Place Market. Vi passerar Space Needle som är Seattles mest välkända byggnad. Efter vår rundtur finns tid att på egen hand upptäcka staden. Vill man kan man åka upp i Space Needle och beundra utsikten.

Dag 3 Seattle Idag kan de som vill följa med på en rolig och informativ utflykt till flygplanstillverkaren Boeing. Här får vi se flera av Boeings modeller tillverkas bl a 747, 777 och nya Dreamliner 787. (Pris ej klart) Efteråt åker vi tillbaka till Seattle som vi upptäcker mer av under eftermiddagen.

Dag 4 Kryssning Under förmiddagen börjar vi ombordstigningen på bekväma Explorer of the Seas som kommer att bli vårt hem under sju nätter. Väl ombord börjar vi med lunch och sedan tittar vi runt på vår fina båt. Gemensam middag på kvällen i huvudrestaurangen för de som önskar.

Dag 5 Kryssning - Till havs. Efter att vi avnjutit den fina frukostbuffén kan vi ta del av fartygets nöjesutbud. Vill man kan man planera dagen in i minsta detalj med kurser, träning eller någon underhållning. Vill man bara lata sig och njuta av den underbara kryssningen gör man det. Ombord serveras hela tiden mat i fartygets restauranger. Idag är det normalt kaptenens middag vilket gör att de allra flesta klär upp sig. Dags för kavaj eller kostym!

Dag 6 Kryssning – Alaska Inside Passage - Juneau Vi kommer under förmidagen att kryssa inomskärs. Vi får fantastiska vyer från fartygets soldäck eller någon av panoramasalongerna. Har vi tur får vi se valar. Vi lägger till i Juneau klockan 11:00. Stadskärnan har ett storslaget läge mellan branta skogsklädda berg och Gastineau Channel. Enda sättet att ta sig hit är med båt eller flyg, någon väg finns inte. Strax utanför staden finns en storslagen sevärdhet, Mendenhallglaciären. För den som vill uppleva en fläkt av svunna tider kan ett besök på Red Dog Saloon rekommenderas. Här kan man prova det lokalt bryggda ölet och titta på en av Wyatt Earps pistoler som finns bakom disken.

Dag 7 Kryssning – Skagway Redan klockan 07:00 angör vi Skagway som blir dagens hamn. Detta är porten mot Klondyke. Staden har en färgstark historia. Hit kom alla guldgrävare med båt på sin väg mot Klondyke och här lever guldruschens anda kvar. Klockan 20:30 avgår båten, vi vänder söderut igen.

Dag 8 Kryssning – Tracy Arm Fjord Tracy Arms Fjord slingrar sig fram mellan höga granitväggar i Tongass National Forest. Vi har gott om tid att beundra det vackra landskapet och kanske se några av områdets djur.

Dag 9 Kryssning – Till havs Efter flera dagar då vi upplevt den mäktiga naturen känns det säkert lugnt och skönt med en dag till havs.

Dag 10 Kryssning – Victoria British Colombia Staden är känd för sitt milda, fuktiga klimat som gör det perfekt att odla träd, buskar och blommor här. Här finner man världsberömda trädgårdar, trevliga restauranger och shopping.

Dag 11 Kryssning – Seattle - Europa Idag klockan 07:00 lägger vårt fartyg till i Seattle igen. Vår buss står på kajen och vi tar oss till flygplatsen. Dag 12 – Hemorten Efter byte av plan

Dag 12 – Hemorten
Efter byte av plan kommer vi till Göteborg tidig kväll. Transfer hem till Östergötland.

Detta ingår

Alaska
Antal dagar: 12 dagar
Datum: 27/6 2017
Anslutningsbuss till Landvetter. Flyg Landvetter - Seattle, flygskatter, 3 övernattningar med del i dubbelrum på centralt hotell inkl fruko st och en middag i Seattle, stadsrundtur och alla transfers. Under båtresan ingår mat (specialrestauranger mot tillägg), boende i dubbelhytt insides. Under båtresan ingår dricks. Däremot ingår inte dricks till lokalguider och busschaufförer.
Pris: 27 700:-
Tillägg: enkelrum/hytt: 8 400:-
Tillägg: Utsideshytt 6 540:- / hytt
(dvs 3 270:- pp).
Balkonghytt 21 420:- / hytt
(dvs 10 710:- pp)
Avresa:
meddelas vid bokning

Vårt hotell

Explorer of the Seas

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.