Florida med Karibien 2018 - Celebrity Silhouette

Följ med på en underbar semester med ljuvlig avkoppling. Vi reser till Florida där vi får trevliga dagar i Fort Lauderdale. Semesterorten är känt för alla restauranger och suverän shopping. När vi njutit klart av flärden väntar en härlig tur i Karibien med Celebrity Silhouette. Ombord ingår mat, dryck och massor av nöjen.

Dag 1. Till Fort Lauderdale
Vår anslutningsbuss hämtar och tar oss till Arlanda där vi flyger till Miami.Vi bor direkt vid stranden på hotell Best Western Oceanside Inn. Fort Lauderdale ligger strax norr om Miami och bussresan tar ca 45 minuter. Gemensam middag på närliggande restaurang.

Dag 2. Fort Lauderdale
Först på programmet står en guidad tur på Fort Lauderdales kanaler som är karaktäristiska för Fort Lauderdale, staden som också kallas Amerikas Venedig. Här får vi en bra överblick av staden och ser många flotta villor där rika och berömda amerikaner bor. Eftermiddagen är fri för t.ex. sol och bad. På kvällen samlas vi för middag på den polynesiska restaurangen Mai Kai med trevlig underhållning (ingår)

Dag 3. Utflykt till Everglades
Efter frukost ger vi oss iväg med buss och lokalguide för att besöka träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet gör vi en tur med en s.k. air boat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Vi äter en lätt lunch(ingår) innan vi reser tillbaka till Fort Lauderdale. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter. 

Dag 4. Utflykt till Miami
Efter frukost börjar vi dagen med en stadsrundtur i Miami. Vi får – den magiska staden - och alla dess skyskrapor. Vi åker över öarna som har några av amerikas lyxigaste kvarter. Längs med Ocean Drive i South Beach ser vi de karakteristiska art deco-husen. Självklart stannar vi till så vi får skåda detta närmare. Eftermiddagen är fri i Fort Lauderdale, kanske lockar ett dopp i havet. Stranden är fantastisk! .

Dag 5. Fort Lauderdale
Idag har ni egen tid …. För shoppingsugna finns det möjlighet att ta sig till  Outletcentret Sawgrass Mills med 100-tals affärer som har märkeskläder till bra priser.  Mera förslag kan ni få av reseledaren.

Dag 6. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale. Vid ankomsten checkar vi in på Celebrity Cruises kryssningsfartyg. Nu väntar en underbar kryssning i Karibien under 8 dagar. När vi kommit ombord är det först gemensam säkerhetsförevisning. Vår grupp samlas för ett kort välkomstmöte och kanske bekanta sig med fartyget innan det är dags för vår första gemensamma middag ombord. Varje kväll har vi samma middagstid, bord och alltid samma personer som bara ”servar” oss!

Dag 7-12. Kryssning i Karibien
Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på olika öar. Er färdledare hjälper till med utflykter under kryssningen. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets SPA-avdelning (behandling ingår ej). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

Dag 7 Key West 07:00 - 17:00
Dag 8 Till Havs
Dag 9 Costa Maya, Mexico 08:00 - 17:00
Dag 10 Cozumel, Mexico 07:00 - 16:00
Dag 11 George Town, Grand Cayman 10:00 - 18:00
Dag 12 Till Havs

Dag 13. Ankomst Fort Lauderdale – flyg till Skandinavien
På morgonen kommer vi till hamnen i Fort Lauderdale efter vår vecka till sjöss. Bussen kör oss till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag.

Dag 14. Ankomst Stockholm
Ankomst till Stockholm efter en spännande och innehållsrik resa. Här väntar anslutningsbuss som för oss vidare till våra olika påstigningsorter. Tack för en underbar upplevelse!

Detta ingår

Kalifornien - Florida

Antal Dagar: 14 dagar
Datum: 2/1, 13/3 2018


Anslutningsbuss t/r, flyg t/r Miami, flygskatter, mat ombord på flyg, del i dubbelrum, 4 frukost, 1 lättlunch, 2 middag, buss och utflykter i Florida enligt program, kryssning, del i UTSIDES dubbelhytt med balkong, 7 helpension, dryckespaket ombord, dricks, färdledare


Pris: 29.990:-
Tillägg: enkelrum: pris på förfrågan
Avresa:Meddelas vid bokning
Valuta: Dollar
Pass: Ja
Visum: a - ESTA (14 dollar) nödvändigt.

Vårt hotell

Celebrity Cruises ägs av samma rederi som Royal Carribien men är lyxigare och med bättre service.
Dessutom brukar det inte vara några barn ombord då det inte finns samma möjligheter till lek med andra ord lugnare.
Servicen är otrolig och det är personal överallt som bara har gästernas bästa för ögonen.

Celebrity Silhouette tillhör den populära Solstice-klassen och har på översta däck en gräsmatta av äkta gräs. Spela en omgång krocket eller njut av picknick till utsikten över havet. Se en show i teatern, koppla av med en behandling i spa och välj bland både buffér och á la carte-måltider i restaurangerna.

Fakta om fartyget
Antal gäster: 2,886
Bruttovikt i ton: 122,400
Jungfrufärd: Juli 2011
Längd: 319 meter
Antal däck: 16

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.