Ålborg med Skagen & Jespershus Blomsterpark

Följ med till några av Jyllands smultronställen! Vid Grenen möts de mäktiga vågorna i Skagerrak och Kattegatt. Det speciella ljuset lockade Skagenmålarna hit och vi besöker också museet. På Jesperhus blomsterpark hänförs vi av blommor i alla former och färger! Vi bor i mysiga Ålborg där karnevalen är under full gång!

Dag 1. Till Ålborg
Vi åker till Göteborg där Stena Lines färja avgår kl 16.00. Ombord njuter vihavsluften, shoppar och kanske äter innan vi kommer till Fredrikshamn vid 19:30. Vidare till Scandic City Ålborg, incheckning (3 nätter) Middag. (340 km)

Dag 2. Jepershus blomsterpark & Ålborg
Efter frukost gör vi ett besök Jespershus Blomsterpark på ön Mors. Vi ser en otrolig park med tulpaner, narcisser, suckulenter i form av hus och figurer ur HC Andersens sagor. Dessutom har de en orkidé-avdelning, fjärilar och papegojor samt på flera ställen caféer. Vi återvänder till Ålborg. Från hotellet är det gångavstånd till nästan allt i staden och den är berömd för bla bargatan - Jomfru Ane Gade. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3. Skagen
Efter dansk morgenmad, far vi till Grenen där Sandormen tar oss till den berömda platsen där Skagerack möter Kattegatt.  Vi fortsätter till Skagenmuséet som vi besöker innan vi får fri tid i charmiga Skagen. Då kan man besöka något av konstnärernas hus på egen hand eller titta på staden med sina vackra gula hus och sin lilla fiskehamn. Väl åter i Ålborg är det Karneval. Hela innerstan är avstängd och full med folk, de som vill kan delta!. Gemensam middag.

Dag 4. Hemresa
Efter frukost åker vi till den stora Rhododendronparken med mer än 10000 Rhododendron i 130 olika arter utanför Brönderslev. Under eftermiddagen tar vi Stena Lines färja tillbaka till Göteborg. Åter i Linköping ca 22:00 (ca 340 km)

Detta ingår

Ålborg med Skagen & Jespershus Blomsterpark
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 25/5 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middag, Rhododendronpark, Jepershus blomsterpark, Sandormen, inträde till Skagenmuséet (ev andra entréer ingår ej), reseledare.
Pris: 5.490:-
Tillägg: 780:- enkelrum
Avresa:Meddelas vid bokning
Valuta: DKK

Vårt hotell

Scandic City Ålborg

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.