Norden

Vi har gott om orörd natur, rent vatten och frisk luft i Norden, men vi måste hålla ett vaksamt öga på miljön om kommande generationer också ska kunna ha glädje av detta. I de nordiska länderna finns det en lång tradition av att samarbeta om natur- och miljöfrågor.

I Norden finns det i dag mer än hundra nationalparker, där det är naturens lagar som gäller. Här måste vi människor vara extra noggranna med att ta oss fram på ett varsamt sätt utan att förstöra naturen. Danmark har 2008 fått sin första nationalpark på nordvästkusten på Jylland, och flera är på väg.

Fjordnorge - Hurtigruten

Datum: 30/6, 1/8  2018   
Antal Dagar: 5
Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Detta är en tur för alla Norgefantaster! Resans höjdpunkt båtresan med Hurtigruten ut genom Geirangerfjorden till Ålesund är något man aldrig glömmer.

Hurtigruten Kryssning

Datum: 14/7  2018  
Antal Dagar: 6
NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik.

Trollstigen

Datum: 15/6, 6/7, 17/8  2018

Antal Dagar: 3

Trollstigen, Geirangerfjorden, Gudbrandsdalen, Trollväggen. Geirangerfjorden med forsarna ”De sju systrarna”, Brudslöjan och Friarna” samt fjällgårdarna vid strandkanten och uppe på fjällen, låter oss förstå varför så många önskar sig hit.


Norge med Kieåsen

Datum: 12/7, 29/7  2018    
Antal Dagar: 4
NORGE – detta land med osedvanligt vacker och mångskiftande natur. Kristallklara bäckar och vilda älvar, imponerande forsar omgärdade av djupa skogar, blålila glaciärer, fjäll och fjordar.

Fyn

Datum: 8/6, 27/6  2018

Antal dagar: 3

Semestrar du på Fyn får du lite av allt! Här hittar du charmerande och avslappnade byar, fina stränder och ett kuperat och böljande landskap prytt med många vackra korsvirkeshus.

Ven & Bornholm

Datum: 12/7  2018    
Antal Dagar: 4
Ven är en liten ö som ligger belägen utanför Landskrona i Öresunds nordliga del. Ön är inte speciellt stor bara 7,5 kvadratkilometer, men naggande god! Bornholm är hela Danmark i ett nötskal tack vare det varierade landskapet.


Höga kusten med inlandsbanan

Datum: 15/6  2018

Antal Dagar: 5

Upplev Dalarna, Inlandsbanan mellan Mora och Östersund, världsarvet Höga kusten där landhöjningen har varit större än någon annanstans i världen och andra smultronställen. Tänk vad Sverige har mycket att bjuda på!

Nordkap

Datum: 26/6  2018
Antal Dagar: 9
En storslagen resa med vidunderliga naturscenerier!  Europas sista utpost mot norr, som varit ett klassiskt resmål sedan många år tillbaka.

Norrsken i Österbotten

Datum: 2/9  2018   
Antal Dagar: 7
Svenska Österbotten är den region på Finlands västkust där man i vissa kommuner och städer kan leva ett helt liv utan att kunna ett enda ord finska!


Oslofjorden runt

Datum: 4/5, 31/8  2018

Antal Dagar: 3

Följ med till vårt vackra grannland Norge! Njut av den svenska och norska skärgården, mysiga Oslo med alla sina sevärdheter, svensk historia i Halden och mycket mer.

Jokkmokks marknad

Datum:  31/1 2018    
Antal Dagar: 6
En fantastisk resa i vårt vackra land. Vi besöker välkända ishotellet i Jukkasjärvi, ser Kiruna som är under förflyttning och njuter av Jokkmokks marknad som är en tradition sedan 1605.

Midsommar i Dalarna

Datum: 21/6  2018  
Antal Dagar: 4
Det sägs att midsommarnatten är magisk! Vi pyntar med ängsblommor, klär midsommarstången, dansar och firar ljuset i flera dagar. Om du ska uppleva äkta midsommar, ska man uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna!


Trondheim- Atlanterhavsvägen

Datum: 12/7  2018

Antal Dagar: 6 

Vi åker med

den världsberömda HURTIGRUTEN - ”världens vackraste sjöresa”, låter oss imponeras av ”Atlanterhavsveien”, färdas uppför den kända Trollstigen och vidare till Geiranger, en av Norges vackraste och mest fotograferade platser.

LofotenX

Datum: 29/8  2018    
Antal Dagar: 7
År 1893 sattes Richard Withs ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp.