Norden

Vi har gott om orörd natur, rent vatten och frisk luft i Norden, men vi måste hålla ett vaksamt öga på miljön om kommande generationer också ska kunna ha glädje av detta. I de nordiska länderna finns det en lång tradition av att samarbeta om natur- och miljöfrågor.

I Norden finns det i dag mer än hundra nationalparker, där det är naturens lagar som gäller. Här måste vi människor vara extra noggranna med att ta oss fram på ett varsamt sätt utan att förstöra naturen. Danmark har 2008 fått sin första nationalpark på nordvästkusten på Jylland, och flera är på väg.

Fjordnorge - Hurtigruten

Datum: 26/6, 23/8 2017    
Antal Dagar: 5
Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Detta är en tur för alla Norgefantaster! Resans höjdpunkt båtresan med Hurtigruten ut genom Geirangerfjorden till Ålesund är något man aldrig glömmer.

Hurtigruten Trondheim

Datum: 16/7 2017    
Antal Dagar: 6
NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik.

Bergen - Bergensbanan

Datum: 13/7 2017    
Antal Dagar: 5
Vårt grannland erbjuder en tur med Bergensbanen – den fantastiska järnvägen byggd för drygt 100 år sedan mellan Oslo och Bergen, med underbar utsikt längs vägen.  Vi bor i Bergen där vi får en intressant rundtur med lokalguide.


Norge med Kjeåsen

Datum: 14/7, 19/8 2017    
Antal Dagar: 4
NORGE – detta land med osedvanligt vacker och mångskiftande natur. Kristallklara bäckar och vilda älvar, imponerande forsar omgärdade av djupa skogar, blålila glaciärer, fjäll och fjordar.

Ålborg med Skagen

Datum: 25/5 2017    
Antal Dagar: 4
Följ med till några av Jyllands smultronställen! Vid Grenen möts de mäktiga vågorna i Skagerrak och Kattegatt. Det speciella ljuset lockade Skagenmålarna hit och vi besöker också museet.

Ven & Bornholm

Datum: 19/5 2017    
Antal Dagar: 4
Ven är en liten ö som ligger belägen utanför Landskrona i Öresunds nordliga del. Ön är inte speciellt stor bara 7,5 kvadratkilometer, men naggande god! Bornholm är hela Danmark i ett nötskal tack vare det varierade landskapet.


Öland Skördefest

Datum: 29/9    
Antal Dagar: 2
Vi åker till Öland och är med på Skördefesten. Under några dagar slår hela ”Sveriges skafferi” upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlarårets resultat.

Nordkap

Datum: 27/6 2017    
Antal Dagar: 9
En storslagen resa med vidunderliga naturscenerier!  Europas sista utpost mot norr, som varit ett klassiskt resmål sedan många år tillbaka.

Norrsken i Österbotten

Datum: 29/8 2017    
Antal Dagar: 7
Svenska Österbotten är den region på Finlands västkust där man i vissa kommuner och städer kan leva ett helt liv utan att kunna ett enda ord finska!


Dalsland

Datum: 12/6 2017    
Antal Dagar: 4
Dalsland kallas ofta för ”ett Sverige i miniatyr”, efter ett uttalande av prins Eugen. I detta landskap finns gott om sjöar, slätter och även fjäll, Kroppefjäll.

Jokkmokks marknad

Datum: 1/2 2017, 31/1 2018    
Antal Dagar: 6
En fantastisk resa i vårt vackra land. Vi besöker välkända ishotellet i Jukkasjärvi, ser Kiruna som är under förflyttning och njuter av Jokkmokks marknad som är en tradition sedan 1605.

Midsommar i Dalarna

Datum: 22/6 2017    
Antal Dagar: 4
Det sägs att midsommarnatten är magisk! Vi pyntar med ängsblommor, klär midsommarstången, dansar och firar ljuset i flera dagar. Om du ska uppleva äkta midsommar, ska man uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna!


Jul på Örenäs Slott

Datum: 23/12 2017    
Antal Dagar: 4
Lämna stöket hemma och fira julen i härlig slottsmiljö på Örenäs Slott. Det blir en klassisk jul med skånsk julmat, glögg, glada julsånger, skinkprovning och pyntning av slottsgranen.midsommartraditionerna!

LofotenX

Datum: 23/8 2017    
Antal Dagar: 7
År 1893 sattes Richard Withs ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp.

Köpenhamn - OsloX

Datum: 1/5, 16/5, 11/9 2017    
Antal Dagar: 3
Kort beskrivning: Upplev ”dejlige” Köpenhamn och ”herlige” Oslo på samma tur! Vi njuter av havet mellan Köpenhamn och Oslo under vår kryss med DFDS moderna färjor.


Island

Datum: 21/8 2017    
Antal Dagar: 6
Få länder bjuder på så spännande upplevelser som Island. Här känner man sig förflyttad till sagornas värld när
man reser runt bland karga lavafält, glaciärer, islandshästar och sprutande gejsrar.