Jokkmokks marknad med Kiruna & ishotellet i Jukkasjärvi

En fantastisk resa i vårt vackra land. Vi besöker välkända ishotellet i Jukkasjärvi, ser Kiruna som är under förflyttning och njuter av Jokkmokks marknad som är en tradition sedan 1605. Följ med och njut av Lappland i vinterskrud!

Dag 1. Hemorten – Kramfors
Avresa norrut under morgonen. Vi passerar Stockholm och Gävle på vår väg mot dagens mål Kramfors, där vi övernattar på hotell Kramm Gemensam middag. (ca 680 km)

Dag 2. Kramfors – Luleå
Frukost. Resan går norrut över Höga Kusten bron  Vi följer E4 till Umeå, där vi gör uppehåll för lunch. Framåt kvällen når vi Luleå, där vi bor och äter middag på Quality Hotel Luleå (ca 460 km)

Dag 3.  Luleå – Ishotellet Jukkasjärvi – Kiruna
Idag besöker vi Ishotellet i Jukkasjärvi. Sängar, stolar, bord, lampor, glas och allt du kan tänka dig och mer därtill är tillverkat i is! Vi får en rundtur på ”Icehotel” och äter lunch på en närbelägen restaurang. Under sen eftermiddag åker vi vidare till Kiruna. Övernattning och middag på hotell Arctic Eden. (ca 350 km)

Dag 4. Kiruna – Jokkmokk – Arvidsjaur
Efter frukost går färden vidare söderut mot Jokkmokk och den härliga vintermarknaden. Från bodar, kälkar och pulkor säljs silver, knivblad och pälsverk. Eldar värmer, bröd gräddas, berättelser kastar sken från gamla tider. Efter en dag på marknaden fortsätter vi till Arvidsjaur och hotell Laponia. Gemensam middag. (ca 375 km)

Dag 5. Arvidsjaur – Sundsvall
Frukost och färd vidare söderut. Kaffe och lunchstopp under dagen. På kvällen kommer vi till Scandic Hotell i Sundsvall Gemensam middag. (ca 500 km)

Dag 6. Sundsvall – Hemorten
Frukost och avresa söderut. Vi passerar Gävle och Stockholm innan vi når  våra hemorter framåt kvällen. Åter i Linköping ca 20.00. (ca 570 km)

Detta ingår

Jokkmokks vintermarknad med Kiruna & ishotellet i Jukkasjärvi
Antal dagar: 6 dagar
Datum: 1/2 2017, 31/1 2018
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 5 frukostar, 1 lunch och 5 middagar, besök på ishotellet med rundvandring, besök på Jokkmokks marknad, Reseledare.
Pris 1/2 2017: 7.590:-
Tillägg: 1.590:- enkelrum
Pris 31/1 2018: 7.690:-
Tillägg: 1.590:- enkelrum
Avresa: AVRESETABELL E

Vårt hotell

Quality Hotel Luleå

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.