Hurtigruten Trondheim Bergen - En efterlängtad kryssning

NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik. Vi åker med den världsberömda HURTIGRUTEN - ”världens vackraste sjöresa”.

Dag 1.   Till Röros 
Vi startar på morgonen och via Närke och Dalarna far vi norrut i den svenska fjällvärlden. Särna samt Idre passeras och snart når vi den norska gränsen i Drevsjö, som tidigare var gränsstation. Vi kommer in i Norge och åker utmed flera sjöar bl.a. Femunden som är Norges tredje största insjö. Vi är snart vid dagens mål Röros. Vi bor på Hotel Röros Gemensam middag (ca 710 km)

Dag 2. Röros – Trondheim
Frukost. Vi åker direkt till Norges tredje största stad Trondheim. Här börjar vi med en liten rundtur i staden och ser bl.a. de gamla vackra karakteristiska trähusen i stadsdelen Byåsen. Vi stannar till vid den vackra domkyrkan ”Nidarosdomen”, där Kung Harald kröntes till Norges kung 1991. Domen är den största medeltida byggnaden i Norden. Har vi tur kanske den är öppen och vi kan gå in för att se alla de vackra målningarna och utsmyckningarna. Vi ser också Kristianstens fästning med fin utsikt över staden och Trondheimsfjorden. Vi får en stund på egen hand innan vi checkar in på Clarion hotel (www.nordicchoicehotels.no)  Gemensam middag. (ca 160 km)

Dag 3. Kryssning Hurtigruten
Efter frukost börjar vi dagen med en av mångas dröm - HURTIGRUTEN. Vi tar oss ner till hamnen och stiger på båten i Trondheim kl. 10.00. Nu väntar en fantastisk båtresa utmed den dramatiska kusten. Hurtigruten, som har haft avgörande betydelse för trafiken mellan de små västkusthamnarna sedan slutet av 1800-talet, är idag även en turistattraktion för människor från hela världen. Vi kommer att passera städer som Kristiansund, Molde och Ålesund. Det är en otrolig känsla att följa kusten med alla vackra fjordar och höga stupande berg. Mäktigheten är påtaglig och lugnet infinner sig… Under kvällen äter vi gemensam middag ombord.

Dag 4.  Ombord på Hurtigruten - Bergen
Efter frukost har vi ytterligare många timmar i lugn och ro ombord. Den västligaste delen av Norge och den attraktiva kustbyn Florö passeras på morgonen. Under eftermiddagen kommer vi fram till Bergen, som år 2000 utnämndes till Europeisk kulturhuvud stad. Här gör vi en rundtur i ”Staden mellan de sju bergen”. Bergen har en småstadscharm, med trähusbebyggelse och smala gränder. Det är en internationell stad, rik på traditioner och historia. Vi vandrar i staden och ser välbevarade rester av hansastadens storhet. Vi bor på Best Western Plus hotel Hordaheimen Gemensam middag.

Dag 5. Bergen - Hönefoss
Frukost. Idag väntar nya upplevelser. Vi åker över den 1,4 km långa Hardangerbron som tar oss till  - ”Västerporten vid Hardangervidda”. Här fortsätter vi upp på Hardangervidda som ligger 1100 – 1400 m.ö.h. Det är Nordeuropas största högfjällsplatå och en av Norges 18 nationalparker. Här möts nordliga och sydliga, östliga och västliga växter- och djurarter. Vi passerar Sysendammen och gör ett stopp vid Vöringsfossen, ett av Norges mest berömda vattenfall. Man förstår efter denna dag att konstnärer som Grieg och Tideman sökt inspiration i området. Vi passerar skidorterna Geilo och Gol och följer Hallingdalen söderut innan vi kommer farm till Hönefoss och checkar in på Comfort Hotel Ringerike. Gemensam middag. (ca 425 km)

Dag 6. Hönefoss – Hemorten
Frukost. Vi passerar Oslo under förmiddagen och åker E18 ut ur Norge. Via Karlstad i Värmland och Närke är vi tillbaka till Östergötland – en kontrast till vad vi upplevt de senaste dagarna… Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.00. (ca 495 km)

Detta ingår

Hurtigruten Trondheim  Bergen - En efterlängtad kryssning
Antal dagar: 6 dagar
Datum: 16/7 2017
Bussresa i helturistbuss,  alla rundturer och utflykter med bussen enl. program (ev. entréer ingår ej), del i dubbelrum/hytt.  5 frukost, 5 middag, reseledare
Pris: 9.990:-
Tillägg: 2.750:- enkelrum
Avresa: AVRESETABELL F
Valuta: NOK
Pass: Nej, dock en legitimitation.

Vårt hotell

Röros hotell **** - Röros
Alla rum har hårtork och WiFi. På hotellet finns stor pool och relax

Clarion hotel**** - Trondheim
Beläget i kanten av centrum. Alla rum har hårtork och WiFi

MS Nordnorge - Hurtigruten
Ombord har vi ospecificerade hytter.

Best Western Plus Hotell Hordaheimen*** - Bergen
Centralt beläget i Bergen. Alla rum har hårtork.

Comfort hotel Ringerike*** - Hönefoss
Centralt beläget i Hönefoss. Alla rum har hårtork och WiFi

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.