Öland " Spirar"

Vi åker till Öland och är med på ”Öland Spirar, som har blivit en folkfest, liksom ”Ölands Skördefest” på hösten! Under några dagar på våren är flertalet trädgårdar öppna, ateljéer med konst, hantverk, blommor och mycket mer. Möt våren på Öland!

 

Dag 1:

Avresa se nedan. På vägen mot Kalmar gör vi ett stopp för förmiddagskaffe (ingår ej). Vår guide för dagen möter oss när vi väl kommer till Öland och kommer att ta oss med på olika platser. Ser ni en blommande skottkärra vid något hus, då vet vi att här händer det något!!! Eftersom vi är på Öland, kroppkakornas hemö, intar vi vår lunch (ingår) på Arontorps Kroppkakor. Den Öländska kroppkakan är kungen bland kroppkakorna.  

Sen eftermiddag checkar vi in på Hotell Skansen som ligger i Färjestaden. Hotellet har även SPA avdelning om någon är intresserad. På kvällen äter vi gemensam middag (dryck ingår ej).

 

Dag 2:

Vi äter en härlig frukost på hotellet och åker sedan över bron in till Kalmar.

Ett par timmars fri tid då du hinner vandra runt i Kalmar, äta en god lunch innan bussen tar oss vidare ut till Kalmar slott där en av de mest omfattande utställningarna som producerats om Leon­ardo da Vinci, “Da Vinci – Inventions”, visas. En guide visar oss runt i utställningen. Den har tidigare visats i storstäder runt om i världen som t.ex. Tokyo, Madrid, Kuala Lumpur och Washington. Nu kommer den för första gången att visas i Sverige, på Kalmar Slott. I åtta salar kommer vi få uppleva fullskaliga tolkningar av Leonardo da Vincis tidlösa uppfinningar och studier av hans ikoniska konst. Efter visningen tar bussen oss tillbaka hem.

Detta ingår

Öland "Spirar"

Antal dagar: 2 dagar

Datum: 12/5 2018

Busstransport t/r, logi del i dubbelrum på Hotell Skansen inkl. frukost och middag (dryck tillkommer), lunch på Arontorps Kroppka­kor inkl. måltidsdryck och kaffe på maten. Lokalguide på lördagen på Öland samt entré och guide till Da Vinci utställningen på Kalmar slott ingår.

Pris: 2.190:-

Tillägg: 450:- enkelrum

Avresa:Meddelas vid bokning

 

Vårt hotell

Hotell Skansen i Färjestaden

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.