Island

Få länder bjuder på så spännande upplevelser som Island. Här känner man sig förflyttad till sagornas värld när
man reser runt bland karga lavafält, glaciärer, islandshästar och sprutande gejsrar.

Dag 1 Linköping - Landvetter
Vår buss tar oss till Landvetter och vi övernattar på Landvetter Airport hotel.

Dag 2 Landvetter – Reykjavik
Avresa på morgonen från Landvetter. Vid ankomsten till Island tar vi oss in till Reykjavik med vår buss. Lokalguide möter upp och tar oss med på stadsrundtur i Islands huvudstad. Under rundturen äter vi gemensam lunch. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell. Eftermiddagen och kvällen fri i Reykjavik.

Dag 3 Reykjavik - Den Gyllene Cirkeln
Efter frukost tar vi vår buss och lämnar Reykjavik. Vi åker längs det som kallas Den Gyllene Cirkeln. En klassisk tur som tar oss till många av de naturens underverk som Island är så känt för. Vi kommer att besöka Thingvellirs nationalpark där Islands ting grundades 930. Thingvellir är ett naturskönt område beläget på en geologiskt intressant plats mitt emellan den nordamerikanska och eurasiska kontinentalplattan. Vi besöker vattenfallet Gullfoss som kastar älven Hvitá ner i en djup klyfta. Efteråt åker vi till området Geysir, här finns Islands mest kända gejsrar.
Det mest imponerande skådespelet bjuder Strokkur på, med bara några få minuters mellanrum spricker den upp i en 20 meter hög kaskad av kokande vatten. Vi stannar till på en tomatodling och provar deras tomatsoppa till lunch. På kvällen kommer vi till vårt hotell, i närheten av Islands sydligaste by - Vik, där vi övernattar och äter middag.

Dag 4 Sydöstra kusten
Frukost och därefter avresa. Södra Island fascinerar oss idag med väldiga lavafält och mäktiga vulkaner. Vi passerar förbi Hekla som 1300, 1693 och 1766 hade stora utbrott. Det sistnämnda varade i över två år! I Jökulsárlón får vi uppleva en unik båttur på den berömda glaciärlagunen. Två Bondfilmer är inspelade här. Sjön är fylld av isberg i varierande storlek som glaciären Vatnajökull kalvat. Innan vi återvänder till vårt hotell stannar vi på Vikurprjons tröjfabrik. Vi ser de klassiska islandströjorna tillverkas och självklart kan vi köpa med någon hem också. Åter till vårt hotell i Vik. Middag på kvällen.

Dag 5 Vik – Reykjavik - Keflavik
Låglandet på södra Island möter oss med frodig åkermark, vattenfall, svarta kuststränder, glaciärer och mysiga små byar. Vi börjar med att se den svarta stranden Reynisfjara. Här kan man också se lunnefågeln sitta uppe på klippavsatserna. Därefter ser vi de två vattenfallen, Skógarfoss och Seljalandsfoss. På det sistnämnda kan man vandra bakom det mäktigt fallande vattnet. I Hvolsvöllur besöker vi det mycket intressanta Eyjafjallajökul Visitor Centre som drivs av en av familjerna som bor och bodde närmast vulkanen som när den hade sitt senaste utbrott som lamslog flygtrafiken i norra Europa. Lunch äter vi i Hella. Även idag är det dags för riktigt god isländsk soppa. Vi passerar Reykjavik på vår väg mot den Blå Lagunen där vi stannar och badar. Lagunens välgörande vatten kommer från mer än 2000 meters djup. På sin väg upp till markytan svalnar vattnet av till behagliga 36-39 grader. Här kan man bada i det mineralrika, turkosvita vattnet under bar himmel och omgiven av berg och lavafält. När vi badat klart åker vi vidare till flygplatsen. Vid midnatt går vårt plan hem mot Sverige igen.

Dag 6 Keflavik - Landvetter
Vårt plan lyfter 00:30. Åter på Landvetter 05:15 där vår buss möter för färd mot Östergötland.

Detta ingår

Island

Antal Dagar: 6 dagar
20/8 2017
Busstransfer till Landvetter, flygresa, flygskatter, bussrundresa, 4 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost, 2 luncher och 2 middagar, alla utflykter och entréer enligt program, och reseledarservice.
Pris: 15.600:-
Tillägg: enkelrum 2.890:-
Valuta:
Pass: Ja

Vårt hotell

Reykjavik, Fosshotel Baron***

Vik, Hotel Puffin*** Centralt

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.