Bergen - Bergensbanan med båttur på fjordarna

Vårt grannland erbjuder en tur med Bergensbanen – den fantastiska järnvägen byggd för drygt 100 år sedan mellan Oslo och Bergen, med underbar utsikt längs vägen.  Vi bor i Bergen där vi får en intressant rundtur med lokalguide. Det blir en fantastisk båttur från Gudvangen till Flåm – välkommen med på denna fina resa!

Dag 1. Till Geilo
Vi startar på morgonen via Närke och Värmland kommer vi till norska gränsen vid Örje. Vi kör söder om Oslo och åker genom Oslotunneln och vidare förbi Kongsberg. På kvällen kommer vi fram till Geilo, vackert beläget på den norska högfjällsplatån, Hardangervidda. Vi bor på ****Bardöla Höyfjellshotel. Gemensam middag. (ca 690 km)

Dag 2. Bergensbanan – Bergen
Frukost. Idag väntar en spännande resa med Bergensbanen från Geilo till Bergen, resan tar drygt tre timmar. Vi färdas över det dramatiska landskapet på Hardangervidda, genom tunnlar och över broar. Man måste inte vara järnvägsfantast för att bli imponerad under den här resan. Vi passerar sträckans högsta punkt 1 245 meter över havet inne i Finsetunneln. I Bergen bor vi två nätter på Best Western hotel Hordaheimen  Gemensam middag. 

Dag 3. I Bergen
Frukost. Rundtur med lokalguide under förmiddagen. Norges näst största stad är omgiven av sju bergstoppar. Den som vill kan åka upp med Flöjbanen som går från centrum upp till 320 m höjd och därifrån få en magnifik utsikt över staden. Här finns bl a Bergenshus fästning från medeltiden, Troldhaugen – Griegs hem och gravplats. Bland sevärdheterna märks också Akvariet och Bergens konstmuseum.  Bryggen, med på Unescos världsarvslista – kantad av gamla köpmannagårdar, butiker och restauranger, hur mysigt som helst. Gemensam middag.

Dag 4. Båttur, till Gol
Frukost. Bergen kallas för porten till fjordarna och idag ska vi göra en båttur i ett av de mest populära fjordområdena i Norge. Vi åker till Gudvangen där vi gör en fjordkryssning, som tar ca  2 timmar, på Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden, som är de vildaste och mest storslagna sidoarmarna till Sognefjorden. Vi är omgivna av branta fjällsidor - upp till 1 400 m höga, glittrande vackra vattenfall som störtar ner i fjorden där små idylliska bondgårdar klänger sig fast utmed bergssidorna… Vidare med buss från Flåm till Gol. Vi bor på Pers Hotel. Gemensam middag. (ca 300 km)

Dag 5. Till hemorten
Frukost. Idag åker vi via Värmland hemåt. Paus för kaffe och lunch på lämpliga platser under dagen.  Många vackra vyer har säkert stannat kvar i vårt minne efter den här resan. Det blir dags att säga ”Hej då - och tack för den här gången!” (ca 620 km)

Detta ingår

Bergen - Bergensbanan med båttur på fjordarna
Antal dagar: 5 dagar
Datum: 13/7 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middag, tågresa Bergensbanan Geilo – Bergen, rundtur med lokalguide i Bergen, fjordkryssning, reseledare.
Pris: 6.990:-
Tillägg: 1.350:- enkelrum
Avresa: AVRESETABELL F
Valuta: NOK
Pass: Nej, dock en legitimitation.

Vårt hotell

Bardöla höyfjellshotell**** - Geilo
Geilos klassiska högfjällshotell. På hotellet finns restauranger och barer. Du kan även koppla av i hotellets stora pool med tillhörande relax.  Alla rum har hårtork och WiFi.

Best Western Plus Hotell Hordaheimen*** - Bergen
Centralt beläget i Bergen. Alla rum har hårtork.

Pers hotell*** - Gol
Centralt beläget hotell i Gol med mycket aktiviteter. Boende på Pers har 50% rabatt till norges största badanläggning som ligger i anslutnign till hotellet.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.